TIME: Ο Αλέξης Τσίπρας στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο

TIME: Ο Αλέξης Τσίπρας στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο Facebook Twitter
14
TIME: Ο Αλέξης Τσίπρας στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο Facebook Twitter

Το περιοδικό Time επιλέγει και φέτος τις 100 προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που αυτή τη στιγμή θεωρείται ότι ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή.

Η λίστα του αμερικανικού περιοδικού που συντάσσεται για δωδέκατη χρονιά, χωρίζεται σε "πρωτοπόρους", "τιτάνες", "ηγέτες", "είδωλα" και "καλλιτέχνες", με την μπαλαρίνα Μίστι Κόπλαντ, τον ράπερ Κάνιε Γουεστ, τον δημοσιογράφο Χόρχε Ράμος, τη δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ και τον ηθοποιό Μπράντλεϊ Κούπερ να κοσμούν τα αντίστοιχα εξώφυλλά του.

Άλλα ονόματα που συμπληρώνουν τη λίστα όσων ασκούν θετική ή αρνητική επιρροή είναι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Τζούλιαν Μουρ, ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, η σελέμπριτι και σύζυγος του Κάνιε Γουεστ, Κιμ Καρντάσιαν, ο σχεδιαστής μόδας Αλεξάντερ Γουάνγκ, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, η μουσικός Μπιόρκ, o CEO της Apple Τιμ Κουκ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Πάπας Φραγκίσκος.

TIME: Ο Αλέξης Τσίπρας στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC

Ανάμεσα στους παραπάνω βρίσκεται και ο Αλέξης Τσίπρας. Το κείμενο για το κάθε πρόσωπο συντάσσεται από κάποια εξίσου σημαντική προσωπικότητα, και για τον Έλληνα πρωθυπουργό γράφει ο επικεφαλής των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Το κείμενο έχει τίτλο "Το ανερχόμενο αστέρι της Ελλάδας" και ο Ιγκλέσιας αναφέρει τα εξής:

«Στην προεκλογική καμπάνια του στην Αθήνα, ο Αλέξης μού είπε: "Πρέπει να συναντηθούμε τώρα, αλλά αν δεν σε πειράζει, ας βρεθούμε στο σπίτι μου. Θα ήθελα να περάσω λίγο χρόνο με τα παιδιά μου". Αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας: Ένας οικογενειάρχης που μπορεί να μιλά για την πολιτική ενώ τα δύο μικρά του παιδιά κρέμονται από τον λαιμό του. Όταν ήταν ένας από τους νέους ηγέτες της ελληνικής Αριστεράς, κατάλαβε ότι στην πολιτική πρέπει να εμπνέεις τη νίκη και πως το σημαντικότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να υπερασπιστείς τη χώρα σου. Αυτός ο οπαδός του Παναθηναϊκού, ο φαν της rock 'n' roll που συνήθιζε να κυκλοφορεί με μοτοσικλέτα πριν εκλεγεί πρωθυπουργός, έγινε η ελπίδα των Ελλήνων που αντιμετωπίζουν τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβληθεί στη χώρα τους. Σήμερα είναι ο επικεφαλής μιας κυβέρνησης που εντυπωσίασε την Ευρώπη με διαπραγματευτικές ικανότητές που συνδυάζουν σοφία και αρχές. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Έλληνες κρίνουν καλύτερα την κυβέρνησή του από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Ο Αλέξης Τσίπρας αντιπροσωπεύει τον ευρωπαϊσμό που συμμερίζονται όσοι από εμάς κατανοούν ότι η δημοκρατία στην ήπειρό μας πρέπει να συνδέεται με την κυριαρχία και την κοινωνική δικαιοσύνη». 

 

Πολιτισμός
14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Τι κι'αν δεν δεν εχεις φράγκο στην τσέπη? Τι κι'αν αγωνίζεσθαι καθημερινά για την επιβίωση και μονο? Εχεις πρωθυπουργό μάγκα και καραμπουζουκλη που πλεον το λέμε "επιδραστικός"! Μ'αυτη την κυβέρνηση θα φάμε πολύ υπερηφάνεια ακόμα. Θα σκασουμε στη μάσα!
Οι ανθρωποι της πραγματικης οικονομιας, της αγορας δηλαδη(δε γνωριζω για εσας)ζουμε Ηδη χειροτερα απο πριν. Λιαν συντομως θα το βιωσουν και οι υπολοιποι. Λυπαμαι αν σας γκρεμιζω το ονειρο(θα ηθελα πραγματικα να εχω λογους να ελπιζω κ εγω) αλλα την ελπιδα καλυτερα ξεχαστε την, γιατι στην προκειμενη περιπτωση δεν ειναι ελπιδα, ειναι παραισθηση και δυστυχως βλαπτει...
Μπορεί να είναι ένας απο τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο, αυτη όμως η επιδραση δεν είναι αναγκαστικά σωστή ή επωφελή για την Ελλαδα και τους Ελληνες!
Σήμερα είναι ο επικεφαλής μιας κυβέρνησης που εντυπωσίασε την Ευρώπη με διαπραγματευτικές ικανότητές που συνδυάζουν σοφία και αρχές Πηγή: www.lifo.gr Η μοναδική σοφία που έχει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις είναι η κουμπάρα της μαρίας που δουλεύει στο υπουργείο οικονομικών και οι μοναδικές αρχές είναι αυτές των προτάσεων που δεν προλαβαίνουν να τις τελειώσουν γιατί όλοι τους λένε no money bitches before you get your shitty economy rated...