ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Nicolas Cage αγόρασε κλεμμένο κρανίο δεινοσαύρου και τώρα καλείται να το επιστρέψει

Ο Nicolas Cage αγόρασε κλεμμένο κρανίο δεινοσαύρου και τώρα καλείται να το επιστρέψει Facebook Twitter
1

Ο Nicolas Cage συμφώνησε να επιστρέψει το σπάνιο κρανίο ενός δεινόσαυρου που είχε αγοράσει για 276.000 δολάρια στις αμερικανικές αρχές, που με τη σειρά τους θα το επιστρέψουν στην κυβέρνηση της Μογγολίας καθώς θεωρείται πως είναι κλεμμένο.

Ο διάσημος ηθοποιός το είχε αγοράσει τον Μάρτιο του 2007 από μια γκαλερί στο Beverly Hills, χωρίς να γνωρίζει πως είναι κλεμμένο και γι' αυτό το λόγο δεν κατηγορείται ούτε στο ελάχιστο για αδικοπραγία. Μάλιστα, σύμφωνα με τις αρχές, συμφώνησε οικειοθελώς να το παραδώσει μόλις πληροφορήθηκε για τις τρέχουσες συνθήκες. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο Cage φέρεται να κέρδισε τον Leonardo DiCaprio στη "μάχη" για την απόκτηση του κρανίου.

Εκπρόσωπος του Cage σχολίασε πως η γκαλερί παρείχε με την αγορά πιστοποιητικό γνησιότητας αλλά πως τον Ιούλιο του 2014, το Department of Homeland Security τον πληροφόρησε πως το κρανίο έχει ενδεχομένως κλαπεί και πως διερευνάται η υπόθεση. Μόλις επιβεβαιώθηκε το σενάριο κλοπής, ο Cage δέχθηκε να το επιστρέψει.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ούτε η γκαλερί αντιμετωπίζει κατηγορίες αδικοπραγίας. 

Σημειώνεται πως η Μογγολία έχει ποινικοποιήσει από το 1924 την εξαγωγή απολιθωμάτων δεινοσαύρων.

Πολιτισμός
1

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Πολιτισμός / Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη από τις 16 έως τις 19 Μαΐου

Το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών και το νέο, πρωτοποριακό Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου, αφιερώματα και πολλές ακόμα συναρπαστικές συναντήσεις στην 20ή ΔΕΒΘ.
NEWSROOM
Το περιοδικό Monocle επέλεξε τους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο.

Πολιτισμός / Το Monocle επέλεξε τους Αθηναίους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο

Στην ίδια λίστα που περιλαμβάνει 50 βραβεία για ανθρώπους και έργα που επιδιώκουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και που βοηθούν στη δημιουργία κοινοτήτων συναντάμε και ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο.
NEWSROOM