Οι δέκα πιο φιλάνθρωπες διασημότητες του κόσμου

Οι δέκα πιο φιλάνθρωπες διασημότητες του κόσμου Facebook Twitter
2

Για κάποιους σταρ διεθνούς απήχησης, η δουλειά δεν σταματά όταν ολοκληρώνεται η παρουσία τους στη σκηνή ή την οθόνη. Η επιρροή που ασκούν στο κοινό δεν προέρχεται μόνο από τη βασική τους ιδιότητα - κάνουν τη διαφορά με σημαντικές δωρεές σε αγαθοεργίες που βοηθούν το κοινωνικό σύνολο. Ενώ οι περισσότεροι συνάδελφοί τους χρησιμοποιούν τη φιλανθρωπία ως ένα μέσο για δημόσιες σχέσεις, εκείνοι αφιερώνουν πραγματικά ένα μέρος της ζωής τους στην κοινωνική προσφορά. Να μερικοί από αυτούς που μας εμπνέουν. 

Έλτον Τζον

Οι δέκα πιο φιλάνθρωπες διασημότητες του κόσμου Facebook Twitter

Ένας από τους μεγαλύτερους (αν όχι ο μεγαλύτερος) αρωγός στην έρευνα για το AIDS. Έχει ιδρύσει ήδη από τη δεκαετία του '80 ίδρυμα για το AIDS που φέρει το όνομά του. Το πάθος του για αυτή την ενασχόληση αναπτύχθηκε καθώς άρχισε να χάνει πολλούς στενούς φίλους από την ασθένεια. 'Εχει κάνει σημαντικές δωρεές σε πάνω από 50 φιλανθρωπικούς οργανισμούς, μερικοί από τους οποίους στηρίζουν τους αστέγους, την καταπολέμηση της πείνας, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον αγώνα κατά του bullying και την ισότητα για τους ομοφυλόφιλους.

Μπόνο

Οι δέκα πιο φιλάνθρωπες διασημότητες του κόσμου Facebook Twitter

Έχει συχνά χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους στην κοινωνία, εξαιτίας του μεγάλου φιλανθρωπικού του έργου. Ξεκίνησε στα 80s με τη συμμετοχή του στην περιοδεία Conspiracy of Hope για τη Διεθνή Αμνηστία. Είναι θερμός υποστηρικτής των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της οικονομικής ισορροπίας, της έρευνας και ευαισθητοποίησης για το AIDS και πολέμιος της φτώχιας. Για όλες του τις προσπάθειες έχει βρεθεί τρεις φορές, με διαφορετικές αφορμές, στις υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης.

Μπιλ Κλίντον

Οι δέκα πιο φιλάνθρωπες διασημότητες του κόσμου Facebook Twitter

Για τους περισσότερους Προέδρους, η δουλειά τους σταματά με τη λήξη της θητείας τους, αλλά για τον Κλίντον αυτό δεν ισχύει. Ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού Clinton Foundation, ασχολείται με θέματα υγείας, ασφάλειας, οικονομικήσταθερότητας, πάταξης των προκαταλήψεων και περιβαλλοντικής αφύπνισης. Όλα αυτά τα χρόνια έχει συνεργαστεί με πάνω από 50 διαφορετικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως το ίδρυμα Make-A-Wish, οι Artists for Peace and Justice και το World Vision.

Αντζελίνα Τζολί - Μπραντ Πιτ

Οι δέκα πιο φιλάνθρωπες διασημότητες του κόσμου Facebook Twitter

Η επιτομή της φιλανθρωπικής δράσης από ζευγάρι. Οι ειδησεογραφικοί τίτλοι που τους φέρουν να μάχονται την ασχήμια αυτού το κόσμου είναι σχεδόν καθημερινοί. Έχουν υπάρξει ηχηρή φωνή για τους πρόσφυγες παγκοσμίως, ενώ συνεργάζονται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Έχουν ιδρύσει το Jolie-Pitt Foundation κατά της φτώχιας, υπέρ της διατήρησης της άγριας ζωής, της προστασίας των φυσικών πόρων και για άλλους ανθρωπιστικούς σκοπούς. Μέσα στο όλο πλαίσιο της φιλανθρωπικής τους δράσης, έχουν υιοθετήσει και τρία παιδιά.

Στινγκ

Οι δέκα πιο φιλάνθρωπες διασημότητες του κόσμου Facebook Twitter

Όπως οι υπόλοιποι, η φιλανθρωπική δραστηριότητά του στοχεύει σε διάφορους ανθρωπιστικούς σκοπούς, αλλά το πραγματικό του πάθος είναι η προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα η ραγδαία αποψίλωση των τροπικών δασών. Ίδρυσε το Rainforest Foundation για την προστασία των δασών του Αμαζονίου, ίδρυμα το οποίο εστιάζει κυρίως στην προστασία των δικαιωμάτων των γηγενών πληθυσμών της περιοχής. Συνηθίζει να διοργανώνει ή να συμμετέχει σε συναυλίες για τη συλλογή χρημάτων για διάφορους σκοπούς.

Έλεν ντε Τζενέρις

Οι δέκα πιο φιλάνθρωπες διασημότητες του κόσμου Facebook Twitter

Οι φιλανθρωπίες της έχουν πολλαπλές εφαρμογές, από την ανακούφιση του πόνου μέχρι τα ανθρώπινα δικαιώματα, το μπούλινγκ και τον καρκίνο του μαστού. Συνεργάζεται στενά με το ίδρυμα της Susan G. Komen και προωθεί την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού μέσω της εκπομπής της κάθε Οκτώβριο. Επίσης, είναι μια από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ζώων και μάχεται σκληρά κατά της κακοποίησής τους. Έχει στο ενεργητικό της φιλανθρωπική δράση για οργανισμούς όπως οι Humane Society of United States, Big Life Foundation, Halo Pet Foundation και Farm Sanctuary και ενθαρρύνει όλους τους φίλους των ζώων να κάνουν δωρεές για τους σκοπούς αυτούς.

