H Roseanne Barr τυφλώνεται

H Roseanne Barr τυφλώνεται Facebook Twitter
3

Η  Αμερικανίδα ηθοποιός και κωμικός πρόσφατα αποκάλυψε ότι χάνει την όραση της σιγά, σιγά. Πάσχει από γλαύκωμα και εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Η Roseanne Barr έγινε γνωστή την δεκαετία του 90 από την πετυχημένη τηλεοπτική σειρά Roseanne για την οποία είχε κερδίσει και Emmy.

«Είναι κάτι περίεργο. Αλλά υπάρχουν και άλλα περίεργα πράγματα», είπε σε μια συνέντευξη της. «Προσπαθώ να απολαμβάνω την όραση μου όσο μπορώ, να ζω την κάθε στιγμή. Και ο πατέρας μου έπασχε από το ίδιο».

Η 62χρονη σταρ είπε ότι η μαριχουάνα την βοηθάει να ανακουφίζεται από την πίεση που νιώθει στα μάτια ενώ πιστεύει ότι της ανοίγει το μυαλό.

Η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι μια χρόνια ασθένεια που προκαλεί τύφλωση στο κέντρο της όρασης. Υπολογίζεται ότι πάσχουν από αυτή 15 εκατομμύρια Αμερικάνοι.

Η σειρά Roseanne που προβαλλόταν και από την ελληνική τηλεόραση, διήρκεσε από το 1988 μέχρι το 1997 και θεωρήθηκε ριζοσπαστική για την εποχή της για τον τρόπο που απεικόνιζε την οικογένεια και τις γυναίκες.

«Όταν γίνεσαι διάσημος, δεν γίνεσαι ποτέ άσημος. Η σειρά μου παίζεται 5 φορές την ημέρα σε 15 χώρες ή κάτι τέτοιο. Ακόμη ταυτίζεται ο κόσμος μαζί μου», είπε.

Η Barr είχε επίσης βάλει υποψηφιότητα για την Προεδρία της Αμερικής το 2012 και ζητούσε την αποποινικοποίηση της μαριχουάνα και τον γάμο μεταξύ των ατόμων του ίδιου φύλου.

Παρόλα αυτά  δεν πρόκειται να υποστηρίξει την Χίλαρι Κλίντον. 

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Τα οποία αντικαταθλιπτικά δεν τα έπαιρνε για την αυτην καταθλιπτική τους δράση αλλά για την δράση τους στον νευρογενή πόνο.... Τα οποία συνήθως κάνουν τουλάχιστον δέκα μέρες για να δράσουν... Ενώ η μαριχουάνα δρά σε δευτερόλεπτα....Σε έναν πόνο που νομίζεις οτι σου ξεριζώνουν το μάτι.....Αυτά
Η 62χρονη σταρ είπε ότι η μαριχουάνα την βοηθάει να ανακουφίζεται από την πίεση που νιώθει στα μάτια ενώ πιστεύει ότι της ανοίγει το μυαλό. Πηγή: www.lifo.grΔικαιολογια για να μαστουρωνει... Και η μητερα μου ειχε γλαυκωμα, ανεβαζε οφθαλμικη πιεση στο 37 οταν το ανωτατο πρεπει να ειναι στο 21.Μια απλη επεμβαση ηταν με τοπικη αναισθησια, βραχεια νοσηλεια 2 ωρων μετα την επεμβαση και προσοχη για 1-2 μηνες...
Nομίζω οι 35 αρνητικές μάλλον σε έκαναν να το ξανασκεφτείς μήπως βιάστηκες να κρίνεις, να αναφέρω απλά ότι η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας ΔΕΝ θεραπεύεται και είναι εκφυλιστική ασθένεια. Προκαλεί μόνιμη αναπηρία.Άτομο με την πάθηση που γνωρίζω χρειάστηκε αντικαταθλιπτικά.