Ο σύζυγος της Νάταλι Γουντ ύποπτος για το μυστηριώδη θάνατό της

Ο σύζυγος της Νάταλι Γουντ ύποπτος για το μυστηριώδη θάνατό της Facebook Twitter
3

Τέσσερις δεκαετίες σχεδόν μετά τον ανεξήγητο θάνατο από πνιγμό της Νάταλι Γουντ, οι αστυνομικοί ερευνητές του Λος Άντζελες λένε ότι ο τότε σύζυγός της Ρόμπερτ Βάγκνερ, είναι ύποπτος.

Θέλουν να μιλήσουν με τον Ρόμπερτ Βάγκνερ για τις συνθήκες του θανάτου της, εκείνη τη βραδιά του 1981, και όλα αυτά θα μεταδοθούν από την εκπομπή «Natalie Wood: Death in Dark Water», το Σάββατο από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Η Γουντ πνίγηκε στα ανοικτά της νήσου Καταλίνα, στην Καλιφόρνια, τον Νοέμβριο του 1981, στις διακοπές για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Οι συνεπιβάτες της, εκείνη τη βραδιά, στο οικογενειακό γιοτ «Splendour», ο καπετάνιος Ντένις Ντάβερν, ο σύζυγός της Ρόμπερτ Βάγκνερ και ο φίλος της - και ηθοποιός - Κρίστοφερ Γουόκεν διαπίστωσαν ότι αγνοείτο και την επομένη η 43χρονη τότε, Γουντ, φορώντας φανελένιο νυχτικό βρέθηκε να επιπλέει στο νερό.

Ο σύζυγος της Νάταλι Γουντ ύποπτος για το μυστηριώδη θάνατό της Facebook Twitter
EPA/Ernst Feix

Η δύο εβδομάδων έρευνα που ακολούθησε κατέληξε στον χαρακτηρισμό του θανάτου της ως «ατύχημα». Όμως, το 2011, το Los Angeles County Sheriff's Department ξανάνοιξε την υπόθεση.

«Ερευνώντας την υπόθεση τα τελευταία έξι χρόνια, νομίζω ότι (ο Ρόμπερτ Βάγκνερ) είναι, σήμερα, πλέον ύποπτος» δήλωσε ο Τζον Κορίνα, του γραφείου του Σερίφη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Έριν Μοράιαρτι του «48 Hours». «Εννοώ ότι σήμερα ξέρουμε πως ήταν το τελευταίο πρόσωπο που ήταν μαζί με τη Νάταλι πριν εξαφανιστεί» πρόσθεσε.

Οι δημοσιογράφοι του «48 Hours» μιλούν με τους αστυνομικούς ανακριτές για νέους μάρτυρες, νέα τεκμήρια και νέες θεωρίες για το τι συνέβη εκείνη τη νύχτα, αλλά η εκπομπή θα φιλοξενήσει και παλαιότερες συνεντεύξεις με την αδελφή της Νάταλι, Λάνα Γουντ, με τον Βάγνκερ, τον Ντάβερν και άλλους.

Τελικά, ήταν ατύχημα, ή κάτι άλλο;

Ο σύζυγος της Νάταλι Γουντ ύποπτος για το μυστηριώδη θάνατό της Facebook Twitter
O Τζον Κορίνα, του γραφείου του Σερίφη. EPA/PAUL BUCK

Ο Κορίνα λέει ότι από τότε που ξανάνοιξε η υπόθεση ο Βάγκνερ αρνείται να τους μιλήσει και πως εκτιμά ότι δεν έχει πει όλη την ιστορία. «Δεν τον είδα να λέει λεπτομέρειες που να ταιριάζουν με αυτά που λένε οι άλλοι μάρτυρες σε αυτή την υπόθεση. Νομίζω ότι συνεχώς άλλαζε την εκδοχή του και η δική του εκδοχή για το τι συνέβη απλά δεν κολλάει» επιμένει.

Αντικρουόμενες εκδοχές για το τι πραγματικά συνέβη στο γιοτ συνέβαλαν στο μυστήριο του τρόπου του θανάτου της ηθοποιού.

Τα μέλη της οικογένειας είχαν ζητήσει στο παρελθόν από τις αρχές να επανεξετάσουν τα πορίσματα της αρχικής έρευνας.