Τζον Λέτζεντ

Οι δέκα πιο φιλάνθρωπες διασημότητες του κόσμου Facebook Twitter

Η δράση του εστιάζει στην καταπολέμηση των απάνθρωπων συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι πληγείσες από τη φτώχια περιοχές της Αφρικής. Ξεκίνησε την καμπάνια Show Me για την εύρεση πόρων και την ευαισθητοποίηση για τις αγροτικές περιοχές της Αφρικής. Γεύματα, παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εκπαίδευση σε όσους το έχουν ανάγκη, οργανώνονται από το ίδρυμά του. Είναι επίσης αρωγός του Gentlemen's Fund, μιας οργάνωσης που ενθαρρύνει τους άνδρες να αναζητούν πνευματικές διεξόδους ώστε να επωφελούνται οι ίδιοι και η κοινωνία. Η ακτιβιστική του δράση εκδηλώνεται με επισκέψεις σε Πανεπιστήμια όλου του κόσμου, όπου πραγματοποιεί ομιλίες σε τελετές αποφοιτήσεων για να ενθαρρύνει τα νέα μυαλά σχετικά με τη σημασία της ταπεινότητας, της αγάπης και της επιμονής.

  

Σερ Πολ Μακάρτνεϊ 

Οι δέκα πιο φιλάνθρωπες διασημότητες του κόσμου Facebook Twitter

Ο θρύλος των Μπιτλς είναι μια από τις πιο φιλάνθρωπες προσωπικότητες στον κόσμο. Έχει δωρίσει πολλά εκατομμύρια για ανθρωπιστικούς σκοπούς και έχει συνεργαστεί με πάνω από 90 διαφορετικές οργανώσεις όπως οι Greenpeace, War Child, Everyone Matters και πολλές άλλες. Η εκτενέστερή του δράση έγκειται στην προστασία των δικαιωμάτων των ζώων και για το σκοπό αυτό έχει δουλέψει με τις PETA, Humane Society International, Animal Defenders International και American Wild Horse Preservation Campaign.

Όπρα Γουίνφρεϊ

Οι δέκα πιο φιλάνθρωπες διασημότητες του κόσμου Facebook Twitter

Το όνομά της είναι συνώνυμο της φιλανθρωπίας. Όχι μόνο έχει επιστήσει την προσοχή σε πολυάριθμα σημαντικά ζητήματα μέσω της δημοφιλούς τηλεοπτικής της εκπομπής, αλλά έχει αποδείξει ότι δεν κάνει πίσω ούτε όταν έρχεται η ώρα να προσφέρει υλική υποστήριξη. Έχει εντυπωσιακή δράση γύρω από ανθρωπιστικά ζητήματα, θέματα ισότητας και ιατρική έρευνα, ενώ έχει εστιάσει κατά καιρούς στην παιδική κακοποίηση, τον αγώνα κατά των βιασμών, την εκπαίδευση, το περιβάλλον και πολλά άλλα. Έχει ιδρύσει τρεις διαφορετικούς οργανισμούς, τα Angel Network, The Oprah Winfrey Foundation και The Oprah Winfrey Operating Foundation. Έχει μείνει στην ιστορία η κίνησή της να μοιράσει κάρτες των 1000 δολαρίων σε πάνω από 300 μέλη του κοινού της εκπομπής της για να δωρίσουν τα χρήματα στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής τους.

Τζορτζ Κλούνεϊ

Η φήμη του πλεϊμπόι τον ακολουθεί από πάντα. Όμως ο Κλούνεϊ δεν είναι μόνο αυτό - η μεγάλη φιλανθρωπική του δράση μάλλον δεν είναι τόσο γνωστή. Συχνά κάνει δωρεές σε οργανώσεις για άστεγους, άπορους και για την ανακούφιση από τον πόνο. 'Ιδρυσε το Not On Our Watch, με τους φίλους του Μπραντ Πιτ, Ντον Τσιντλ, Τζέρι Γουάιντρομπ και Ματ Ντέιμον, του οποίου η αποστολή είναι να "παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια και προστασία στους ευάλωτους, τους περιθωριοποιημένους και τους εκτοπισμένους". Ο ίδιος έχει παίξει κομβικό ρόλο στη δημιουργία ευρείας ευαισθητοποίησης για εγκλήματα κατά των ανθρώπινων δικαιωμάτων, σε μέρη της Αφρικής όπως το Σουδάν, το Κονγκό και η Σομαλία. Προσφέρει, επίσης, χρόνο και χρήμα και σε άλλες οργανώσεις όπως οι Feeding America, Save the Children και Stand-Up to Cancer.

[Πηγή]

 

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αστειεύεστε.....Ο Βοno είναι από τους μεγαλύτερους σφετεριστές της φιλανθρωπίας.. Ψαξτε τι βάζει στην τσέπη απο τις "φιλανθρωπικές" του συναυλίες και μετά ξανασκεφτείτε το.. Επειδή το κόλπο έπιασε καλά, έχουν ακολουθήσει κ άλλοι ομοιοί του το παραδειγμά του..
Μου κάνει εντύπωση ότι παραλείψατε να αναφέρετε τον Bill Gates που μαζί με τη γυναίκα του έχουν δώσει κάποια δις δολλάρια σχεδόν για κάθε σκοπό, από την καταπολέμηση της πείνας μέχρι τη θεραπεία για το AIDS. Ίσως είναι και ο πιο φιλάνθρωπος από αυτούς στο άρθρο και μάλιστα χωρίς να το πολυδιαφημίζει.