ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

O Russell Crowe παραλίγο σαϊεντολόγος

O Russell Crowe παραλίγο σαϊεντολόγος Facebook Twitter
1

 

Ο Russell Crowe δήλωσε πρόσφατα ότι η φιλία του με τον Tom Cruise τον είχε οδηγήσει να ρίξει μια ματιά στην Σαϊεντολογία.

Ο γνωστός ηθοποιός  μίλησε για την περιέργεια που είχε για την θρησκεία σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο περιοδικό People.

«Από μικρός, με ενδιέφερε οι θρησκείες», είπε ο Crowe που γνώρισε τον Tom Cruise μέσω της φιλίας του με την Αυστραλέζα ηθοποιό Nicole Kidman όταν αυτή παντρεύτηκε τον Cruise.

«Κάναμε παρέα μαζί και σκέφτηκα να μάθω λίγα πράγματα γι’ αυτά που τον ενδιέφεραν. Βρήκα ένα φιλμ σε ένα βίντεο-κλαμπ και το είδα. Δεν έδινε πολλές πληροφορίες. Το ανέφερα όμως στον Cruise και ήταν πολύ άνετος. Δεν προσπάθησε να μου πουλήσει τίποτα. Απλά είπε: ‘Αν είναι κάτι που σε ενδιαφέρει, θα το κυνηγήσεις’. Και νομίζω ότι αυτό συμβαίνει με κάθε είδους θρησκεία, να την ακολουθήσεις μέσα από την δική σου ανακάλυψη. Ποτέ δεν κατέληξα να δώσω τα δύο μου σεντς σε κανένα τραπέζι», είπε ο Crowe. «Ποτέ δεν τίμησα την πόρτα της Σαϊεντολογίας».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Crowe δήλωσε το ενδιαφέρον του στην Σαϊεντολογία. Το 2005 είχε πει πώς είχε δει σχετικά βίντεο και είχε διαβάσει το ‘Dianetics’, το επίσημο βιβλίο της θρησκείας που είχε γράψει ο ιδρυτής της L Ron Hubbard.

«Φαίνεται σαν μια θρησκεία που είναι τέλεια για άτομα που νοιώθουν ότι χρειάζονται μια γείωση, που νοιώθουν ότι η γη φεύγει από τα πόδια τους. Το έχω συζητήσει με Σαϊεντολόγους και δεν διαφωνούν. Έτσι για ένα είδος ανθρώπων είναι τέλεια».

Σε άρθρο του το 2011 το περιοδικό New Yorker είχε ερευνήσει τους στενούς δεσμούς της θρησκείας με το Χόλιγουντ. Το να πλησιάζει διάσημους ήταν μια γνωστή πρακτική της εκκλησίας που ίδρυσε το πρώτο της Κέντρο για διάσημους στο Χόλιγουντ στα τέλη της δεκαετίας του 60.

Πολιτισμός
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περιοδικό Monocle επέλεξε τους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο.

Πολιτισμός / Το Monocle επέλεξε τους Αθηναίους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο

Στην ίδια λίστα που περιλαμβάνει 50 βραβεία για ανθρώπους και έργα που επιδιώκουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και που βοηθούν στη δημιουργία κοινοτήτων συναντάμε και ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο.
NEWSROOM
Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM