Η Kristen Stewart καταγγέλλει τον σεξισμό στο Χόλιγουντ

Η Kristen Stewart καταγγέλλει τον σεξισμό στο Χόλιγουντ Facebook Twitter
3

Η Kristen Stewart μίλησε δριμύτατα για τον τρόπο που το Χόλιγουντ συμπεριφέρεται στις γυναίκες σε μια νέα συνέντευξη της στο Harper’s Bazaar. Η διάσημη ηθοποιός που έγινε γνωστή από την σειρά ταινιών Twilight είπε ότι οι γυναίκες είναι υποβιβασμένες σε σχέση με τους άντρες ηθοποιούς.

«Οι γυναίκες αναπόφευκτα πρέπει να δουλεύουν λίγο σκληρότερα για να ακουστούν. Το Χόλιγουντ είναι αηδιαστικά σεξιστικό. Είναι τρελό. Είναι τόσο προσβλητικό που είναι τρελό», δήλωσε.

Μίλησε επίσης για την αντιπάθεια της για τις ερωτικές σκηνές, ακόμη και αυτές που χρειάστηκε να γυρίσει με τον συμπρωταγωνιστή της και πρώην φίλο της Robert Pattinson.

«Τις μισώ επειδή είναι φτιαγμένες. Όταν γίνονται άβολες με γκροτέσκο τρόπο. Στο Twilight έπρεπε να κάνουμε την πιο επική ερωτική σκηνή στον κόσμο. Έπρεπε να είναι απόκοσμη, υπερβατική και μη ανθρώπινη, το καλύτερο σεξ από αυτό που θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς. Ήμασταν ‘Πώς θα το ξεπεράσουμε αυτό;’ Ήταν ένα μαρτύριο. Που ήταν βλακεία επειδή ήθελα να βγει καλό».

H Stewart που πήρε το βραβείο Σεζάρ για την ερμηνεία της στο Clouds of Sils Maria μίλησε επίσης για την απόφαση της να κάνει γυμνές σκηνές.

 «Προβληματίζομαι όταν μια καταξιωμένη ηθοποιός κάνει επιτέλους μια σκηνή σε μια ταινία που δείχνει το στήθος της και δεν το έχει κάνει μέχρι εκείνη την στιγμή. Και ίσως το έκανε μόνο λόγω του σπουδαίου ρόλου που είναι ΟΚ για μια φορά επειδή είναι κομψό και σκέφτομαι προσωπικά, ‘Θέε μου, ευχαριστώ που αποκάλυψες στον κόσμο τον θησαυρό σου’».

Τέλος πρόσθεσε ότι θεωρεί την διασημότητα το χειρότερο πράγμα στον κόσμο. Η Stewart θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του Woody Allen παρά την δήλωση της ότι θα αποτραβηχτεί λίγο από την ηθοποιία. 

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Ο Μπέντον υπήρξε κεντρικός εκπρόσωπος του αμερικανικού συναισθηματικού ρεαλισμού, δίνοντας έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις και στις λεπτές συγκρούσεις των χαρακτήρων
LIFO NEWSROOM
Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

Πολιτισμός / Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

«Η τέχνη είναι η αλήθεια. Η τέχνη αγκαλιάζει την ποικιλομορφία. Και γι’ αυτό αποτελεί απειλή για τους αυταρχικούς ηγέτες και τους φασίστες του κόσμου», δήλωσε παραλαμβάνοντας τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα από τον Λεονάρντο ντι Κάπριο
LIFO NEWSROOM
Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Καθώς όλο και περισσότερα θερινά σινεμά ανοίγουν, η συνέχεια ενός απέθαντου franchise, το φρέσκο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κωστή Χαραμουντάνη και το κινηματογραφικό companion piece του νέου άλμπουμ του Weeknd είναι τρεις από τις έξι νέες ταινίες που επιχειρούν να φέρουν τους θεατές πίσω στις αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
hjnrjh

Πολιτισμός / ΕΣΩ 2025: Oι σημαντικότερες στιγμές στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου

Η 13η ΕΣΩ: 'Αγκαλιάζοντας το Χάος σ’ έναν Έξυπνο Κόσμο' ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 7 Μαΐου 2025 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ακριβώς όπως υποσχέθηκε, σαν αγκαλιά, που εμπεριέχει την ρευστότητα του σύγχρονου, διασυνδεδεμένου κόσμου μας που, διαρκώς, αλλάζει.
ΜΕΛΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ-ΠΟΛΛΑΤΟΥ
Έρχεται στο Μεσολόγγι ο αυθεντικός πίνακας του Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»

Πολιτισμός / Μεσολόγγι: Έρχεται ο αυθεντικός πίνακας του Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»

Ανακοινώθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την έναρξη του επετειακού κύκλου των 200 χρόνων από την ηρωική Έξοδο - Η αποκάλυψη του Νίκου Αλάγια για τον πατέρα του που μετανάστευσε στη Γαλλία τη δεκαετία του 1960
LIFO NEWSROOM
«Allspice» στο Μουσείο Ακρόπολης: Mια έκθεση για τις αρπαγές, τις λεηλασίες, τις διώξεις των πολιτισμών

Εικαστικά / «Allspice» στο Μουσείο Ακρόπολης: Mια έκθεση για τις αρπαγές, τις λεηλασίες, τις διώξεις των πολιτισμών

Ο Michael Rakowitz, χρησιμοποιώντας αντισυμβατικές προσεγγίσεις, ανοίγει έναν διάλογο με έργα συγκινητικά, φανερά πολιτικά, υπενθυμίζοντάς μας την επανάληψη οδυνηρών γεγονότων της Ιστορίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νίκολας Κάλιναν: Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μιλησε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τη συνεργασία με την Ελλάδα

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μιλά για συνεργασία, αλλά όχι επιστροφή

Ο Νίκολας Κάλιναν, Διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, αναφέρεται στη συνέντευξή του για τη συνεργασία με την Ελλάδα γύρω από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, χωρίς να δίνει σαφή απάντηση για την επιστροφή τους
LIFO NEWSROOM
Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Πολιτισμός / Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Το αλουμίνιο δεν είναι απλώς το εικαστικό μέσο για τη νέα δουλειά του Σωκράτη Σωκράτους που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Eins στη Λεμεσό της Κύπρου· είναι το φάντασμα που στοιχειώνει τον καλλιτέχνη.
LIFO NEWSROOM
Δείτε πώς ακριβώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2400 χρόνια

Πολιτισμός / Δείτε πώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2.400 χρόνια - Το εντυπωσιακό «παιχνίδι» με το φως

O καθηγητής Juan de Lara του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με την βοήθεια της τεχνολογίας έδειξε πώς οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποίησαν προηγμένες τεχνικές φωτισμού για να μετατρέψουν το εσωτερικό του Παρθενώνα σε ένα εντυπωσιακό θέαμα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σωστή είναι η αίσθησή σου, καλά έχεις καταλάβει. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν έχει δικαίωμα να λέει κάτι, επειδή δεν έχει εξαλειφθεί η πείνα οι αρρώστιες και η σκλαβιά.