Πώς αυτός ο παρουσιαστής απέδειξε για ακόμη μια φορά τον σεξισμό στην εποχή μας

Πώς αυτός ο παρουσιαστής απέδειξε για ακόμη μια φορά τον σεξισμό στην εποχή μας Facebook Twitter
37

Είναι προφανές ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των φύλων, κάτι που εκδηλώνεται σε δεκάδες καθημερινές περιπτώσεις. Μια από αυτές είναι και στιλιστικές επιλογές των γυναικών που σχεδόν πάντα θα γίνουν αντικείμενο κριτικής και σχολιασμού, ενώ oι ντουλάπες των ανδρών παραμένουν στο απυρόβλητο. Ο παρουσιαστής μιας τηλεοπτική εκπομπής αποφάσισε να αναδείξει το ζήτημα διεξάγοντας επί ένα χρόνο ένα πείραμα, μπροστά στα μάτια χιλιάδων τηλεθεατών.

 

Ο Karl Stefanovic είναι παρουσιαστής καθημερινής τηλεοπτικής εκπομπής στην αυστραλιανή τηλεόραση. Μαζί με την Lisa Wilkinson βρίσκονται κάθε πρωί στα στούντιο του Channel Nine για το δίωρο πρόγραμμα Τοday. Σχεδόν κάθε μέρα, στο τέλος της εκπομπής υπήρχαν σχόλια και κριτικές τηλεθεατών για το ντύσιμο και τα ρούχα της παρουσιάστριας. Μερικά ήταν καλά, αλλά τα περισσότερα είχαν πάντα κάτι αρνητικό να υπογραμμίσουν. Εκτός από τα σχόλια των τηλεθεατών υπήρχαν και τα γνωστά fashion police δημοσιεύματα σε tabloids που έδειχναν την Lisa να φορά κάποιο ίδιο ή παραπλήσιο ρούχο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πώς αυτός ο παρουσιαστής απέδειξε για ακόμη μια φορά τον σεξισμό στην εποχή μας Facebook Twitter

Εξαγριωμένος από αυτή την κατάσταση ο Karl αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του, κάνοντας ότι μπορούσε για να μπει στο μάτι των τηλεθεατών. Επί μια εβδομάδα, φορούσε καθημερινά το ίδιο μπλε κοστούμι (με διαφορετικό πουκάμισο και γραβάτα), περιμένοντας κάποιον τηλεθεατή να το προσέξει και να του στείλει κάποιο σχόλιο. Κανείς όμως δεν έδειξε να ενδιαφέρεται, οπότε ο Karl συνέχισε την ίδια τακτική για ένα μήνα, χωρίς όμως να υπάρξει ούτε και τότε κάποιος που θα ασχοληθεί. Τα σχόλια για την συμπαρουσιάστριά του συνέχιζαν με τον ίδιο ρυθμό... Τελικά ο Κarl συνέχισε να φορά το ίδιο κοστούμι για ένα χρόνο θέλοντας να αποδείξει πως ο σεξισμός στο πρόσωπο των γυναικών καλά κρατεί. 365 μέρες μετά, ο Κarl και οι μοναδικοί δύο άνθρωποι που ήξεραν το μυστικό του αποκαλύπτουν πως δεν υπήρξε ούτε ένας που να το προσέξει, να το σχολιάσει ή έστω να τον ρωτήσει κάτι σχετικό. Ακόμη και οι άνθρωποι που καθημερινά βρίσκονται μαζί του στο πλατό της εκπομπής, μοιάζει αν μην έδωσαν καμιά σημασία.

 

Πώς αυτός ο παρουσιαστής απέδειξε για ακόμη μια φορά τον σεξισμό στην εποχή μας Facebook Twitter

"Κανείς δεν το παρατήρησε και όπως φαίνεται κανείς δεν δίνει δεκάρα αν εγώ φοράω τα ίδια ρούχα κάθε μέρα" ανέφερε ο παρουσιαστής προχθές " Αλλά αν οι γυναίκες, φορέσουν το λάθος χρώμα ή κάτι ίδιο μέσα σε μια εβδομάδα, τα tweets και τα σχόλια που λαμβάνουμε είναι εκατοντάδες. Κρίνονται πολύ πιο αυστηρά από εμάς για τα ρούχα, τα μαλλιά και το make up τους. Ο κόσμος ασχολείται με το τι φοράνε, περισσότερο με το αν είναι καλές στη δουλειά τους. Η αδικία είναι τεράστια και παρόλο που όσοι δουλεύουν στην δημοσιότητα γνωρίζουν πως θα πρέπει να φανούν ανεκτικοί με την κριτική, δεν παύουν να είναι άνθρωποι και να πληγώνονται."

Πώς αυτός ο παρουσιαστής απέδειξε για ακόμη μια φορά τον σεξισμό στην εποχή μας Facebook Twitter
Πολιτισμός
37

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM