Νεκρός από υποθερμία ο ιδρυτής της North Face

Νεκρός από υποθερμία ο ιδρυτής της North Face Facebook Twitter
2

Σε δυστύχημα με καγιάκ στην Παταγονία της Χιλής έχασε τη ζωή του ο Αμερικανός εκατομμυριούχος οικολόγος επιχειρηματίας Ντάγκλας Τόμπκινς, ιδρυτής της North Face και της Esprit.

Ο 72χρονος Τόμπκινς πέθανε σε νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, λόγω της υποθερμίας από την οποία υπέφερε, μετά την ανατροπή του καγιάκ του  από κύματα ύψους 3 μέτρων που προκάλεσαν δυνατοί άνεμοι στη λίμνη  Carrera.

Οι αρχές είπαν ότι ο Τόμπκινς αλλά και άλλοι εραστές του καγιάκ μπήκαν στη λίμνη χωρίς να ενημερώσουν το λιμενικό, την ώρα που οι συνθήκες που επικρατούσαν ήταν αντίξοες για μικρά σκάφη.

Αφού ναυάγησαν ο Τόμπκινς και άλλοι τρεις θα μπορούσαν να κολυμπήσουν ως ένα κοντινό νησί, όμως παρέμειναν στο νερό περιμένοντας τη διάσωση από ελικόπτερο.

Ο μεγιστάνας, ο οποίος έκανε την μεγάλη περιουσία του με τις επιχειρήσεις North Face με ρούχα για  ορειβασία και εξοπλισμού κάμπινγκ και Esprit με γυναικεία ρούχα, αγόρασε πριν μερικές δεκαετίες τεράστιες εκτάσεις γης  στην Παταγονία της Αργεντινής και της Χιλής, για να τις μετατρέψει  σε προστατευόμενα πάρκα. Στη Χιλή συμφώνησε να ανοίξει στους επισκέπτες μερικές από τις περιοχές αυτές, όπως το πάρκο Pumalin, 300.000 εκταρίων, αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν θα γινόταν άλλη χρήση παρά μόνο αυτή που θα βοηθούσε στη διατήρηση των  οικοσυστημάτων.

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM