Στο σφυρί μια συλλεκτική αίτηση εργασίας του Στηβ Τζομπς που αναμένεται να «πιάσει» τα 50.000 δολάρια

Στο σφυρί μια συλλεκτική αίτηση εργασίας του Στηβ Τζομπς που αναμένεται να «πιάσει» τα 50.000 δολάρια Facebook Twitter
EPA
0

Μια αίτηση εργασίας που είχε υποβάλει ο αείμνηστος Στηβ Τζομπς πριν από τέσσερις και πλέον δεκαετίες, ενδεικτική της φιλοδοξίας του μελλοντικού ιδρυτή της Apple να εργαστεί στην τεχνολογία και στη σχεδίαση, θα βγει σε πλειστηριασμό τον επόμενο μήνα. 

Οι υπεύθυνοι του οίκου δημοπρασιών RR στη Βοστόνη εκτιμούν πως η αίτηση αναμένεται να πωληθεί ακόμα και για 50.000 δολάρια.

Στη μονοσέλιδη αίτηση που συμπλήρωσε το 1973 ο 18χρονος Τζομπς, κάνοντας λάθη στην ορθογραφία και στα σημεία στίξης, γράφει στο πεδίο του ονόματος: "Steven jobs" και σε αυτό της διεύθυνσης: "Reed College", το κολέγιο στο 'Ορεγκον όπου φοίτησε για σύντομο χρονικό διάστημα.

Στην αίτηση, αναφέρει ότι είναι χαρισματικός στις ηλεκτρονικές τεχνολογίες και στο βιομηχανικό σχέδιο.

Στο πεδίο των ειδικών προσόντων, ο Τζομπς είχε συμπληρώσει «τεχνολογία, μηχανικός σχεδίασης, ψηφιακή τεχνολογία», κάνοντας μια αναφορά στη Ηewlett-Packard, την πρωτοπόρα καλιφορνέζικη εταιρία τεχνολογίας.

Στην αίτηση εργασίας δεν αναφέρεται για ποια θέση ενδιαφέρεται ο Τζομπς, ο οποίος μαζί με τον φίλο του Στίβεν Βόζνιακ ίδρυσαν την Apple περίπου τρία χρόνια αργότερα.

Παρότι ο Τζομπς συμπλήρωσε στην αίτηση ότι έχει άδεια οδήγησης, έγραψε ότι η πρόσβασή του στα μέσα μεταφοράς ήταν «δυνατή αλλά όχι πιθανή». Δίπλα στο πεδίο του τηλεφώνου, έγραψε «κανένα».

Η αίτηση αυτή περιλαμβάνεται στη δημοπρασία αντικειμένων «ποπ κουλτούρας» που θα διεξαχθεί μεταξύ 8 και 16 Μαρτίου, μαζί με δύο ακόμη προσωπικά αντικείμενα του Τζομπς: ένα τεχνικό εγχειρίδιο Mac OS X που υπογράφει ο ίδιος το 2001, αξίας 25.000 δολαρίων, και ένα υπογεγραμμένο απόκομμα εφημερίδας του 2008, με φωτογραφία του Τζομπς και τίτλο «Νέο, γρηγορότερο iPhone θα πωλείται αντί 199 δολαρίων», αξίας 15.000 ευρώ.

Η δημοπρασία θα περιλαμβάνει ακόμα μια κάρτα με τα αποτυπώματα του Τζίμι Χέντριξ από τη σύλληψή του στο Τορόντο το 1969 για ναρκωτικά.

Η κάρτα φέρει και την υπογραφή του αείμνηστου μουσικού της ροκ και η αξία της εκτιμάται στα 15.000 δολάρια.

Μία μονοσέλιδη ερωτική επιστολή της 'Ειμι Γουαϊνχάουζ στον σύζυγό της Μπλέικ Φίλντερ-Σίβιλ, εκτιμάται στα 4.000 δολάρια.

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια είχε στολίσει την επιστολή και με ένα σκίτσο που παρουσιάζει ένα βρέφος-κροκοδειλάκι μέσα σε καρδούλες. Η Γουαϊνχάουζ πέθανε από οξεία δηλητηρίαση από αλκοόλ στο Λονδίνο το 2011 σε ηλικία 27 χρονών.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM