«Η φτώχεια είναι σεξιστική»: 140 διάσημοι υπογράφουν κοινή επιστολή κατά της ανισότητας των φύλων

«Η φτώχεια είναι σεξιστική»: 140 διάσημοι υπογράφουν κοινή επιστολή κατά της ανισότητας των φύλων Facebook Twitter
2

Ανοιχτή επιστολή υπέγραψαν 140 διάσημα ονόματα του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, στην οποία «προειδοποιούν» τους πολιτικούς ηγέτες κατά της ανισότητας των φύλων, σε μια πρωτοβουλία της διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης ONE.

Ανάμεσα στους υπογράφοντες συγκαταλέγονται οι Όπρα Γουίνφρεϊ, Μέριλ Στριπ, Νάταλι Πόρτμαν, Λετίσια Ράιτ και Τσάντγουικ Μπόουζμαν («Black Panthers»), Ράιαν Ρέινολντς, Έιμι Σούμερ, Ίσα Ρέι, Μάικλ Σιν, Θάντι Νιούτον, Νάταλι Ντόρμερ κ.α.

Αυτό που ζητούν είναι δέσμευση για να βοηθηθεί το κάθε κορίτσι να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση, καλώντας τους πολιτικούς ηγέτες να χρησιμοποιήσουν όλη τους την εξουσία για να κάνουν εφικτές «ιστορικής διάστασης αλλαγές για τις γυναίκες».

Στην επιστολή, αναφέρονται στη φτώχεια ως κάτι σεξιστικό και τονίζουν: «Δεν θα μείνουμε άπραγες ενόσω παραβλέπονται οι πιο φτωχές γυναίκες».

Την εκστρατεία έχουν «αγκαλιάσει» και ονόματα εκτός της σόουμπιζ, όπως η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ, το υψηλόβαθμο στέλεχος του Facebook Σέριλ Σάντμπεργκ, η Τσέλσι Κλίντον και η ιδρύτρια της Huffington Post Αριάνα Χάφινγκτον.


Ολόκληρη η ανοιχτή επιστολή:

«Αγαπητοί Παγκόσμιοι Ηγέτες, σας προειδοποιούμε.

Για 130 εκατομμύρια κορίτσια χωρίς εκπαίδευση. Για ένα δισεκατομμύριο γυναίκες χωρίς πρόσβαση σε τραπεζικό λογαριασμό. Για 39.000 κορίτσια, που σήμερα τα πάντρεψαν ενώ είναι ακόμη παιδιά. Για τις γυναίκες παντού, που πληρώνονται λιγότερο από ό,τι οι άντρες, ενώ κάνουν την ίδια δουλειά.

Πουθενά στον κόσμο οι γυναίκες δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους άντρες, αλλά το χάσμα των φύλων είναι ευρύτερο για τις γυναίκες που ζουν στη φτώχεια.

Η φτώχεια είναι σεξιστική. Και δεν θα μείνουμε άπραγες ενόσω παραβλέπονται οι πιο φτωχές γυναίκες.

Έχετε την ισχύ να φέρετε, φέτος, ιστορικές αλλαγές για τις γυναίκες. Από την G7 έως την G20. Από την Αφρικανική Ένωση έως τους ετήσιους προϋπολογισμούς σας. Θα σας ωθήσουμε για δεσμεύσεις και θα σας ελέγχουμε γι αυτές. Και αν τις φέρετε (τις αλλαγές αυτές) θα είμαστε οι πρώτες που θα υπερασπιστούμε την πρόοδό σας.

Δεν θα σταματήσουμε έως ότου υπάρξει δικαιοσύνη για τις γυναίκες και τα κορίτσια, παντού. Γιατί για κανέναν από μας δεν υπάρχει ισότητα έως ότου υπάρχει ισότητα για όλους μας».

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια