Η selfie του Σάκη Ρουβά με τον Μίκη Θεοδωράκη

Η selfie του Σάκη Ρουβά με τον Μίκη Θεοδωράκη Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
4

Συνάντηση με τον Μίκη Θεοδωράκη είχε σήμερα ο Σάκης Ρουβάς . Ο μουσικοσυνθέτης δέχτηκε την επίσκεψη του τραγουδιστή προκειμένου να του δώσει συγχαρητήρια για την ερμηνεία του "Αξιον Εστί" στην πρόσφατη πολυσυζητημένη συναυλία στη Νέα Σμύρνη.

Τον τραγουδιστή συνόδευαν οι συντελεστές της συναυλίας και ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης και η συνάντηση έγινε στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Σάκης Ρουβάς δημοσίευσε και μια selfie με τον Μίκη Θεοδωράκη στο instagram γράφοντας: «Τιμή και δέος. Σας ευχαριστώ Μίκη».

Τιμή και δέος! Σας ευχαριστώ Μίκη.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Sakis Rouvas (@sakisrouvas) στις

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μα ρε γαμώτη, ποιος νομίζετε ότι ήταν το τοτέμ ο Μπιθικώτσης; Ήταν ένα λαϊκό παιδί τόσο αγράμματο, που τραγούδησε τον ύμνο της χούντας και σχεδόν δεν κατάλαβε τι λάθος έκανε. Όταν ηχογραφούσαν τον Επιτάφιο, ο Θεοδωράκης πέρασε μέρες ολόκληρες να του εξηγεί στίχο στίχο τι εννοούσε ο ποιητής σε απλοϊκά Ελληνικά. Και επειδή ο Ρουβάς τραγούδησε κάποτε τα μακαρόνια με κιμά για να φας, τριγυρνάει λυσσασμένη η αισθητική αστυνομία να τον καταδικάσει 20 χρόνια ειρκτή. Μακάρι οι καλλιτέχνες να είχαν τον ίδιο πόθο του Ρουβά να βελτιώνονται και μακάρι να ήταν όλοι τόσο διακριτικοί με την δημόσια εικόνα τους όσο ο Σάκης. Δεν είναι η καλύτερη φωνή που έχουμε στην χώρα; Ίσως, αλλά δεν είναι και μια αμελητέα προσωπικότητα, δεν είναι ένας καλλιτέχνης που ευτελίζει τον δημόσιο βίο του.
Δυστυχώς το νέο καθεστώς δεν έχει θεσπίσει ακόμα μία αστυνομία τέχνης, αλλά που θα πάει, θα μπει ένα φρένο σε αυτόν τον καλλιτεχνικό κατήφορο με κάποιο σχετικό ΦΕΚ.