Πέθανε η σούπερσταρ του Μπόλιγουντ Sridevi Kapoor

Πέθανε η σούπερσταρ του Μπόλιγουντ Sridevi Kapoor Facebook Twitter
1

Πέθανε σε ηλικία 54 ετών η Ινδή ηθοποιός του Μπόλιγουντ Sridevi Kapoor.

Η Sridevi πέθανε το Σάββατο στο Ντουμπάι από καρδιακή προσβολή όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της.

Όντας η πρώτη γυναίκα που έγινε μεγάλη σταρ του Μπόλιγουντ και είχε εκατομμύρια θαυμαστές και η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη σε όλη την Ινδία και τους φανς του κινηματογράφου

Ήταν παντρεμένη με τον παραγωγό ταινιών Boney Kapoor και είχε μαζί του δύο κόρες.

Πέθανε η σούπερσταρ του Μπόλιγουντ Sridevi Kapoor Facebook Twitter

Στις πέντε δεκαετίες της καριέρας της είχε πρωταγωνιστήσει σε περίπου 300 ταινίες και είχε τιμηθεί το 2013 βραβείο Πάντμα Σρι, που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη διάκριση για πολίτες στην Ινδία.

Ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική από την ηλικία των τεσσάρων ετών με εμφανίσεις σε ταινίες στην γλώσσα των Ταμίλ κατά τις δεκαετίες του 60' και του 70'. Τελικά, εγκατέλειψε το σχολείο και αφιερώθηκε στην καριέρα της στον κινηματογράφο.

Στο Μπόλιγουντ εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1979 στην ταινία «Σόλβα Σαουάν», αλλά έγινε ευρέως γνωστή το 1983 με την ταινία «Σάντμα». Από εκεί και πέρα ξεκίνησε η ανοδική της πορεία στην ινδική βιομηχανία κινηματογράφου.

Πέθανε η σούπερσταρ του Μπόλιγουντ Sridevi Kapoor Facebook Twitter

Το 1996 μετά τον γάμο της αποσύρθηκε από τον κινηματογράφο για να επιστρέψει δυναμικά 15 χρόνια μετά.

Μετά την είδηση του θανάτου της το διαδίκτυο γέμισε με αποχαιρετιστήριες δηλώσεις.

«Δεν έχω λόγια. Συλλυπητήρια σε όσους αγαπούσαν την Sridevi. Είναι μια μαύρη ημέρα«, έγραψε στο twitter η συμπατριώτισσά της ηθοποιός, Priyanka Chopra.

«Ήταν μια βετεράνος της βιομηχανίας του κινηματογράφου, της οποίας η καριέρα συμπεριλαμβάνει διαφορετικούς ρόλους και αξιομνημόνευτες ερμηνείες», έγραψε επίσης στο twitter ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια