Πέθανε το πρώτο κορίτσι του Τζέιμς Μποντ, η Εunice Gayson

Πέθανε το πρώτο κορίτσι του Τζέιμς Μποντ, η Εunice Gayson Facebook Twitter
0

Η Εunice Gayson, η ηθοποιός που υποδύθηκε το πρώτο κορίτσι του Μποντ στο κινηματογραφικό ντεμπούτο του πράκτορα 007, πέθανε σε ηλικία 90 ετών.

H Gayson ερμήνευσε την αγαπημένη του Τζέιμς Μποντ, Sylvia Trench, στην ταινία του 1962 "Dr No." με τον Sean Connery να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ανακοίνωση της είδησης έγινε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter και αναφέρει ότι η ηθοποιός πέθανε στις 8 Ιουνίου. «Μια εκπληκτική κυρία που έκανε εντύπωση σε όλους όσους την συνάντησαν. Θα μας λείψει», αναφέρει το μήνυμα.

Την απώλεια σχολίασε και ο επίσημος λογαριασμός του 007:

Ο χαρακτήρας της Trench ήταν ο μόνος που εμφανίστηκε σε δύο ταινίες καθώς εκτός από το ντεμπούτο του Μποντ την είδαμε και στο φιλμ «Από τη Ρωσία με αγάπη».

Η ηθοποιός, γεννημένη στο Σάρεϊ το 1928, έπαιξε και άλλους ρόλους στην μεγάλη οθόνη, συμπεριλαμβανομένης της ταινίας Hammer Horror του 1958 ενώ εμφανίστηκε και στο The Avengers.

Ο ρόλος της ως Sylvia Trench βοήθησε να δημιουργηθεί μία από τις πιο διάσημες φράσεις του κινηματογράφου.

Στη σκηνή του καζίνο, η Trench προτείνει την αύξηση των πονταρισμάτων σε μια παρτίδα.

Ο Bond απαντά:

"Θαυμάζω το θάρρος σας, κυρία,  ...;"

"Τrench, Sylvia Trench. Θαυμάζω την τύχη σας, κύριε ..."

"Bond, James Bond"

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM