Διάσημος make-up artist κάνει μήνυση στη Lοuis Vuitton και απαιτεί αποζημίωση 10 εκατ. δολαρίων

Διάσημος make-up artist κάνει μήνυση στη Lοuis Vuitton και απαιτεί αποζημίωση 10 εκατ. δολαρίων Facebook Twitter
0

Ο όμιλος Moët Hennessy Louis Vuitton βρίσκεται αντιμέτωπος με μήνυση και απαίτηση αποζημίωσης «μαμούθ», ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων από έναν διεθνούς φήμης make-up artist.

Ο διάσημος Σάμι Μουραμπί υποστηρίζει ότι η Louis Vuitton απέσυρε «την τελευταία στιγμή» το συμβόλαιό που του είχε προτείνει για να γίνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Make Up For Ever, του ομίλου, αφού πρώτα τον προσκαλούσε «επί έναν χρόνο» να δουλέψει στην εταιρεία, με την υπόσχεση αμοιβής ενός εκατομμυρίου δολαρίων ετησίως.

Ο Μουραμπί είναι περισσότερο γνωστός για τις δουλειές τους με φωτογράφους όπως ο Στίβεν Κλάιν και ο Πάτρικ Ντεμαρσελιέ αλλά και για τις συνεργασίες του με τη Μαντόνα και τη Ριάνα.

Ο makeup artist υποστηρίζει πως στελέχη της LVMH του είχαν επανειλημμένως υποσχεθεί ότι θα προσληφθεί την 1η Ιανουαρίου του 2018 αλλά οπισθοχώρησαν λίγους μήνες πριν αναλάβει τα καθήκοντά του.

Κατά τον ίδιο, η συμφωνία είχε κλείσει οριστικά από τον Αύγουστο του 2017 με αποτέλεσμα ο Μουραμπί να αρνηθεί πολλές άλλες προσφορές στο μεσοδιάστημα, λύνοντας παράλληλα προσοδοφόρες συνεργασίες ενόψει της καινούργιας του δουλειάς.

Όμως «ξαφνικά τον Οκτώβριο», ο εκτελεστικός διευθυντής της Make Up For Ever του τηλεφώνησε και του ανακοίνωσε πως η πρόταση είχε αποσυρθεί.

«Άφησα μεγάλους πελάτες, σημαντικούς προσωπικούς πελάτες με αποτέλεσμα να χάσω τεράστια έσοδα (...) το έκανα αυτό για μήνες απορρίπτοντας ευκαιρίες και γκαλά μόδας επειδή ήθελα να είμαι διαθέσιμος για εκείνους. Είναι ένα παράξενο συναίσθημα, είμαι στεναχωρημένος και σοκαρισμένος».

Η Μake Up For Ever είναι για την ώρα ένα από τα μικρότερα brand της LVMH με ετήσια έσοδα που αγγίζουν «μόλις» τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η Make Up For Ever είχε ιδρυθεί το 1984 από έναν άλλο make-up artist, τον Ντάνι Σανζ και το 1999 εξαγοράστηκε από τον γαλλικό οίκο.

Με πληροφορίες από Business of Fashion

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM