Πέθανε ο Keith Emerson των Emerson Lake & Palmer

Πέθανε ο Keith Emerson των Emerson Lake & Palmer Facebook Twitter
0

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο Keith Emerson, ιδρυτικό μέλος και κιμπορντίστας του Βρετανικού progressive rock group Emerson Lake & Palmer (ELP).

 

Ο Βρετανός κιμπορντίστας και συνθέτης Keith Emerson γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1944 και θεωρείται ένας από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς στην ιστορία του progressive ροκ αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους εκφραστές της αισθητικής της rock πάνω στα πλήκτρα. 

Την είδηση επιβεβαίωσε το συγκρότημα μέσω Facebook. "Με λύπη σας ανακοινώνουμε ότι ο Keith Emerson πέθανε χθες το βράδυ στο σπίτι του, στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. Ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή και τον πόνο της οικογένειας", σημειώνεται στη σχετική ανάρτηση.

Keith Emerson (1944 - 2016)We regret to announce that Keith Emerson died last night at his home in Santa Monica, Los...

Posted by Emerson, Lake & Palmer on Friday, March 11, 2016

Όπως έγινε γνωστό, η τοπική αστυνομία ανέφερε πως ο θάνατός του πιθανόν να οφείλεται σε αυτοκτονία. Ο Keith Emerson πέθανε με μια σφαίρα στο κεφάλι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στα προάστια του Λος Άντζελες, ανεφέρθηκε. 

Η φίλη του, Μαρί Καβαγκούτσι, ειδοποίησε τις αρχές. "Ερευνάται ο θάνατος του μουσικού ο οποίος ήταν 71 ετών, που μπορεί να οφείλεται σε αυτοκτονία", δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Σάντα Μόνικα, 'Ερικα Ακλούφι.

"Ο Κιθ ήταν μια ευγενική ψυχή, η αγάπη του για τη μουσική και το πάθος του για την εκτέλεση στα πλήκτρα θα μείνουν αξεπέραστα για πολλά χρόνια", δήλωσε ο Καρλ Πάλμερ, πρώην ντράμερ του συγκροτήματος. "Ήταν ένας πρωτοπόρος και καινοτόμος, η μουσική του ιδιοφυΐα συγκινούσε όλους μας στον κόσμο της ροκ, της κλασικής μουσικής και της τζαζ".

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