Σον Πεν: «Η συνέντευξη μου με τον Ελ Τσάπο ήταν μια αποτυχία»

Σον Πεν: «Η συνέντευξη μου με τον Ελ Τσάπο ήταν μια αποτυχία» Facebook Twitter
0

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Charlie Rose και την εκπομπή «60 Minutes» του τηλεοπτικού δίκτυο CBS, ο Σον Πεν εξήγησε το κυριότερο λόγο για τον οποίο θεωρεί πως η συνέντευξη του με τον Μεξικανό βαρόνο των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν. Γιατί απέτυχε να ξεκινήσει τη συζήτηση γύρω από τον πόλεμο των ναρκωτικών.

«Το άρθρο μου ήταν αποτυχημένο. Μετανιώνω. Μετανιώνω γιατί όλος αυτός ο θόρυβος γύρω από το άρθρο αγνόησε τον αρχικό σκοπό του, ο οποίος ήταν να συνεισφέρω στη συζήτηση για τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών», εξήγησε ο Πεν και τόνισε: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Το άρθρο μου, απέτυχε».

Όταν η συνέντευξη των 10.000 λέξεων δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στο περιοδικό «Rolling Stone», τα ειδησεογραφικά δίκτυα επικεντρώθηκαν κυρίως στην παραδοχή του Ελ Τσάπο πως είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ηρωίνης, μεθαμφεταμίνης, κοκαΐνης και μαριχουάνας στον κόσμο, καθώς και στις ηθικολογικές, αλλά και νομικής φύσεως ερωτήσεις του Σον Πεν. Σύμφωνα με τον ίδιο τον ηθοποιό, η δημοσιογραφική κάλυψη έχασε τον πραγματικό σκοπό της συνέντευξης.

«Ας δούμε την μεγαλύτερη εικόνα. Αυτό που θέλουμε όλοι», τόνισε ο Πεν. « Θέλουμε να σταματήσει το πρόβλημα των ναρκωτικών. Θέλουμε να τελειώσουν οι σκοτωμοί. Εμείς είμαστε οι καταναλωτές. Είτε κάποιος διαφωνεί με τον Σον Πεν, είτε όχι, εδώ υπάρχει μια συνενοχή. Και είτε υποστηρίζεις την ηθική της Δεξιάς, είτε ανήκεις στην άκρα Αριστερά, πολλά από τα παιδιά σου κάνουν ναρκωτικά». Και πρόσθεσε: «Και πόση ώρα ξόδεψαν την περασμένη εβδομάδα, από την ώρα που δημοσιεύτηκε το άρθρο συζητώντας γι' αυτό; Ένα τις εκατό; Και αυτό είναι πολύ γενναιόδωρο».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM