Απεργία την Πρωτομαγιά

Μηνύσεις και σάλο προκάλεσε η εμφάνιση της Τζένιφερ Λόπεζ στο Μαρόκο

Μηνύσεις και σάλο προκάλεσε η εμφάνιση της Τζένιφερ Λόπεζ στο Μαρόκο Facebook Twitter
EPA/ABDELHAK SENNA
7

Η Τζένιφερ Λόπεζ κατηγορήθηκε για προκλητική εμφάνιση σε συναυλία στο Μαρόκο και μια εκπαιδευτική ομάδα προχώρησε σε μηνύσεις εναντίον της τραγουδίστριας και του διοργανωτή του σόου.

Η Λόπεζ φέρεται να προκάλεσε την οργή επειδή φορούσε προκλητικά ρούχα μαζί με άλλους χορευτές, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα υποστηρικτών του συντηρητισμού στο Μαρόκο. Η συναυλία, που ήταν μέρος του μουσικού φεστιβάλ Mawazine World Rhythms International Music Festival που διεξήχθη στις 29 Μαΐου στην πρωτεύουσα Ραμπάτ, ενώ μεταδόθηκε και από την εθνική τηλεόραση.


«Η Λόπεζ διατάραξε την τάξη και αμαύρωσε την τιμή και τον σεβασμό των γυναικών», τονίζεται στη μήνυση σύμφωνα με το TMZ. Σε περίπτωση που η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια κριθεί ένοχη τότε μπορεί να αντιμετωπίσει και ποινή φυλάκισης από ένα μήνα μέχρι και δύο χρόνια.

 

Ωστόσο η μήνυση δεν είναι η μοναδική αντίδραση στο σόου της τραγουδίστριας το οποίο είχε 160.000 θεατές. Η κριτική στο Μαρόκο ξεκίνησε όταν η συναυλία μεταδόθηκε από εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, κάτι που οδήγησε αρκετούς να ζητήσουν υπουργικές παραιτήσεις και ευθύνες σε όσους έδωσαν άδεια για κάτι τέτοιο.

Μηνύσεις και σάλο προκάλεσε η εμφάνιση της Τζένιφερ Λόπεζ στο Μαρόκο Facebook Twitter
EPA/ABDELHAK SENNA

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Fox News, ο Υπουργός Επικοινωνιών Mustapha Khalfi δήλωσε πως σχεδίαζε να συζητήσει με την επιτροπή δεοντολογίας του ραδιοτηλεοπτικού φορέα για τις ηθικές συνέπειες της μετάδοσης της συναυλίας σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης. «Αυτό που προεβλήθη ήταν μη αποδεκτό και εναντιώνεται στους νόμους ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης», έγραψε την επομένη της συναυλίας ο Υπουργός στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Η κατάσταση, ωστόσο, φαίνεται να είχε πυροδοτηθεί ήδη από την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η 45χρονη τραγουδίστρια, μια ημέρα πριν τη συναυλία και όπου αποκάλυψε τα εσώρουχά της. Στο 10ήμερο φεστιβάλ που διοργανώνεται για 14η συνεχή χρονιά, συμμετείχαν και άλλοι διάσημοι καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι Pharrell Williams, Sting, Marron 5, Usher, Akon ενώ υπήρχαν και πολλές δράσεις από Άραβες και Αφρικανούς καλλιτέχνες.


«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που όλοι θα δουν τη συναυλία και την εμπειρία μου με το κοινό του Μαρόκο για πρώτη φορά με αυτό τον τρόπο», είχε δηλώσει στο Associated Press η Λόπεζ, σύμφωνα με τη Daily Express.

Απόσπασμα από την πολυσυζητημένη εμφάνιση στο Μαρόκο:

Πολιτισμός
7

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Χιχιχιχι ... σε μουσουλμανική χώρα ακούσαμε "...αμαύρωσε την τιμή και τον σεβασμό των γυναικών".Γιατί ως γνωστόν, στις χώρες αυτές, πάνω από όλα είναι η τιμή και ο σεβασμός των γυναικών.Εδώ γελάμε !!!!!!!!!!!!!!