ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Έτσι ήταν οι τελευταίες μέρες του Bowie

Έτσι ήταν οι τελευταίες μέρες του Bowie Facebook Twitter
0

Ο Ivo van Hove, σκηνοθέτης του μιούζικαλ «Lazarus” που έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Δεκέμβριο στο  Broadway έδωσε λεπτομέρειες για  το μυστικό που σχεδόν κανείς-εκτός από ένα πολύ κλειστό κύκλο- δεν ήξερε για τον David Bowie μέχρι την περασμένη Κυριακή, τη μάχη του δηλαδή με τον καρκίνο.

Έτσι ήταν οι τελευταίες μέρες του Bowie Facebook Twitter

"Μου είπε ότι δεν μπορούσε να είναι πάντα στο έργο επειδή ήταν άρρωστος. Είπε ότι είχε καρκίνο του ήπατος," δήλωσε ο Van Hove. "Θα μπορούσα να πω ότι συνέχιζε να γράφει στο νεκροκρέβατό του. Πάλεψε και συνέχισε να εργάζεται σαν λιοντάρι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Έχω τεράστιο σεβασμό γι 'αυτό », πρόσθεσε ο Van Hove, σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Van Hove είπε ότι είδε τον Bowie για τελευταία φορά στις 7 Δεκεμβρίου, στην πρεμιέρα του Lazarus. "Οι εφημερίδες έγραψαν ότι φαινόταν πολύ καλά. Αλλά όταν φύγαμε, κατέρρευσε στο έδαφος. Μετά από αυτό  συνειδητοποίησα ότι ήταν ίσως η τελευταία φορά που τον είδα, "είπε ο σκηνοθέτης.

Έτσι ήταν οι τελευταίες μέρες του Bowie Facebook Twitter

Από την πλευρά της  η Wendy Leigh, συγγραφέας μιας  βιογραφίας του καλλιτέχνη που δημοσιεύθηκε το 2014, δήλωσε στο BBC ότι πριν χάσει την τελική μάχη εναντίον του όγκου ο Bowie ξεπέρασε έξι καρδιακές προσβολές που υπέστη τα τελευταία χρόνια. Όπως τόνισε, την πληροφορία αυτή την έμαθε από πηγή κοντά στον καλλιτέχνη.  Το πρώτο πρόβλημα καρδιάς παρουσιάστηκε στον Bowie το 2004, μετά από μια συναυλία στη Γερμανία.

Έτσι ήταν οι τελευταίες μέρες του Bowie Facebook Twitter

Επίσης, ο μουσικός Brian Eno, πρώην μέλος των Roxy Music, είχε την αίσθηση του τελικού αποχαιρετισμού, αλλά εκ των υστέρων, μετά από ένα email που του έστειλε ο  Bowie λίγες ημέρες πριν από το θάνατό του. Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατέληγε στις εξής φράσεις: "Σας ευχαριστώ για τις καλές στιγμές μας, Brian ποτέ δεν πάλιωσαν". Υπέγραφε το μήνυμα με το ψευδώνυμο Dawn (Αυγή, στα αγγλικά). «Τώρα συνειδητοποιώ ότι έλεγε αντίο», λέει ο Eno.

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM