Ποιος θα μάθει πρώτος πως το βασιλικό μωρό γεννήθηκε και τι ορίζει το πρωτόκολλο

Ποιος θα μάθει πρώτος πως το βασιλικό μωρό γεννήθηκε και τι ορίζει το πρωτόκολλο Facebook Twitter
Chris Jackson - Pool/Getty Images/ IDEALIMAGES
2

Η γέννηση ενός νέου μέλους της βασιλικής οικογένειας είναι πολύ κωδικοποιημένη βάσει του πρωτοκόλλου του οίκου του Ουίνδσορ, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το τρίτο παιδί του δούκα και της δούκισσας του Κέμπριτζ.

Το μαιευτήριο Lindo Wing στο St. Mary's Hospital του Λονδίνου ετοιμάζεται να δεχτεί την Κέιτ Μίντλετον που θα γεννήσει εκεί έως τα τέλη Απριλίου το τρίτο της παιδί, όπου άλλωστε γέννησε τον Τζορτζ και τη Σάρλοτ. Η Κέιτ έκανε την τελευταία της δημόσια εμφάνιση στις 22 Μαρτίου πριν ετοιμαστεί για τον τοκετό και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Η βασίλισσα ενημερώνεται πρώτη

 

Το επιβάλλει το πρωτόκολλο και η παράδοση: η βασίλισσα θα ειδοποιηθεί πρώτη για τη γέννηση του νέου κληρονόμου. Αμέσως μετά τον τοκετό, ο Ουίλιαμ θα τηλεφωνήσει στη γιαγιά του για να της ανακοινώσει το ευτυχές γεγονός. Ο πρίγκιπας θα ειδοποιήσει στη συνέχεια τον πατέρα του Κάρολο, τη μητριά του Καμίλα, τον αδελφό του Χάρι και τη μέλλουσα νύφη του Μέγκαν. Ο Ουίλιαμ θα πρέπει επίσης να τηλεφωνήσει στα πεθερικά του, τους γονείς της Κέιτ, τον Μάικλ και την Κάρολ Μίντλετον.

Ο ιδιαίτερος γραμματέας του Ουίλιαμ, ο Μιγκέλ Χεντ, (σε μια από τις τελευταίες του αποστολές πριν αποχωρήσει από τη θέση αυτή τον Ιούλιο) θα πρέπει να ειδοποιήσει την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, η οποία θα ενημερώσει τα μέλη της κυβέρνησης και τους εκπροσώπους των θεσμών της χώρας. Ο ιδιαίτερος γραμματέας της βασίλισσας θα ενημερώσει τους γενικούς κυβερνήτες των χωρών της Κοινοπολιτείας.

Ταυτόχρονα, ένας από τους δύο βασιλικούς γυναικολόγους --'Αλαν Φάρθινγκ και Γκάι Θορπ-Μπίστον-- θα ετοιμάσει το επίσημο πιστοποιητικό γέννησης που θα αναφέρει το φύλο του παιδιού, το βάρος του, την ώρα γέννησής του. Το πιστοποιητικό, σύμβολο της αναγγελίας στον μονάρχη του νέου κληρονόμου, θα δοθεί στους βασιλικούς βοηθούς και με αστυνομική συνοδεία θα φθάσει έως το Μπάκιγχαμ, όπου θα αναρτηθεί σε καβαλέτο πίσω από το κιγκλίδωμα της εισόδου των Ανακτόρων.

Ο δημόσιος τελάλης του Λονδίνου, έξω από το μαιευτήριο, "θα αναγγείλει στον λαό" το ευτυχές γεγονός, σύμφωνα με μια παράδοση που έχει τις ρίζες της στον Μεσαίωνα. Έτσι άλλωστε ανακοινώθηκε η γέννηση του Ουίλιαμ και του Χάρι. Ωστόσο, σήμερα η είδηση δεν θα γίνει γνωστή μόνο έτσι. Η παράδοση διακόπηκε με τη γέννηση του Τζορτζ, οι λεπτομέρειες της οποίας έγιναν γνωστές από ένα τηλεγράφημα του Press Association, του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων της Βρετανίας. 'Αλλη καινοτομία, η γέννηση της Σάρλοτ ανακοινώθηκε στον λογαριασμό στο Twitter των Ανακτόρων του Κένσινγκτον και στο Facebook των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Κανονιοβολισμοί, χωρίς ανακοίνωση του ονόματος

 

Τις ώρες που θα ακολουθήσουν 62 κανονιοβολισμοί θα ριφθούν από τον Πύργο του Λονδίνου και 41 από το Γκριν Παρκ, κοντά στο Μπάκιγχαμ. Η βρετανική σημαία θα αναρτηθεί σε όλα τα επίσημα κτίρια και θα χτυπήσουν οι καμπάνες του Αβαείου του Ουέστμινστερ χαιρετίζοντας το γεγονός.

