Οι μαθητές του Πάρκλαντ «κατέλαβαν» την Guardian και ζήτησαν συνέντευξη από τον Κλούνεϊ - Αυτή ήταν η απάντησή του

Οι μαθητές του Πάρκλαντ «κατέλαβαν» την Guardian και ζήτησαν συνέντευξη από τον Κλούνεϊ - Αυτή ήταν η απάντησή του Facebook Twitter
EPA/ETTORE FERRARI
0

Οι μαθητές του λυκείου Marjory Stoneman Douglas του Πάρκλαντ, στη Φλόριντα, «κατέλαβαν» την Guardian για να επιστήσουν την προσοχή και να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση στο θέμα του ελέγχου των όπλων και της σχολικής ασφάλειας, ενόψει της πορείας March for Our Lives, στην Ουάσιγκτον.

Ζήτησαν συνεντεύξεις από πολιτικούς και διάσημες προσωπικότητες, ανάμεσα σε αυτούς και ο Τζορτζ με την Αμάλ Κλούνεϊ.

Οι μαθητές αναφέρουν μέσω της Guardian:

«Σήμερα, το προσωπικό της Eagle Eye, της σχολικής εφημερίδας στο λύκειο Marjory Stoneman Douglas του Πάρκλαντ, στη Φλόριντα, πήραν τα ηνία της ιστοσελίδας της Guardian για να καλύψουν το ρεπορτάζ της πορείας March for Our Lives που θα γίνει το Σάββατο στην Ουάσιγκτον.

Ελπίζουμε να χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα της Guardian για να επιστήσουμε την προσοχή και να ενισχύσουμε την ευαισθητοποίηση στο θέμα του ελέγχου των όπλων και της σχολικής ασφάλειας σε τέτοιο βαθμό, ώστε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μην μπορεί πλέον να μας αγνοήσει.

Ως μέρος αυτού του εγχειρήματος με την Guardian, ζητήσαμε συνεντεύξεις από έναν αριθμό από πολιτικούς και διάσημες προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων των Μπέρνι Σάντερς (ο οποίος δέχτηκε!), του Μάρκο Ρούμπιο (κι άλλη θετική απάντηση) και των Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ, οι οποίοι έδωσαν 500.000 δολάρια για τη στήριξη του κινήματος.

Οι Κλούνεϊ δεν αποδέχτηκαν τη συνέντευξη όμως λατρέψαμε το γράμμα που μας έστειλε ο Τζορτζ ως απάντηση.

– Έμμα Ντάουντ, Λόρεν Νιούμαν και Ρεμπέκα Σνέιντ, αρχισυντάκτες της Eagle Eye»

Η απάντηση του Τζορτζ Κλούνεϊ στους μαθητές ήταν η παρακάτω:

«Αγαπητές Έμμα, Λόρεν και Ρεμπέκα,

Ευχαριστώ για το σημείωμά σας και συγχαρητήρια για την εκπληκτική δουλειά που κάνετε εσείς και όλοι οι συμμαθητές σας, για να κάνετε τη χώρα ένα ασφαλέστερο μέρος.

Είναι υπέροχο που συνεργάζεστε με την Guardian. Είναι μία εφημερίδα διεθνώς αναγνωρισμένη και πρέπει να αισθάνονται τιμή που δουλεύουν μαζί σας.

Η Αμάλ και εγώ σας στηρίζουμε 100% και θα διαμαρτηρηθούμε κι εμείς στην Ουάσιγκτον στις 24 Μαρτίου, όμως πιστεύουμε ότι αυτή είναι δικής σας πορεία. Δική σας στιγμή. Νέοι άνθρωποι που τα βάζουν με ενήλικες και αυτό είναι και το πιο αποτελεσματικό σας εργαλείο.

Το γεγονός ότι κανένας ενήλικας δεν θα μιλήσει από το βήμα στην Ουάσιγκτον είναι ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο ότι εάν εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για την ένοπλη βία, τότε θα κάνετε εσείς.

Αυτό είναι το θέμα, οποιονδήποτε και αν ρωτήσετε θα ένιωθε περήφανος να σας δώσει συνέντευξη όμως είναι πολύ πιο αποτελεσματικό εάν είναι νέοι άνθρωποι.

Μπορείτε να μιλήσετε με δεκάδες παιδιά όπως τα νέα παιδιά από το Σικάγο και το Λος Άντζελες που συναντήθηκε η Έμμα. Είναι μία μοναδική ευκαιρία να δώσετε βάρος σε αυτή τη στιγμή και να πείτε ότι ανήκει σε σας. Βεβαίως θα πρέπει να κάνετε αυτό που θέλετε, όμως αυτή είναι η ελπίδα μου για σας.

Η Αμάλ κι εγώ στεκόμαστε μαζί σας, σας στηρίζουμε και σας ευγνωμονούμε.

Με κάνετε περήφανο για τη χώρα μου ξανά.

Σας ευχαριστώ

Εύχομαι τα καλύτερα

Τζορτζ»

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM