Ο σύζυγος της γενικής διευθύντριας του Facebook πέθανε από διάδρομο γυμναστηρίου

Ο σύζυγος της γενικής διευθύντριας του Facebook πέθανε από διάδρομο γυμναστηρίου Facebook Twitter
Ο David Goldberg με τη σύζυγό του Sheryl Sandberg
4

 

Ο σύζυγος της γενικής διευθύντριας του Facebook πέθανε από διάδρομο γυμναστηρίου Facebook Twitter

Ο εκτελεστικός διευθυντής της γνωστής Online Πλατφόρμας ερευνών Survey Monkey και σύζυγος της γενικής διευθύντριας του facebook, David Goldberg πέθανε –με παράδοξο τρόπο- σε ηλικία μόλις 47 ετών την προηγούμενη Παρασκευή σε γυμναστήριο ξενοδοχείου στο Μεξικό.

Οι αιτίες θανάτου παραμένουν ακόμη και σήμερα αδιευκρίνιστες διότι φέρεται να έπεσε από το διάδρομο του γυμναστηρίου σε ένα θέρετρο της ακτής του Ειρηνικού στην Πούντα Μίτα του Μεξικό.

Το τραύμα στο κεφάλι και η εκτεταμένη αιμορραγία λειτούργησαν καθοριστικά ώστε λίγες ώρες μετά τη διακομιδή του στο τοπικό νοσοκομείο να διαπιστωθεί τελικά ο θάνατός του.

Η είδηση του αναπάντεχου θανάτου ενός από τους σημαντικούς επιχειρηματίες στον τομέα των online ερευνών και στενού συνεργάτη στο Facebook προκάλεσε σοκ σε πολλούς, όπως τον Μαρκ Ζούκενμπεργκ ο οποίος τον αποχαιρέτησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Ακόμη και ο Προέδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, αναφέρθηκε στο συμβάν τονίζοντας πως «έφυγε ένας πραγματικός ηγέτης που προσπαθούσε πάντοτε να ενθαρρύνει τους άλλους».

Από την ημέρα του θανάτου του, έχουν προκληθεί ποικίλες αντιδράσεις σχετικά με την ασφάλεια και το ρόλο που έπαιξε  ο διάδρομος του γυμναστηρίου. Κάποιοι θεωρούν πως είναι ένα φαινομενικά αθώο γυμναστικό μηχάνημα, ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες έχει προκαλέσει τουλάχιστον 10 χιλιάδες θανάτους στην Αμερική.

Τα κινητά τηλέφωνα διαδραματίζουν, επίσης, ένα ρόλο σε αυτό το φαινόμενο καθώς αποσπούν την προσοχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνεται ο έλεγχος της ταχύτητας και του ρυθμού που ακολουθεί ο άνθρωπος πάνω στο διάδρομο. Έχει συνδεθεί αρκετές φορές η χρήση των τηλεφώνων ή άλλων ηλεκτρονικών συσκευών με σοβαρούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

Βέβαια, η οικογένεια δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τα σενάρια για χρήση του κινητού και ούτε  έχει προβεί σε κάποια δημόσια δήλωση.

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM