Πέθανε η Cynthia Lennon

Πέθανε η Cynthia Lennon Facebook Twitter
0

 

H Cynthia Lennon ήταν παντρεμένη με τον John Lennon από το 1962 μέχρι το 1968. Μαζί είχαν ένα γιο τον Julian Lennon.

Πέθανε από καρκίνο και στο πλάι της ήταν ο γιος της μέχρι τις τελευταίες της στιγμές.

Η Cynthia γνώρισε τον John Lennon όταν ήταν 18 και ήταν μόλις ξεκίναγε να γίνεται γνωστός με τους Beatles. Παντρεύτηκαν το 1962 μόλις έμεινε έγκυος με τον Julian που γεννήθηκε το 1963. Ο γάμος τους ήταν θυελλώδης με την Cynthia να ισχυρίζεται ότι ο πρώην άντρας της την είχε ασκήσει σωματική βία πάνω της τουλάχιστον μια φορά.

«Ήταν πολύ ζηλιάρης νεαρός και είχε πολύ πόνο μέσα του», δήλωσε αργότερα. «Ήθελε να με εμπιστευτεί και νόμιζε όταν με έβλεπε να χορεύω με κάποιον φίλο μου ότι τον απατούσα ή ότι έπαιζα μαζί του. Έτσι με χτύπησε, αλλά αυτό συνέβη μόνο μια φορά».

Ο John χώρισε την Cynthia, τo 1968 και παντρεύτηκε τη Yoko Ono, το 1969 που παρέμεινε στο πλάι του μέχρι την δολοφονία του, το 1980. Η Cynthia έγραψε δύο βιβλία για την ζωή της μαζί του, το Twist of Lennon, το 1980 και το John, το 2005.

Ο Julian της αφιέρωσε ένα μουσικό βίντεο  στο youtube.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM