Οι Rotting Christ συνελήφθησαν στη Γεωργία με την κατηγορία της τρομοκρατίας και του σατανισμού

Οι Rotting Christ συνελήφθησαν στη Γεωργία με την κατηγορία της τρομοκρατίας και του σατανισμού Facebook Twitter
0

Σε μπελάδες μπήκαν οι Rotting Christ στην Γεωργία εξαιτίας του ονόματος τους. Επισκέφτηκαν την χώρα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας και η αστυνομία συνέλαβε ως σατανιστές και με την κατηγορία της τρομοκρατίας.

Ο frontman του γκρουπ, Σάκης Τόλης έβγαλε μια ανακοίνωση στο facebook που εξιστορούσε την περιπέτεια τους. Η αστυνομία σταμάτησε τον ίδιο και τον αδερφό του Θέμη μόλις έφτασαν στην χώρα και έβγαιναν από τον αεροδρόμιο την Πέμπτη 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα λόγια του: "Φτάσαμε στην Τιφλίδα, την πρωτεύουσα της Γεωργίας, το πρωί της Πέμπτης στις 12 Απριλίου. Μετά από τον συνηθισμένο έλεγχο των στοιχείων μας στα σύνορα, η αστυνομία σταμάτησε τον αδερφό μου και εμένα κατά την διάρκεια της εξόδου μας από το αεροδρόμιο. Ύστερα από μερικά λεπτά μας ζήτησαν να τους ακολουθήσουμε σε μια άλλη τοποθεσία του αεροδρομίου με την αιτιολογία περαιτέρω ελέγχου πριν μπούμε στην χώρα. Αντ' αυτού μας κατάσχεσαν τα διαβατήρια και τα κινητά μας και μας οδήγησαν στην φυλακή. 'Όταν απαιτήσαμε να μάθουμε τον λόγο για την σύλληψη μας, μας είπαν ότι αυτή η πληροφορία ήταν εμπιστευτική. Οι δικηγόροι μας αργότερα μας πληροφόρησαν ότι ήμασταν σε μια λίστα ανεπιθύμητων ατόμων για την δημόσια ασφάλεια της χώρας που μας χαρακτήριζε ως Σατανιστές και επομένως ύποπτοι για τρομοκρατία.   

Χωρίς καμιά προηγούμενη προειδοποίηση και χωρίς κανένα επίσημο λόγο, βρεθήκαμε στην φυλακή, κλεισμένοι σε ένα μικρό και βρώμικο κελί και χωρίς να μας επιτρέπεται καμιά επικοινωνία με τον έξω κόσμο ή με κάποιο δικηγόρο αλλά ούτε και με την πρεσβεία μας για 12 ώρες. Οι συνθήκες ήταν άσχημες και δεν είχαμε καμιά πληροφόρηση όλο αυτό το διάστημα. 

Ευτυχώς, μόνο το επίθετο μας 'Τόλης' ήταν στην συγκεκριμένη λίστα και τα άλλα δυο μέλη του γκρουπ συνεργάστηκαν με έναν τοπικό διοργανωτή για να μας βγάλουν από τη φυλακή και να ξεκινήσουν τις νομικές διαδικασίες.  Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και μια περίπλοκη διαδικασία για να βρεθεί λύση. Χάρη στην σκληρή δουλειά του τοπικού διοργανωτή που κινητοποίησε δικηγόρους, δημοσιογράφους και ακτιβιστές στην χώρα, τελικά αφεθήκαμε ελεύθεροι. Ήμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες  σε όποιον ασχολήθηκε με αυτή την υπόθεση. Στο τέλος, καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε την συναυλία μας και εξελίχθηκε σε μια φανταστική βραδιά. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους Γεωργιανούς μεταλλάδες αδερφούς μας για την συγκινητική υποστήριξη τους!"

Οι Rotting Christ κατάφεραν να βγουν από την χώρα και να συνεχίσουν την περιοδεία τους στην Ευρώπη χωρίς άλλα προβλήματαα. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM