Απεργία την Πρωτομαγιά

H Misao Okawa σβήνει 117 κεράκια και γίνεται ο γηραιότερος άνθρωπος του πλανήτη

H Misao Okawa σβήνει 117 κεράκια και γίνεται ο γηραιότερος άνθρωπος του πλανήτη Facebook Twitter
2

Την Πέμπτη η Misao Okawa θα γίνει 117 ετών και θα γιορτάσει αυτά τα γενέθλια με τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Η Misao γεννήθηκε στην Οσάκα στις 5 Μαρτίου του 1898. Το 1919 παντρεύτηκε τον Yukio ο οποίος όμως πέθανε το 1939. Η Misao έχει τρία παιδιά, τέσσερα εγγόνια και έξι δισέγγονα και εξακολουθεί να διατηρείται υγιής σε σχέση με την ηλικία της σύμφωνα με τους γιατρούς.

H Misao Okawa σβήνει 117 κεράκια και γίνεται ο γηραιότερος άνθρωπος του πλανήτη Facebook Twitter
Η Misao ανάμεσα στα παιδιά και τα εγγόνια της που συγκεντρώθηκαν για τα γενέθλιά της

Στο παρελθόν είχε ρωτηθεί για το μυστικό της μακροζωίας της και είχε αποκαλύψει πως μάλλον οφείλεται στο σούσι και στις 8 ώρες ύπνου καθημερινά. Φέτος της ξαναέκαναν την ίδια ερώτηση και εκείνη απάντησε με χιούμορ πως έχει αρχίσει πια και η ίδια να αναρωτιέται.

Οι εορτασμοί των γενεθλίων της έχουν αρχίσει εδώ και μια εβδομάδα με την Ιαπωνική τηλεόραση να κάνει σειρά αφιερωμάτων. Μπορεί μια τόσης διάρκεια ζωή σε εμάς να μοιάζει υπερβολικά μεγάλη, αλλά η ίδια δηλώνει πως δεν έχει καταλάβει πώς πέρασαν τα χρόνια και η ζωή, της φάνηκε σχετικά σύντομη.

Σημειώνεται πως η Ιαπωνία μετρά πάνω από 58,000 αιωνόβιους εν ζωή κατοίκους, περισσότερους από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο.

Πολιτισμός
2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Καποτε ειχα ευχηθει σε μια θεια μου που πλησιαζε τα 100 να τα χιλιασει..Αυτη μου απαντησε χαμογελώντας : Αυτο ειναι ευχη μα και καταρα μαζι...Βλεπεις τοσους αγαπημενους να φευγουν πριν απο εσενα..