Ο John Travolta υπερασπίζεται την Σαϊεντολογία

Ο John Travolta υπερασπίζεται την Σαϊεντολογία Facebook Twitter
4

 

Ο διάσημος ηθοποιός υπερασπίστηκε για ακόμη μια φορά τα πιστεύω του στην αμερικάνικη τηλεόραση. Ισχυρίστηκε ότι ο περισσότερος κόσμος επιτίθεται στην Σαϊεντολογία επειδή δεν την καταλαβαίνουν.

Αυτό έγινε λόγω της κυκλοφορίας του πολυσυζητημένου και αμφιλεγόμενου ντοκιμαντέρ του Alex Gibney που έχει τίτλο Going Clear.

Κατά την διάρκεια της προώθησης της ταινίας The Forger, του νέου θρίλερ που πρωταγωνιστεί ο Travolta βρέθηκε στην εκπομπή Good Morning America. Στην ερώτηση γιατί υπάρχει τόσο ενδιαφέρον γύρω από την θρησκεία, ο ηθοποιός απάντησε ότι δεν την καταλαβαίνουν.

«Ο κόσμος χρειάζεται χρόνο και να διαβάσει κάποιο βιβλίο σχετικά. Αυτή είναι η συμβουλή μου. Θα μπορούσες να διαβάσεις το A New Slant on Life ή το Dianetics. Πιστεύω ότι όταν διαβάσεις σχετικά, θα καταλάβεις διαφορετικά απλά θα υποθέτεις. Και νομίζω ότι είναι λάθος να το κάνεις αυτό».

 

Το ντοκιμαντέρ του HBO κατηγόρησε την θρησκεία μεταξύ άλλων για καταναγκαστική εργασία, φορολογική απάτη και φυσική βία. Σε απάντηση στο φιλμ, η εκκλησία το χαρακτήρισε "σαν μονοδιάστατη, διχαστική προπαγάνδα, χτισμένη πάνω σε ψεύδη".

 

Ο Travolta πιστεύει ότι κατηγορούν την  Σαϊεντολογία επειδή είναι κάτι που δουλεύει καλά. Ισχυρίζεται ότι ήταν μια σημαντική δύναμη για την οικογένεια του.

«Για 40 χρόνια είμαι μέλος της και αγαπώ το κάθε λεπτό», είπε, «η οικογένεια μου πήγε πολύ καλά με αυτή. Ήταν κάτι όμορφο για μένα. Έχω σώσει ζωές με αυτή και έσωσε τη ζωή μου αρκετές φορές. Μετά το θάνατο του γιου μου, με βοήθησε σε κάθε βήμα για 2 χρόνια και εδώ είμαι τώρα». 

