Ο Morgan Freeman είναι υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης

Ο Morgan Freeman είναι υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης Facebook Twitter
1

Ο Morgan Freeman ζήτησε να νομιμοποιηθεί η χρήση της κάνναβης σε όλη την Αμερική και μίλησε για την θετική του εμπειρία με το ναρκωτικό για την ανακούφιση του πόνου.

Ο Freeman που είναι 77 χρονών σήμερα, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά το 2008 σε ένα ατύχημα που είχε με αμάξι με σπασμένα κόκαλα στο αριστερό του χέρι, τον ώμο και στον αγκώνα. Δήλωσε ότι η μαριχουάνα ήταν η μόνη ουσία που τον βοήθησε για τον πόνο.

«Συνήθιζαν να λένε, ‘Αν καπνίσεις αυτό το πράγμα, αγόρι, θα εθιστείς. Η πρώτη μου γυναίκα με έβαλε σε αυτό πριν πολλά χρόνια. Πώς την παίρνω; Όπως έρθει. Την τρώω, την πίνω, την καπνίζω, την σνιφάρω. Αυτό το κίνημα παίρνει πολύ χρόνο αλλά βγάζει πόδια, μεγαλύτερα πόδια. Τώρα, το κόλπο είναι να καταλάβουμε ότι το αλκοόλ δεν έχει καμία θεραπευτική αξία. Αν πιεις ένα ποτό, ίσως ηρεμήσεις αλλά με 2-3 είσαι καμένος», είπε και πρόσθεσε,

«Η μαριχουάνα έχει πολλές χρήσιμες ιδιότητες. Έχω πόνους στο χέρι μου και το μόνο πράγμα που μου προσφέρει ανακούφιση είναι η μαριχουάνα. Λένε για τα παιδιά που έχουν επιληπτικές κρίσεις και ανακάλυψαν ότι η μαριχουάνα τις μετριάζει έτσι ώστε αυτά τα παιδιά να έχουν μια κανονική ζωή. Αυτό σημαίνει για μένα ‘νομιμοποιήστε τη σε όλο τον κόσμο’».

Ο Freeman που πήρε όσκαρ το 2005 για την ταινία του Clint Eastwood, ‘Million Dollar Baby’ επίσης είπε για τα πολιτισμικά οφέλη της  κάνναβης. Μίλησε για το πόσο ειρηνικό ήταν το Woodstock το 1969 και όταν το επανέλαβαν πριν από 16 χρόνια είχαν γίνει επεισόδια και συλλήψεις.

«Και τι αρνητικές συνέπειες έχει επιτέλους. Ρίξτε μια ματιά στο Woodstock το 1969. Είπαν ‘δεν πρόκειται να τους ενοχλήσουμε ή να πούμε τίποτα για την χρήση της μαριχουάνα και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα ή επεισόδιο. Και μετά δείτε τι έγινε το 1999».

Η νομιμοποίηση της κάνναβης αυτή τη στιγμή είναι καυτό θέμα για την Αμερική με τέσσερις πολιτείες να την έχουν ήδη κάνει νόμιμη και άλλες 12 να ετοιμάζουν νομοθεσία για την ιατρική της χρήση και την αποποινικοποίηση της κατοχής. 

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
το ένα άρθρο πάνω απ τ άλλο στο φέισμπουκΌχι στην νομιμοποίηση της Κάνναβης λέει ο Ιατρικός Σύλλογος ΑθηνώνΔεν μπορεί να τίθεται θέμα νομιμοποίησής της αναφέρει η ανακοίνωσηLIFO.GRΟ Morgan Freeman είναι υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβηςLIFO.GRμόνο τα άρθρα εξόδου απ το ευρώ δεν διαφοροποιούναι