LIVE!

Πάπας: Θα ήθελα να φάω πίτσα και να μην με ξέρει κανείς

Πάπας: Θα ήθελα να φάω πίτσα και να μην με ξέρει κανείς Facebook Twitter
5

Σε συνέντευξη του ο πάπας Φραγκίσκος δηλώνει ότι αυτό που τον δυσκολεύει περισσότερο από την ημέρα της εκλογής του είναι οι περιορισμοί στις κινήσεις του για λόγους ααφαλείας.
«Το μόνο πράγμα που θα ήθελα, είναι να βγω έξω για μια μέρα, χωρίς να με αναγνωρίσει κανείς και να πάω σε μια πιτσαρία για να φάω πίτσα» δήλωσε σε μεξικανικό κανάλι με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δυο χρόνων από την ημέρα της εκλογής του.

«Στο Μπουένος Άιρες ήμουν σαν πρόσκοπος. Μετακόμιζα μεταξύ ενοριών και σίγουρα αυτή η συνήθεια έχει αλλάξει. Απαιτήθηκε σκληρή δουλειά. Αλλά το συνηθίζεις», είπε.

Οταν ρωτήθηκε  αν του αρέσει που είναι ποντίφικας,  απάντησε: «Δεν με πειράζει». Παράλληλα εξέφρασε την αίσθηση του ότι η θητεία του θα είναι μικρή λόγω ηλικίας.

 «Έχω την αίσθηση ότι θα παραμείνω στη θέση του Πάπα για σύντομο χρονικό διάστημα: Τέσσερα ή πέντε χρόνια, ακόμη και δύο ή τρία. Τα δύο έχουν ήδη περάσει. Είναι κάπως περίεργη η αίσθηση. Είναι ίσως σαν την ψυχολογία ενός παίκτη που πείθει τον εαυτό του ότι θα χάσει για να μην απογοητευτεί, και όταν κερδίζει, χαίρεται», είπε ο 78χρονος πάπας.

Πρίν από λίγες ημέρες σε άλλη συνέντευξη του, όταν ρωτήθηκε αν φοβάται μήπως τον δολοφονήσουν, είχε απαντήσει: Το μόνο που θέλω είναι να μην πονέσω.

Πολιτισμός
5

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Πολιτισμός / Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Μιλώντας στο podcast του δημοσιογράφου Λούι Θερού, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης επεσήμανε ότι «ο κινηματογραφικός κατασκευαστής σταρ τελείωσε περίπου με την εποχή που εμφανίστηκε η Λόρενς»
LIFO NEWSROOM
Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Πολιτισμός / Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Τμήμα τοιχογραφίας του 1960 κατέρρευσε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών - Το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερώθηκε, η ανατολική πτέρυγα αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας.
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Τζο Ντον Μπέικερ – Ο πρώτος Αμερικανός «κακός» του Τζέιμς Μποντ και θρύλος του ‘Walking Tall’

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Τζο Ντον Μπέικερ – Ο πρώτος Αμερικανός «κακός» του Τζέιμς Μποντ και θρύλος του ‘Walking Tall’

Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 2012 στην ταινία Mud του Τζεφ Νίκολς, πλάι στον Μάθιου Μακόναχι, για την οποία τιμήθηκε με το Robert Altman Award.
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Ο Μπέντον υπήρξε κεντρικός εκπρόσωπος του αμερικανικού συναισθηματικού ρεαλισμού, δίνοντας έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις και στις λεπτές συγκρούσεις των χαρακτήρων
LIFO NEWSROOM
Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

Πολιτισμός / Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

«Η τέχνη είναι η αλήθεια. Η τέχνη αγκαλιάζει την ποικιλομορφία. Και γι’ αυτό αποτελεί απειλή για τους αυταρχικούς ηγέτες και τους φασίστες του κόσμου», δήλωσε παραλαμβάνοντας τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα από τον Λεονάρντο ντι Κάπριο
LIFO NEWSROOM
Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Καθώς όλο και περισσότερα θερινά σινεμά ανοίγουν, η συνέχεια ενός απέθαντου franchise, το φρέσκο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κωστή Χαραμουντάνη και το κινηματογραφικό companion piece του νέου άλμπουμ του Weeknd είναι τρεις από τις έξι νέες ταινίες που επιχειρούν να φέρουν τους θεατές πίσω στις αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

5 σχόλια