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Πριν απο τριαντα χρονια ετυχε να συναντησω,σε μια κοινωνικη εκδηλωση στις ΗΠΑ,καποιους σαιεντολογους.Η σταση τους και οι θεσεις τους απεναντι σε θεματα ευρυτερου κοινωνικου ενδιαφεροντος μου κινησε την περιεργεια και μου προξενησε καποιες εντονες,και οχι θετκες,εντυπωσεις.Αφιερωσα,λοιπον,λιγο χρονο για να ενημερωθω για το ιστορικο του ιδρυτη της σαιεντολογιας Ron L. Hubbard.Διαβασα το βιβλιο του Dianetics και καποια αρθρα του.Η μεγαλη αποκαλυψη,ομως,ηλθε οταν διαβασα το ψευδo-επιστημονικης φαντασιας μυθιστορημα του ,"Battlefield Earth",το οποιο πολυ αργοτερα εκανε ταινια ο John Travolta.Το συμπερασμα μου ηταν πολυ απλο.Ενας εξυπνος -και εντελως αδιστακτος -ανθρωπος επινοησε μιαν διαδικασια ελεγχου του τροπου σκεψης των πολλων,μεσω της οποιας στοχευε να γινει πλουσιος.Και,οντως, εγινε παμπλουτος.Δεν θα μπω σε λεπτομερειες.Απλα θα πω οτι ενεργοποιει,χρησιμοποιει,και αξιοποιει,τα ταπεινοτερα ανθρωπινα ενστικτα,ενω παραλληλα κατορθωνει να πειθει τα "θυματα" του οτι αυτο το πλαισιο σκεπτεσθαι ειναι το ακριβως αντιθετο ! Καταφερνοντας οχι μονον να "κρυβει"οτι ολα τα διδαγματα του διεπονται απο ρατσισμο,μισαλλοδοξια,και απληστια,αλλα να πειθει,ταυτοχρονα,οτι συνιστουν ηθικες, ευγενεις και δικαιες λειτουργιες ! Βασικη ατυπη "υποσχεση"του ειναι οτι,μεσω της σαιεντολογιας,ο καθε ενας μπορει να ανεβαινει επιπεδα γνωσης, εως οτου αναβαθμισθει σε κατι ανωτερο,σχεδον θεικο !Η Σαιεντολογια δεν ειναι ουτε θρησκεια,ουτε φιλοσοφια,ουτε διαλογισμος.Ειναι οτι βολευει τους διαχειριστες της καλυτερα σε καθε περιπτωση.Νομιζω οτι ο πλεον σωστος χαρακτηρισμος της δοθηκε,προ πολλων ετων,απο το περιοδικο TIME.Οταν αυτο κυκλοφορησε με σχετικο αφιερωμα και τον ακολουθο πρωτοσελιδο τιτλο :""Scientology.The culture og greed.""Οι περισσοτεροι σαιεντολογοι τους οποιους γνωρισα πιστοποιουν απολυτα αυτη την διαπιστωση.Και οσοι,λιγοι, δενανηκαν σε αυτην την κατηγορια ηταν,απλα,αφελεις.Τα λεγομενα "θυματα".Ο John Travolta μαλλον δεν ειναι θυμα.Οπως και καποιοι αλλοι παγκοσμιως γνωστοι καλλιτεχνες-σαιεντολογοι.Σιγουρα ,ομως,δεν ανηκουν στην κατηγορια των ανθρωπων τους οποιους θα επιθυμουσα διακαως να γνωρισω προσωπικα.
Ό,τι σε καθιστά πνευματικά ανάπηρο είναι κατάπτυστο.Καμία θρησκεία που σέβεται τον εαυτό της δεν διδάσκει πνευματική ελευθερία και ανάπτυξη.Προσωπικά πιστεύω ότι η διαφοροποίηση και η ανάπτυξη της σκέψης ή μάλλον η νοητική συγκρότηση και ανάπτυξη απορρέει μόνο από ένα σύστημα σκέψης που πηγάζει από την αρχαία Ελληνική διανόηση.Όλα τα άλλα είναι,να είχαμε να λέγαμε.
Απ'όσο γνωρίζω (δεν έχω και ενδελεχή γνώση αυτής της θρησκείας ή όποιας άλλης, προσωπικά δε με αφορούν οι θρησκείες), οι Σαηεντολόγοι πιστεύουν ότι η ψυχική ασθένεια είναι ψυχοσωματική, και ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτή είναι ελαττωματικά ανθρώπινα όντα, διδάσκουν δε ότι θα πρέπει η ασθένεια να αντιμετωπίζεται με πνευματική θεραπεία. Το πιο σημαντικό: ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ τη χρήση φαρμάκων για τη θεραπεία ψυχικών παθήσεων!Ο γιος του Τραβόλτα, ο Τζετ, ήταν αυτιστικός, μεταξύ άλλων. Λέγεται ότι δεν του έδιναν φάρμακα ή ότι δεν του τα έδωσαν παρά για λίγο διάστημα (φαντάζομαι στα κρυφά από τη θρησκεία τους) κι όταν ήταν πολύ αργά...