Μετά τον Bruce Springsteen και ο Bryan Adams ακύρωσε συναυλία για να στηρίξει την LGBT Κοινότητα

Μετά τον Bruce Springsteen και ο Bryan Adams ακύρωσε συναυλία για να στηρίξει την LGBT Κοινότητα Facebook Twitter
0

Το δρόμο που χάραξε ο Bruce Springsteen ακολούθησε και ο Καναδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Bryan Adams, ο οποίος ακύρωσε τη συναυλία του στο Μπιλόξι, του Μισισίπι, που ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Απριλίου, αντιδρώντας σε νέο άκρως ομοφοβικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και περιορίζει τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας, καθώς επιτρέπει σε θρησκευτικές ομάδες και μερικές ιδιωτικές επιχειρήσεις να μην παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Τον συγκεκριμένο νόμο πέρασε στις 5 Απριλίου ο κυβερνήτης Phil Bryant και θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου, παρόλο που επιχειρήσεις, οργανώσεις και απλοί πολίτες έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους σχολιάζοντας πως καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Από την άλλη, οι υπέρμαχοι, γνωστοί και ως HB1523 υποστηρίζουν πως ο νέος νόμος προστατεύει τους Χριστιανούς που τηρούν τις παραδοσιακές αντιλήψεις για τον γάμο και τον ρόλο των δύο φύλων. 

«Θεωρώ ότι είναι ακατανόητο το γεγονός ότι οι LGBT πολίτες υφίστανται διακρίσεις στην πολιτεία του Μισισιπή», δήλωσε ο τραγουδιστής Bryan Adams και πρόσθεσε πως «δεν μπορώ να έχω ήσυχη την συνείδησή μου και να εμφανιστώ σε μία πολιτεία όπου ορισμένοι άνθρωποι στερούνται τα πολιτικά τους δικαιώματα λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού... Χρησιμοποιώντας την φωνή μου, είμαι αλληλέγγυος μαζί με όλους του LGBT φίλους μου για να καταργηθεί αυτός ο εξαιρετικά δυσμενής νόμος των διακρίσεων. Ας ελπίσουμε ότι η πολιτεία του Μισισίπι θα ξαναβρεί τον δρόμο της και τότε θα επανέλθω δίνοντας μία παράσταση για όλους τους θαυμαστές μου. Ανυπομονώ να έρθει εκείνη η μέρα».


Ο Bruce Springsteen και ο κιθαρίστας του συγκροτήματος «E Street Band», Steven Van Zandt, επαίνεσαν τη στάση του Bryan Adams, μέσω του Twitter. «Σωστός ο Bryan Adams», έγραψε, «Ακύρωσε τη συναυλία στο Μισισιπή. Ένα ακόμα μέτωπο στο πόλεμο κατά των διακρίσεων».

Ο Springsteen ήταν ο πρώτος τραγουδιστής που ακύρωσε συναυλία του στη Βόρεια Καρολίνα την περασμένη εβδομάδα αντιδρώντας στον "Bathroom Law" που ψήφισε η πολιτεία με τον οποίο υποχρεώνει τα διεμφυλικά άτομα να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες που αντιστοιχούν στο φύλο με το οποίο γεννήθηκαν.

Μετά τον Bruce Springsteen και ο Bryan Adams ακύρωσε συναυλία για να στηρίξει την LGBT Κοινότητα Facebook Twitter
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