Τα γαμήλια δώρα στον Χάρι και την Μέγκαν δεν ήταν όλα δωρεές - Υπήρξε κάποιος που έστειλε αναπτήρα πολυτελείας

Τα γαμήλια δώρα στον Χάρι και την Μέγκαν δεν ήταν όλα δωρεές - Υπήρξε κάποιος που έστειλε αναπτήρα πολυτελείας Facebook Twitter
1

H Mέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι που παντρεύτηκαν το Σάββατο, είχαν ζητήσει πολύ συγκεκριμένο γαμήλιο δώρο: δωρεές προς φιλανθρωπικούς σκοπούς και ιδρύματα.

Oι νεόνυμφοι είχαν δώσει μια λίστα με επτά φιλανθρωπικές οργανώσεις και ευγενικά ανακοίνωσαν πως ήθελαν αντί δώρων να γίνει στα ταμεία των οργανώσεων μια κατάθεση.

Οι περισσότεροι το τήρησαν, αλλά όχι όλοι.

Εντύπωση προκαλεί μάλιστα και το δώρο ενός ηγέτη της Ευρώπης πού αντί για δωρεά έστειλε αναπτήρα!

Αλλά ας δούμε από την αρχή τι είναι γνωστό για τα βασιλικά δώρα μέχρι στιγμής...

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζαστίν Τρουντό έκανε δωρεά 50,000 δολαρίων σε μια από τις οργανώσεις. Το ίδιο συνέβη και με το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ, Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ, αλλά εδώ το ποσό δεν έγινε γνωστό. Δωρεά 5000 δολαρίων έκανε και η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας. Η Αυστραλία ακολούθησε επίσης χωρίς να ανακοινώνει το ποσό.

Ωστόσο μια αγελάδα και ένα ζευγάρι κοάλα είναι μεταξύ των δώρων που έλαβαν Μέγκαν και Χάρι, αν και ο χαρακτήρας των προσφορών αυτών είναι περισσότερο συμβολικός.

Η οργάνωση Peta της Ινδίας ανακοίνωσε πως  ένας ταύρος ονομάστηκε Merry (συνδυασμός των ονομάτων Meghan και Harry). Το ζώο διασώθηκε και μεταφέρθηκε σε καταφύγιο όπου θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του δεχόμενο φροντίδα και ασφάλεια σε ένδειξη τιμής για το γάμο του βασιλικού ζεύγους.

Όμως και ο ζωολογικός κήπος Taronga στην Αυστραλία αποφάσισε να «δωρίσει» δύο κοάλα στο βασιλικό ζεύγος. Τα ζώα δεν θα σταλούν στο Μπάκιγχαμ, αλλά θεωρητικά ανήκουν στους νεόνυμφους που θα μπορούν όποτε θέλουν να τα επισκεφθούν. Επίσης πήραν και το όνομά τους.

Το δώρο που ξεχωρίζει είναι σίγουρα αυτό του γάλλου Εμανουελ Μακρόν ο οποίος άγνωστο για ποιο λόγο δεν προέβη σε δωρεά, αλλά επέλεξε κάτι πολύ ιδιαίτερο και πολυτελές.

Ο γάλλος προέδρος φέρεται να παρήγγειλε στον οίκο ST Dupont μια κασετίνα με στιλό και αναπτήρα η οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το ζευγάρι και είναι εμπνευσμένη από τον 007, τον διάσημο βρετανό μυστικό πράκτορα.

Τα γαμήλια δώρα στον Χάρι και την Μέγκαν δεν ήταν όλα δωρεές - Υπήρξε κάποιος που έστειλε αναπτήρα πολυτελείας Facebook Twitter

Το δώρο μπορεί να ξαφνιάζει, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ο γαλλικός οίκος καλείται να ετοιμάσει βασιλικά δώρα για λογαριασμό της κυβέρνησης. 

Το 1947 όταν, επί τη ευκαιρία του γάμου της πριγκίπισσας Ελισάβετ και μέλλουσας βασίλισσας, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Vincent Auriol της προσφέρει αποσκευές με την υπογραφή της φίρμας ενώ και ο Νικολάς Σαρκοζί είχε κάνει το ίδιο δώρο στο γάμο της Κέιτ Μίντλετον και του πρίγκιπα Ουίλιαμ το 2011.

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM