Επιστολές θαυμασμού και νουθεσιών του Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοπρατήθηκαν στην Ιερουσαλήμ

Επιστολές θαυμασμού και νουθεσιών του Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοπρατήθηκαν στην Ιερουσαλήμ Facebook Twitter
0

Το σημείωμα που έγραψε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν προς μια Ιταλίδα επιστήμονα, η οποία αρνήθηκε να τον συναντήσει, δημοπρατήθηκε σήμερα μαζί με άλλες επιστολές του διάσημου φυσικού.


«Στην επιστημονική ερευνήτρια, στα πόδια της οποίας κοιμήθηκα και κάθισα για δύο 24ωρα, ως ένα ενθύμιο φιλίας» γράφει ο Αϊνστάιν στο σημείωμα, χωρίς να κυριολεκτεί.

Ο φυσικός είχε γράψει την υπογεγραμμένη επιστολή στη γερμανική γλώσσα, τον Οκτώβριο του 1921.

Η τιμή πώλησης του αντικειμένου ανήλθε σε 6.100 δολάρια στη δημοπρασία του Winner's Auctions & Exhibitions στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ηλικίας εκείνη την εποχή 42 ετών, λίγο προτού του απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ, έγραψε την επιστολή στην Ελιζαμπέτα Πιτσίνι, μια φοιτήτρια χημείας, την οποία περνούσε 20 χρόνια κι η οποία ζούσε πάνω από το διαμέρισμα της αδελφής του, Μάγια, στην Φλωρεντία.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης του Γερμανού φυσικού στην πόλη, «ο Αϊνστάιν εκδήλωσε μεγάλο ενδιαφέρον να τη συναντήσει. Εντούτοις, η Ελιζαμπέτα ήταν εσωστρεφής και ντρεπόταν πολύ να συναντηθεί με έναν τόσο διάσημο άνθρωπο» αναφέρει ο οίκος στον ιστότοπό του.

Επιπλέον, σήμερα βγήκε στο σφυρί και πωλήθηκε έναντι του ποσού των 103.000 δολαρίων ένα σημείωμα του 1928, όπου ο Άλμπερτ Αϊνστάιν περιέγραφε συνοπτικά τις ιδέες του για το «Τρίτο Στάδιο της Θεωρίας της Σχετικότητας».


Επίσης, μια επιστολή που χρονολογείται από το 1946 όπου ο φυσικός εμψύχωνε έναν Αμερικανό βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος φιλοδοξούσε να γίνει επιστήμονας, πωλήθηκε στην τιμή των 6.100 δολαρίων.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει φανερά συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

Πολιτισμός / BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

«Δεν ξέρω γιατί πέρασα ό,τι πέρασα, αλλά ξέρω πως αυτή τη δεύτερη ευκαιρία δεν θα την αφήσω να πάει χαμένη» ανέφερε ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφερόμενος στην περιπέτεια της υγείας του
LIFO NEWSROOM
«Σινεμά στην Ελλάδα – Ορατότης Μηδέν»: Επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα εκπέμπουν SOS

Πολιτισμός / «Σινεμά στην Ελλάδα – Ορατότης Μηδέν»: Επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα εκπέμπουν SOS

1896 επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα στην Ελλάδα υπογράφουν ανοιχτή επιστολή ζητώντας την άμεση επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που έχουν προκύψει για την επιβίωσή τους.
LIFO NEWSROOM