Η αστυνομία αναφέρει ότι δύο νέοι μάρτυρες επιβεβαίωσαν τις αναφορές για ένα καυγά μεταξύ του Βάγκνερ και της Γουντ την νύχτα που αυτή εξαφανίστηκε και προσθέτει ότι η ηθοποιός ήταν θύμα επίθεσης. Οι ανακριτές επισημαίνουν σήμερα ότι η αυτοψία δείχνει πως μια σειρά αμυχές είναι νωπές στο σώμα της Νάταλι Γουντ.

«Μοιάζει σαν να ήταν θύμα επίθεσης» λέει ο Ραλφ Χερνάντεζ του γραφείου του Σερίφη.

«Πιστεύετε ότι η Νάταλι Γουντ δολοφονήθηκε;» ρωτά ο Μοράιαρτι.

«Νομίζω ότι είναι αρκετά ύποπτο ώστε να μας κάνει να σκεφτούμε ότι κάτι συνέβη» απαντά ο Κορίνα.

Ο καπετάνιος του γιοτ, Ντένις Ντάβερν, είχε αναφέρει στο NBC News το 2011 ότι είπε ψέματα στην αστυνομία κατά τη διάρκεια της αρχικής έρευνας και ότι ένας καυγάς ανάμεσα στη Γουντ και τον Βάγκνερ οδήγησε στο θάνατό της.

Ο σύζυγος της Νάταλι Γουντ ύποπτος για το μυστηριώδη θάνατό της Facebook Twitter
Η Νάταλι Γουντ και ο σύζυγός της Ρόμπερτ Βάγκνερ.

Ο Βάγκνερ δεν έχει σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις της έρευνας των αστυνομικών όμως παραδέχτηκε ότι είχε τσακωθεί με τη γυναίκα του πριν αυτή εξαφανιστεί. Η αστυνομία ανέφερε ότι έχει αρνηθεί να τους μιλήσει από τότε που ξανάνοιξε η υπόθεση το 2011.

«Πιστεύετε ότι ο Ρόμπερτ Βάγκνερ γνωρίζει πολλά περισσότερα για ό,τι συνέβη στη σύζυγό του από όσα έχει πει μέχρι σήμερα;» επιμένει ο δημοσιογράφος.

«Λοιπόν, νομίζω πως ναι, γιατί είναι ο τελευταίος που την είδε (ζωντανή)» ανταπαντά ο Τζον Κορίνα.

Με πληροφορίες από το BBC

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό θα κάνει βουτιά στον Σηκουάνα στις 23 Ιουνίου

Πολιτισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό θα κάνει βουτιά στον Σηκουάνα στις 23 Ιουνίου

Μαζί με την δήμαρχο της γαλλικής πρωτεύουσας θα κολυμπήσουν ο Αρχηγός της Αστυνομίας και ο νομάρχης του Παρισιού - Άγνωστο αν θα βουτήξει μαζί τους και ο Εμανουέλ Μακρόν
NEWSROOM
Τι θα δούμε στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που γίνεται 30 ετών

Πολιτισμός / Το 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αναδεικνύει τις απίστευτες δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος

Ένα φεστιβάλ ανήσυχο, νεανικό και ώριμο που μεταμορφώνει την Καλαμάτα, προτείνει αναγνωρισμένους και νέους δημιουργούς του σύγχρονου χορού και στηρίζει την ελεύθερη έκφραση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Φανταστικοί φίλοι, Φρόιντ και αθηναϊκές ερωτικές αναζητήσεις από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φανταστικοί φίλοι, Φρόιντ και αθηναϊκές ερωτικές αναζητήσεις από αύριο στους κινηματογράφους

Το «IF» του Τζον Κραζίνσκι, το «Freud’s Last Session» με τον Άντονι Χόπκινς και το «Medium» της Χριστίνας Ιωακειμίδη ξεχωρίζουν από τις νέες κυκλοφορίες αυτής της Πέμπτης.
NEWSROOM
Φεστιβάλ Καννών: Η Κέιτ Μπλάνσετ εμφανίστηκε με φόρεμα που είχε τα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Καννών: Η Κέιτ Μπλάνσετ εμφανίστηκε με φόρεμα που είχε τα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης

