Στο Brixton, τη γενέτειρα του Bowie, βρήκαν τον τέλειο τρόπο για να τιμήσουν τη μνήμη του

Στο Brixton, τη γενέτειρα του Bowie, βρήκαν τον τέλειο τρόπο για να τιμήσουν τη μνήμη του Facebook Twitter
0

Από το πρωί, ολόκληρος ο πλανήτης θρηνεί το χαμό του David Bowie- άλλοι εκφράζοντας τη θλίψη τους για αυτό καθαυτό το γεγονός κι άλλοι "γιορτάζοντας" την εμβληματική αυτή προσωπικότητα και το αποτύπωμα που άφησε στην παγκόσμια μουσική σκηνή με όλα όσα έχει κάνει τόσα χρόνια.

Το Brixton στη Βρετανία, η συνοικία όπου και γεννήθηκε ο David Bowie, αποφάσισε να ακολουθήσει τη δεύτερη "οδό", διοργανώνοντας απόψε το βράδυ ένα μεγάλο street party αποτίοντας έτσι φόρο τιμής.

Το ανοιχτό event στο Facebook ξεκίνησε από μια θαυμάστριά του, την Honor Louise η οποία αναφέρει: "Ο χρόνος του Bowie στη γη ήταν σύντομος αλλά σίγουρα μας άφησε καταπληκτικές μουσικές. Σήμερα είναι μια κατάλληλη μέρα να μαζευτούμε όλοι μαζί και να γιορτάσουμε". Η ίδια καλεί όσους θέλουν να συμμετάσχουν να έρθουν φέρνοντας μαζί τους μουσικά όργανα, μεγάφωνα, φαγητό και "κυρίως αγάπη". Πολλοί είναι αυτοί που μέχρι τώρα έχουν δηλώσει πως θα πάνε στο event το οποίο έχει γίνει viral και διαδίδεται από λογαριασμό σε λογαριασμό.

Νωρίτερα σε άλλο παρόμοιο κάλεσμα, δεκάδες Βρετανοί έσπευσαν έξω από τον κινηματογράφο Ritzy του Brixton, όπου θα παίζονταν όλα τα άλμπουμ του Bowie συνεχόμενα, ενώ πολίτες έχουν αφήσει ήδη λουλούδια και σημειώματα στο Ziggy Stardust mural του διάσημου καλλιτέχνη, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Stansfield Road, όπου γεννήθηκε. 

Kristy laying flowers for Brixton boy Bowie #heroes #bowie #brixton

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Si Land (@si_de_burns) στις

Πολιτισμός
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM