Πέθανε ο διάσημος dj Avicii

Πέθανε ο διάσημος dj Avicii Facebook Twitter
1

Ο Σουηδός μουσικός παραγωγός DJ Avicii, βρέθηκε νεκρός στο Ομάν.

Η μάνατζέρ του Diana Baron δήλωσε ότι ο 28χρονος DJ, του οποίου το κανονικό όνομα ήταν Tim Bergling, ήταν στο Μουσκάτ, την πρωτεύουσα του Ομάν.

«Η οικογένεια είναι συντετριμμένη και ζητά από όλους να σεβαστούν την ανάγκη τους για ιδιωτικότητα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο» ανέφερε η λιτή δήλωση της μανατζέρ του.

Πέθανε ο διάσημος dj Avicii Facebook Twitter
Ο Avicii σε live με την Μαντόνα

Η Avicii ήταν πρωτοπόρος του σύγχρονου κινήματος ηλεκτρονικής μουσικής και ένας διάσημος παγκοσμίως μουσικός παραγωγός και DJ.

Είχε κερδίσει δύο MTV Music Awards, ένα Βραβείο Billboard και είχε δύο υποψηφιότητες για Grammy στο βιογραφικό του.

Τα διασημότερα κομμάτια του «Wake Me Up» και «Levels» είχαν σημειώσει τεράστια επιτυχία φτάνοντας στο No 1 της λίστας του Billboard με τα top dance club songs.

Πέθανε ο διάσημος dj Avicii Facebook Twitter

Ο Σουηδός dj είχε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της μουσικής διασκευάζοντας επιτυχίες τους. Η Madonna, ο Lenny Kravitz, η Robyn, ο Enrique Iglesias κ.ά. είχαν δουλέψει μαζί του ενώ είχε κάνει εμφανίσεις στα μεγαλύτερα clubs του πλανήτη.

Ο θάνατός του έρχεται λίγες μέρες μετά την υποψηφιότητά του για ένα βραβείο Billboard Music στην κατηγορία κορυφαίο χορευτικό / ηλεκτρονικό άλμπουμ για το "Avicii (01)".

Ο Avicii είχε υποστεί στο παρελθόν οξεία παγκρεατίτιδα, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Αφότου αφαίρεσε χοληδόχο κύστη και σκωληκοειδή απόφυση το 2014, είχε ακυρώσει αρκετές εμφανίσεις του στην προσπάθειά του να αναρρώσει. Σταμάτησε τις περιοδείες το 2016 αλλά συνέχισε να φτιάχνει μουσική στο στούντιο.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές για τις συνθήκες του θανάτου του.

Πολλοί είναι οι μουσικοί που δηλώνουν σοκαρισμένοι από τα νέα και γράφουν για το θάνατο του Avicii στο Twitter:

So Sad....... So Tragic. Good Bye Dear Sweet Tim. ? Gone too Soon.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna) στις


 

Το περασμένο φθινόπωρο κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ που κατέγραψε την τελευταία παγκόσμια περιοδεία του και τον αγώνα που έδωσε με την υγεία του.

Το φιλμ περιλαμβάνει εμφανίσεις από τους DJs Tiesto και David Guetta, καθώς και τους μουσικούς Chris Martin και Nile Rodgers.

«Όλοι γνωρίζουν την Avicii, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τον Tim», δήλωνε ο σκηνοθέτης Levan Tsikurishvili. «Νομίζω ότι αυτό το ντοκιμαντέρ δείχνει πραγματικά τον αγώνα του Tim και τη δύναμη του χαρακτήρα του», αναφέρει.

 

 
*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 10 τραγούδια για τα οποία θα θυμόμαστε τον Avicii, που πέθανε σήμερα
 
 
Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πολλά τραγούδια του μου άρεσαν, και συνεχίζουν ακόμα να μου αρέσουν. Κρίμα το παλικάρι, καλό παράδεισο εύχομαι και συλληπητήρια στους δικούς του για την απώλεια. rip