Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν ζητά συγγνώμη από την Μέριλ Στριπ και την Τζένιφερ Λόρενς

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν ζητά συγγνώμη από την Μέριλ Στριπ και την Τζένιφερ Λόρενς Facebook Twitter
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
0

Οι δικηγόροι του Γουάινστιν στην προσπάθειά τους να πετύχουν την απόρριψη της συλλογικής αγωγής, με το επιχείρημα ότι είναι υπερβολικά ευρεία, χρησιμοποίησαν ευνοϊκές δηλώσεις από τις ηθοποιούς, Μέριλ Στριπ και Τζένιφερ Λόρενς, για την υπεράσπισή του στην υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης για την οποία κατηγορείται.

Η Στριπ περιέγραψε τον τρόπο που χρησιμοποίησαν το γεγονός ότι δεν την κακοποίησε ως «αξιολύπητο», ενώ η Λόρενς δήλωσε ότι εξέλαβε τα πράγματα ως «εκτός περιεχομένου».

Ο Γουάινστιν κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση από δεκάδες γυναίκες.

Αρνείται όλους τους ισχυρισμούς για μη συναινετικό σεξ.

Έξι γυναίκες έχουν προβεί σε μήνυση εναντίον του κου Γουάινστιν και της «Σεξουαλικής Επιχείρησης Γουάινστιν» όπως την αποκαλούν, η οποία όπως λένε περιλαμβάνει τον αδερφό του Μπομπ και το κινηματογραφικό στούντιο «The Weinstein Company».

Οι ενάγουσες υποστηρίζουν ότι η «επιχείρηση» συνωμότησε στην απόκρυψη της φερόμενης σεξουαλικής παραβατικής συμπεριφοράς του  Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Πολλά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Weinstein, συμπεριλαμβανομένου του αδερφού του, Μπομπ Γουάινστιν, δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν προηγουμένως για τους ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Προσπαθώντας να απορρίψουν την αγωγή, οι δικηγόροι του παραγωγού ισχυρίστηκαν ότι ήταν πολύ ευρεία και γενική και «θα περιλάμβανε όλες τις γυναίκες που συναντήθηκαν ποτέ με τον Γουάινστιν, ανεξάρτητα από το αν ισχυρίστηκαν ότι υπέστησαν οποιαδήποτε ενδεχόμενη παρενόχληση ως αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης».

Χρησιμοποίησαν μία φράση της Λόρενς, η οποία είχε αναφέρει σε συνέντευξή της ότι ο μεγιστάνας του Χόλιγουντ ήταν «πάντοτε καλός μαζί μου».

Όμως δεν συμπεριέλαβαν ολόκληρη την πρόταση, καθώς η ηθοποιός μετά είχε προσθέσει «εκτός από τις στιγμές που δεν ήταν», στιγμές όπου όπως είπε θα τον αντιμετώπιζε λεκτικά.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν ζητά συγγνώμη από την Μέριλ Στριπ και την Τζένιφερ Λόρενς Facebook Twitter
EPA/NEIL HALL

Σε δήλωσή της η Λόρενς είπε: «Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν και η εταιρεία του συνεχίζουν να κάνουν αυτό που πάντα έκαναν, δηλαδή να παίρνουν πράγματα με διαφορετικό περιεχόμενο και να τα χρησιμοποιούν προς όφελός τους, Αυτό είναι που κάνουν οι θηρευτές και πρέπει να σταματήσει».

Εκπρόσωπος του παραγωγού είπε ότι ο ίδιος «αναγνωρίζει την πολύτιμη συμβολή τόσο της Μέριλ Στριπ όσο και της Τζένιφερ Λόρενς σε αυτή τη συζήτηση και ζητά συγγνώμη».

Ο Γουάινστιν έδωσε οδηγία ότι στο μέλλον, δεν θα χρησιμοποιούνται ονόματα από «πρώην συνεργάτες» από τους δικηγόρους του, ανέφερε η εκπρόσωπος.

Η νομική ομάδα του Γουάινστιν χρησιμοποίησε επίσης το όνομα της Γκουίνεθ Πάλτροου, σε έγγραφα που κατατέθηκαν στη Νέα Υόρκη, σε μία προσπάθεια να απορριφθεί η υπόθεση.

Η Πάλτροου είχε στο παρελθόν αναφέρει ότι φοβόταν μήπως απολυθεί όταν ο τότε σύντροφός της Μπραντ Πιτ αντιμετώπισε τον Γουάινστιν το 1990.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν ζητά συγγνώμη από την Μέριλ Στριπ και την Τζένιφερ Λόρενς Facebook Twitter
EPA/WILL OLIVER

 

Μέριλ Στριπ: «Πρέπει να πληρώσει»

Οι δικηγόροι του Γουάινστιν χρησιμοποίησαν επίσης δηλώσεις της Μέριλ Στριπ, όταν είχε αρχίσει να ξεδιπλώνεται το σκάνδαλο της σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ, στις οποίες είχε πει ότι ο παραγωγός «αντιμετώπιζε με σεβασμό τη σχέση εργασίας μας και αντίστοιχα πολλούς άλλους με τους οποίους συνεργαζόταν επαγγελματικά».

Οι δικηγόροι δεν ανέφεραν όμως ότι η ηθοποιός επίσης είπε ότι οι γυναίκες που μίλησαν εναντίον του ήταν «ηρωίδες» και η συμπεριφορά του ήταν «ασυγχώρητη» και αποτελούσε «κατάχρηση εξουσίας».

Σε νέα της δήλωση, η Στριπ είπε: «Η χρήση της (αληθινής) δήλωσής μου από τους δικηγόρους του Χάρβεϊ Γουάινστιν, ότι δηλαδή η συμπεριφορά του δεν ήταν σεξουαλικά ή σωματικά παραβατική στην επαγγελματική μεταξύ μας σχέση, ως απόδειξη ότι δεν κακοποιούσε άλλες γυναίκες, είναι αξιολύπητη και απλή εκμετάλλευση».

«Οι αξιόποινες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται από τις γυναίκες αυτές είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη και αν έχει απομείνει κάποια δικαιοσύνη στο σύστημα πρέπει να πληρώσει γι αυτές, ανεξαρτήτως από το πόσες καλές ταινίες έχουν γίνει από πολλούς άξιους ανθρώπους, τις οποίες ο ΧάρβεΪ ήταν αρκετά τυχερός να χρηματοδοτήσει», δήλωσε η Μέριλ Στριπ.

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM