Μια 101χρονη Βρετανίδα σπάει παγκόσμιο ρεκόρ στην καταρρίχηση

Μια 101χρονη Βρετανίδα σπάει παγκόσμιο ρεκόρ στην καταρρίχηση Facebook Twitter
0

 

Μια 101χρονη Βρετανίδα σπάει παγκόσμιο ρεκόρ στην καταρρίχηση Facebook Twitter

Μια 101χρονη γυναίκα δήλωσε ότι δεν αισθάνθηκε κανένα φόβο όταν κατέρριπτε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ σαν ο γηραιότερος καταρριχητής όταν κατέβαινε με ένα σκοινί 94 μέτρα από ένα γνωστό τουριστικό πύργο.

Ο άνεμος και η βροχή δεν πτόησαν της Doris Long που βραβεύτηκε για τον φιλανθρωπικό σκοπό της καθώς κατέβαινε κάτω από τον spinnaker tower του Portsmouth, στο Hampshire.

Είχε επιχειρήσει το ίδιο πέρσι στα 100α της γενέθλια τον Μάιο του 2014.

Η συνταξιούχος που έχει το ψευδώνυμο Daring Doris, που είχε καταρριχηθεί παλιότερο με σκοινί δίπλα στον γνωστό Βρετανό παρουσιαστή Chris Evans, πήρε το ίδιο ρίσκο για να μαζέψει λεφτά για ένα τοπικό κέντρο περίθαλψης. Την πρώτη φορά που έκανε ραπέλ ήταν 85 χρονών και είχε πει: «Δεν φοβάμαι και ποτέ δεν πρόκειται να φοβηθώ. Απλά είμαι ήρεμη από την φύση μου».

Η εκατοντάχρονη που είναι μόλις μόλις 1.52 στο ύψος και ζυγίζει μόνο 50 κιλά πρόσθεσε: «Έριξα μια ματιά κάτω στο πλήθος. Συνήθως ψάχνω να δω πώς τα πάει το άλλο άτομο».

Μετά το ρεκόρ είπε: «Δούλεψα πολύ σκληρά, πιο σκληρά από πέρσι. Είχε τόσο αέρα που αιωρήθηκα για λίγο αλλά ω, ναι το κατά-διασκέδασα. Νομίζω ότι το άξιζε. Τα πόδια μου πονάνε όσο τίποτα και το δεξί μου χέρι με το οποίο κρατούσα το σκοινί και τα μαλλιά μου έχουν κολλήσει».

Η 42χρονη Jennie Watson, μητέρα δύο παιδιών που επιχείρησε το ίδιο νωρίτερα είπε: «Πιστεύω ότι είναι καταπληκτική, μια αληθινή έμπνευση. Πρέπει να είσαι πολύ ευέλικτος για να τραβάς τα σκοινιά προς τα κάτω αλλά είναι η γενναιότητα πάνω από όλα. Πώς τα καταφέρνει δεν έχω ιδέα».

Η Doris μάζεψε με τις καταρριχήσεις της – αυτή είναι η 16η φορά που το προσπαθεί - πάνω από 11.000 λίρες για την κλινική της περιοχής που μένει και το κάνει επειδή όπως λέει «μας παρέχουν φροντίδα εντελώς δωρεάν». 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια: Συνέχεια, ανανέωση και συνέργειες με φορείς και παραγωγούς

Πολιτισμός / Το Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια ανοίγει ξανά τις πόρτες του μετά την ανακαίνιση

Παρά τον χαμηλό προϋπολογισμό στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της φετινής σεζόν περιλαμβάνονται αφιερώματα στους Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι αλλά και παραστάσεις όπερας, μπαλέτου και τζαζ.
LIFO NEWSROOM
Μπράντλεϊ Κούπερ και Μάργκοτ Ρόμπι συμπρωταγωνιστές στο νέο «Ocean's Eleven»

Πολιτισμός / Μπράντλεϊ Κούπερ και Μάργκοτ Ρόμπι συμπρωταγωνιστές στο prequel του «Ocean's Eleven»

Τη σκηνοθεσία της νέας ταινίας αναλαμβάνει ο δημιουργός του «Twisters», Λι Άιζακ Τσουνγκ, που παίρνει τη θέση του Τζέι Ροουτς, ο οποίος είχε αρχικά επιλεγεί για τη θέση του σκηνοθέτη
LIFO NEWSROOM
Από τη φάβα της Σκοπέλου έως τα Κέδαρα της Ημαθίας: 11 νέες ζωντανές παραδόσεις στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Πολιτισμός / Από τη φάβα της Σκοπέλου έως τα Κέδαρα της Ημαθίας: 11 νέες ζωντανές παραδόσεις στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε ότι η ένταξη των νέων στοιχείων «αναδεικνύει την πολιτιστική πολυφωνία των ελληνικών κοινοτήτων και ενδυναμώνει τη συλλογική μνήμη και τη βιωσιμότητα του πολιτισμού μας»
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Πολιτισμός / Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Η επιτροπή σημείωσε ότι ο Κρασναχορκάι βραβεύεται «για τη μαγνητική, εκτενή πρόζα του που με υπομονετική ένταση και φιλοσοφική οξύτητα αποκαλύπτει το χάος, την ειρωνεία και τη μοναξιά του ανθρώπινου πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον προβάλεται ξανά μετά από 50 χρόνια

Πολιτισμός / «Με παρακολουθούν»: Η ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον που βρέθηκε 50 χρόνια μετά

Μια συνέντευξη του Τζον Λένον που χάθηκε για 50 χρόνια, όπου μιλά για την παρακολούθηση από την κυβέρνηση Νίξον και αποκαλύπτει σκέψεις για τη μουσική και τη ζωή του, προβάλλεται στο Boom Radio για τα 85α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Ο οίκος Christie's το κατατάσσει στις πιο πολυτελείς αυτοκρατορικές δημιουργίες των Φαμπερζέ. Το σχεδίασε μια γυναίκα και δικαίως η προσθήκη του σε οποιαδήποτε συλλογή θεωρείται ανεκτίμητη.
LIFO NEWSROOM
Μια καλόψυχη Α.Ι. κι ένας αλαφροΐσκιωτος σκύλος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μια ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, Τζάρεντ Λέτο αλλά και Έμα Τόμσον από αύριο στα σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Πολιτισμός / Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Η Ντόλι Πάρτον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναβάλει τη μεγάλη της περιοδεία στο Λας Βέγκας. Η αδελφή της ζητά προσευχές από τους θαυμαστές, ενώ η τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη πως «ο Θεός απλώς της ζητά να επιβραδύνει»
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Eκτός υποψηφιοτήτων στα Grammy για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Πολιτισμός / Τέιλορ Σουίφτ: Η απάντησή της στα σχόλια για το νέο της άλμπουμ

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να νιώθει ακριβώς όπως θέλει, ο στόχος μας ως καλλιτέχνες είναι να λειτουργούμε σαν καθρέφτης», αναφέρει για τα σχόλια που απέσπασε το νέο της άλμπουμ, «The Life of a Showgirl»
LIFO NEWSROOM