Το σύνολό της ήταν μαύρο στο μπροστινό μέρος και λευκό πίσω, ενώ η ουρά του κατέληγε σε μια πράσινη απόχρωση, που σε συνδυασμό με το κόκκινο χαλί, παρέπεμπε στη σημαία
NEWSROOM
Η πλουσιότερη Αυστραλή και τα υπόλοιπα αμφιλεγόμενα πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Πολιτισμός / Η πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας και τα άλλα «κακόγουστα» πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Οι αμφιλεγόμενες προσωπογραφίες των ανθρώπων που διαμόρφωσαν την Αυστραλία και τον κόσμο - «Η δουλειά μου θέλει να κάνει το κοινό να σκεφτεί την επιρροή και τα προνόμια κάποιων ανθρώπων»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ότι νά'ναι... Σαράντα χρόνια μετά μιλάνε για αμυχές στο σώμα. Ποιό σώμα, αυτό που έχει λιώσει εδώ και δεκαετίες; Τότε δεν είδαν τις αμυχές; Οι μάρτυρες περίμεναν σαράντα χρόνια για να μιλήσουν και να πουν ότι το ζευγάρι μάλωνε;Εδώ βέβαια η άλλη θυμάται ότι πριν σαράντα χρόνια κάποιος την χούφτωσε και το αναφέρει σήμερα...
Για οποιοδήποτε λόγο, οι τότε αστυνομικοί μπορεί να είχαν αγνοήσει στοιχεία. Μην ξεχνάμε ο Wagner εκείνη την εποχή ήταν από τους «ισχυρούς» του Χόλλυγουντ. Οι τωρινοί αστυνομικοί δεν εξετάζουν το σώμα της Wood (!) αλλά τα αρχεία της αστυνομίας.Οι μάρτυρες μπορεί να φοβόντουσαν να μιλήσουν τότε. Επίσης υπήρξαν όντως μάρτυρες που τότε είχαν καταθέσει ότι άκουσαν για πολλή ώρα να καλεί μια γυναίκα σε βοήθεια και αγνοήθηκε η κατάθεσή τους από τους αστυνομικούς.Ο λόγος που μιλάνε τώρα γυναίκες και άντρες για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκαν από άντρες κατά το παρελθόν, είναι γιατί τώρα η κοινωνία είναι πιο ανεκτική να το ακούσει. Δηλ σχεδόν. Εσένα σε ενοχλεί βλέπω.Μην ξεχνάς ότι και η ίδια η Natalie Wood είχε βιαστεί όταν ήταν έφηβη από ηθοποιό που δεν κατονόμασε ποτέ(ο Kirk Douglas εικάζεται ότι ήταν) αλλά τη δεκαετία του ‘50 ήταν σχεδόν «φυσιολογική» η κακοποίηση γυναικών(ξύλο, βιασμός κ.λπ.). Εάν δηλ τώρα ζούσε κι έβγαινε να κατονομάσει το τέρας που τη βιάσε σωματικά και ψυχικά, θα σου φαινόταν περίεργο; Δε θα μπορούσες να κάτσεις να σκεφτείς γιατί μια γυναίκα τόσο διάσημη, δε θα μπορούσε εύκολα τότε να πει τι της έκαναν και θα μπορούσε το 2018;...
Και η Tina Turner έτρωγε ξύλο πριν από δεκαετίες και μάλιστα όταν ήταν ήδη διάσημη. Αυτή έβγαινε όμως και τα έλεγε. Η Αμερική πάντα ήταν μπροστά από άλλες κοινωνίες οπότε δεν πιστεύω ότι δεν τολμούσαν τότε να μιλήσουν. Άλλοι ήταν οι λόγοι.Λοιπόν, σήμερα το κοπλιμέντο σε γυναίκα από τον ταμία της τράπεζας η γυναίκα το εκλαμβάνει ως 'σεξουαλική παρενόχληση'. Το κοπλιμέντο από τον τραπεζίτη προς την ίδια γυναίκα το εκλαμβάνει αυτή ως φλερτ. Αυτή είναι η άποψη μου και δεν αλλάζει.