Διαδήλωση για τη χρήση τουαλέτας από 17χρονη τρανς

Διαδήλωση για τη χρήση τουαλέτας από 17χρονη τρανς Facebook Twitter
5

Περισσότεροι από 100 μαθητές βγήκαν από την αίθουσα σε ένα λύκειο στο Σαν Λούις ως ένδειξη διαμαρτυρίας όταν μια διεμφυλική έφηβη χρησιμοποίησε την τουαλέτα και τα αποδυτήρια κοριτσιών του σχολείου.

Οι γονείς και όσοι έχουν μαθητές στο σχολεία εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους.

«Υπάρχει παντελής άγνοια και ισχυρίζονται ότι δεν είναι άνετοι. Δεν πιστεύω ούτε ένα λεπτό ότι αυτό ισχύει. Πιστεύω ότι είναι απλά μια γνήσια μορφή προκατάληψης», είπε η 17χρονη Lila Perry.

Ευτυχώς, μερικοί μαθητές και γονείς πήραν το μέρος της και την υποστήριξαν. Η Perry άρχισε να αισθάνεται περισσότερο σαν κορίτσι παρά αγόρι στα 13 της και οι υπεύθυνοι του σχολείου της έδωσαν την άδεια να χρησιμοποιεί τις τουαλέτες και τα αποδυτήρια των κοριτσιών όταν ξεκίνησε η σχολική χρονιά.

 

Διαδήλωση για τη χρήση τουαλέτας από 17χρονη τρανς Facebook Twitter

«Δεν έκανα κακό σε κανένα. Δεν ήθελα να είμαι σε μια ουδέτερη κατάσταση. Είμαι κορίτσι. Δεν πρόκειται να με κάνουν να χρησιμοποιώ μια άλλη τουαλέτα».

Αρνήθηκε την προσφορά του σχολείου να της δώσουν ένα ουδέτερο δωμάτιο και αποφάσισε να μην παρατήσει το μάθημα της γυμναστικής. Προσπαθεί να μην πηγαίνει στο μπάνιο όταν είναι στο σχολείο αλλά όταν χρειάζεται, χρησιμοποιεί των κοριτσιών.

Η 16χρονη φίλη της, Gianna Warfel είναι μεταξύ των ατόμων που την υποστηρίζουν. «Επιλέγει την ζωή της για να γίνει καλύτερη και να αποδεχτεί καλύτερα τον εαυτό της. Δεν ξέρω τι μεμπτό υπάρχει σε αυτό. Θαυμάζω την γενναιότητα της», είπε.  

Διαδήλωση για τη χρήση τουαλέτας από 17χρονη τρανς Facebook Twitter

Τα σχολεία που αρνούνται να επιτρέπουν σε μαθητές να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες εξαιτίας του φύλου που αυτοχαρακτηρίζονται βρίσκονται σε διαμάχη με το αμερικανικό υπουργείο παιδείας και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Σύμφωνα με την υπεύθυνη του συμβουλίου σχολείων του Μισούρι,  Kelli Hopkins δήλωσε ότι μπορεί να χάσουν την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση τους.

Η Perry έχει υποστεί εκφοβισμό και στις διαμαρτυρίες αλλά και στο διαδίκτυο. Μάχεται ενάντια σε αυτούς την βρίζουν στο twitter. «Ελπίζω αυτό να τελειώσει σύντομα. Δεν θέλω ο τελευταίος μου χρόνος στο σχολείο να είναι έτσι». 

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

14ο ATHENS OPEN AIR FILM FESTIVAL

Πολιτισμός / Athens Open Air Film Festival: Επιστρέφει με εξαιρετικές ταινίες και υπαίθριες προβολές σε όλη την πόλη

Τσάι στη Σαχάρα, Zodiac, 12 Πίθηκοι, The Truman Show, Η Νύχτα του Κυνηγού, Moonstruck, μια ολονυχτία τρόμου, ένα full moon sleepover, αλλά και Ντελόν, Τριφό, Κασσαβέτης, Ντε Πάλμα: Αυτό είναι το πλήρες πρόγραμμα του 14ου Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ.
NEWSROOM
«Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι» με 12 κλασικές ταινίες και μια μεγάλη πρεμιέρα

Πολιτισμός / «Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι» με 12 κλασικές ταινίες και μια μεγάλη πρεμιέρα

Η αγαπημένη εβδομάδα θερινών προβολών επιστρέφει και φέτος στη Ριβιέρα των Εξαρχείων με ένα προσεκτικά επιλεγμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει ταινίες που έχουν χρόνια να παιχτούν στη μεγάλη οθόνη.
NEWSROOM
Η Σελίν Ντιόν αποκάλυψε πως έπαιρνε μία σχεδόν θανατηφόρα δόση ηρεμιστικών: «Δεν ήξερα ότι θα μπορούσε να με σκοτώσει»

Πολιτισμός / Η Σελίν Ντιόν αποκάλυψε πως έπαιρνε σχεδόν θανατηφόρα δόση ηρεμιστικών: «Δεν ήξερα ότι θα μπορούσε να με σκοτώσει»

Η αποκάλυψη της Σελίν Ντιόν σχετικά με τη μεγάλη δόση ηρεμιστικών που έπαιρνε ώστε να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της αυτοάνοσης ασθένειας
NEWSROOM