Αντίθετα, αυτό που δεν αναμένεται να ανακοινωθεί είναι το όνομα του παιδιού. 'Αλλωστε, αυτό δεν θα γίνει γνωστό πριν περάσουν λίγες ημέρες. Οι Βρετανοί χρειάστηκε να περιμένουν μια εβδομάδα πριν μάθουν το όνομα του Ουίλιαμ, έναν μήνα πριν ακούσουν το όνομα του Κάρολου. Με την πάροδο του χρόνου, η ανακοίνωση του ονόματος γίνεται συντομότερα: τα ονόματα του Τζορτζ και της Σάρλοτ έγιναν γνωστά δύο ημέρες μετά τη γέννησή τους.

Πηγές: Ιndependent, Paris Match, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Ο Μπέντον υπήρξε κεντρικός εκπρόσωπος του αμερικανικού συναισθηματικού ρεαλισμού, δίνοντας έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις και στις λεπτές συγκρούσεις των χαρακτήρων
LIFO NEWSROOM
Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

Πολιτισμός / Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

«Η τέχνη είναι η αλήθεια. Η τέχνη αγκαλιάζει την ποικιλομορφία. Και γι’ αυτό αποτελεί απειλή για τους αυταρχικούς ηγέτες και τους φασίστες του κόσμου», δήλωσε παραλαμβάνοντας τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα από τον Λεονάρντο ντι Κάπριο
LIFO NEWSROOM
Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Καθώς όλο και περισσότερα θερινά σινεμά ανοίγουν, η συνέχεια ενός απέθαντου franchise, το φρέσκο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κωστή Χαραμουντάνη και το κινηματογραφικό companion piece του νέου άλμπουμ του Weeknd είναι τρεις από τις έξι νέες ταινίες που επιχειρούν να φέρουν τους θεατές πίσω στις αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
hjnrjh

Πολιτισμός / ΕΣΩ 2025: Oι σημαντικότερες στιγμές στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου

Η 13η ΕΣΩ: 'Αγκαλιάζοντας το Χάος σ’ έναν Έξυπνο Κόσμο' ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 7 Μαΐου 2025 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ακριβώς όπως υποσχέθηκε, σαν αγκαλιά, που εμπεριέχει την ρευστότητα του σύγχρονου, διασυνδεδεμένου κόσμου μας που, διαρκώς, αλλάζει.
ΜΕΛΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ-ΠΟΛΛΑΤΟΥ
Έρχεται στο Μεσολόγγι ο αυθεντικός πίνακας του Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»

Πολιτισμός / Μεσολόγγι: Έρχεται ο αυθεντικός πίνακας του Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»

Ανακοινώθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την έναρξη του επετειακού κύκλου των 200 χρόνων από την ηρωική Έξοδο - Η αποκάλυψη του Νίκου Αλάγια για τον πατέρα του που μετανάστευσε στη Γαλλία τη δεκαετία του 1960
LIFO NEWSROOM
«Allspice» στο Μουσείο Ακρόπολης: Mια έκθεση για τις αρπαγές, τις λεηλασίες, τις διώξεις των πολιτισμών

Εικαστικά / «Allspice» στο Μουσείο Ακρόπολης: Mια έκθεση για τις αρπαγές, τις λεηλασίες, τις διώξεις των πολιτισμών

Ο Michael Rakowitz, χρησιμοποιώντας αντισυμβατικές προσεγγίσεις, ανοίγει έναν διάλογο με έργα συγκινητικά, φανερά πολιτικά, υπενθυμίζοντάς μας την επανάληψη οδυνηρών γεγονότων της Ιστορίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νίκολας Κάλιναν: Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μιλησε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τη συνεργασία με την Ελλάδα

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μιλά για συνεργασία, αλλά όχι επιστροφή

Ο Νίκολας Κάλιναν, Διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, αναφέρεται στη συνέντευξή του για τη συνεργασία με την Ελλάδα γύρω από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, χωρίς να δίνει σαφή απάντηση για την επιστροφή τους
LIFO NEWSROOM
Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Πολιτισμός / Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Το αλουμίνιο δεν είναι απλώς το εικαστικό μέσο για τη νέα δουλειά του Σωκράτη Σωκράτους που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Eins στη Λεμεσό της Κύπρου· είναι το φάντασμα που στοιχειώνει τον καλλιτέχνη.
LIFO NEWSROOM
Δείτε πώς ακριβώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2400 χρόνια

Πολιτισμός / Δείτε πώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2.400 χρόνια - Το εντυπωσιακό «παιχνίδι» με το φως

O καθηγητής Juan de Lara του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με την βοήθεια της τεχνολογίας έδειξε πώς οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποίησαν προηγμένες τεχνικές φωτισμού για να μετατρέψουν το εσωτερικό του Παρθενώνα σε ένα εντυπωσιακό θέαμα
LIFO NEWSROOM