Όχι, αγαπητή Τζέην Φόντα, δεν είναι έτσι το πρόσωπο όσων δεν έχουν κάνει πλαστικές

Όχι, αγαπητή Τζέην Φόντα, δεν είναι έτσι το πρόσωπο όσων δεν έχουν κάνει πλαστικές Facebook Twitter
3

Όπως φαίνεται η Τζέιν Φόντα δεν έχει ξεχάσει καθόλου την άβολη συνέντευξη τον περασμένο Σεπτέμβριο στην δημοσιογράφο Μέγκιν Κέλι, όπου είχε ρωτηθεί για τις πλαστικές, και ευκαιρίας δοθείσης επανήλθε στο ζήτημα με νέα καυστικά σχόλια. 

Η διάσημη ηθοποιός εμφανίστηκε στην εκπομπή Today του NBC μαζί με την συμπρωταγωνίστριά της Λίλι Τομλίν για να μιλήσουν για τη σειρά «Grace and Frankie». Σε κάποιο σημείο τις ρώτησαν πόσο καιρό γνωρίζονται.

«Πενήντα χρόνια είναι πολύς καιρός», απάντησε η Φόντα με την Τόμλιν να προσθέτει, «Νομίζω πριν από το πρώτο σου λίφτινγκ». «Ποια είσαι, η Μέγκιν Κέλι;», ήταν το σχόλιο της Τζέιν Φόντα. «Σωστά! Είχα ξεχάσει πως ήταν αυτή», συμπλήρωσε η Τόμλιν, αναφερόμενη στην τηλεοπτική συνάντηση της Φόντα με τη γνωστή δημοσιογράφο. 

 

Υπενθυμίζεται πως η «διαμάχη» ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, όταν η Κέλι ρώτησε την Φόντα για τις πλαστικές επεμβάσεις της. Η ηθοποιός είχε εμφανιστεί στην εκπομπή της μαζί με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ για την προώθηση της νέας ταινίας τους «Our Souls at Night».

Η Κέλι ρώτησε την Φόντα, που είναι 80 ετών, για τα γηρατειά και το πόσο ανοικτή υπήρξε σχετικά με τις πλαστικές που έκανε, αλλά η ηθοποιός εκνευρίστηκε: «Όντως θέλουμε να συζητήσουμε αυτό το πράγμα τώρα;» ήταν τότε η απάντηση της Φόντα.

 

Έκτοτε η 80χρονη ηθοποιός έχει αναφερθεί ξανά αρκετές φορές στο ζήτημα, σε άλλες εμφανίσεις της, ασκώντας έντονη κριτική στην Κέλι για τον τρόπο που χειρίστηκε την συνέντευξη. 

Μετά και τα τελευταία σχόλια της Φόντα, η Μέγκιν Κέλι αποφάσισε να πάρει θέση και δήλωσε πως η ηθοποιός «δεν έχει καμία δουλειά να κάνει κήρυγμα σε κανέναν σχετικά με το τι θεωρείται προσβλητικό».

Στη διάρκεια της εκπομπής της, μιλώντας απευθείας προς την κάμερα, η Κέλι σχολίασε πως προσπάθησε να το παραβλέψει όλο αυτό, αλλά πως η Φόντα «φαίνεται να έχει πάθει εμμονή με εκείνη την συνομιλία». 

«Όταν παραπονέθηκε πρώτη φορά, επέλεξα να μην πω τίποτα. Αλλά τώρα είναι καιρός να σχολιάσω όλη αυτή τη λογική του "εγώ, η καημενούλα". Η Φόντα προωθούσε μια ταινία για την ηλικία και τα γηρατειά. Στο παρελθόν έχει μιλήσει ανοικτά, κι αυτό είναι προς τιμήν της, σχετικά με τις πλαστικές επεμβάσεις σχεδόν παντού, πριν βγει στην δική μου εκπομπή. Είπε το ίδιο στο Entertainment Tonight, στο Access Hollywood,το περιοδικό W για ένα εξώφυλλο, στον Guardian- θα μπορούσε να πως κι άλλα. Προφανώς όταν ήρθε εδώ όμως, ξανά για να προωθήσει την ταινία της για τα γηρατειά, εγώ υποτίθεται πως έπρεπε να μαντέψω ότι το θέμα ήταν ξαφνικά εκτός συζήτησης», είπε η Μέγκιν Κέλι. 

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ξεκαθαρίζει πως δεν μετανιώνει καθόλου για την ερώτηση που έκανε στην Τζέιν Φόντα. «Κι ούτε είμαι στη δουλειά για να δέχομαι μαθήματα από την Τζέιν Φόντα σχετικά με το είναι κατάλληλο και τι όχι», προσθέτει η ίδια. 

Ωστόσο αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν η αναφορά της Κέλι στον πόλεμο του Βιετνάμ και η δημοσιοποίηση μιας αμφιλεγόμενης φωτογραφίας της Τζέιν Φόντα να ποζάρει με μέλη των Βιετκόνγκ. Η ηθοποιός έχει ιστορία στον ακτιβισμό αλλά η συγκεκριμένη φωτογραφία της από τη δεκαετία του 1970 είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Η νεαρή τότε ηθοποιός βρέθηκε συνειδητά στην περιοχή του εχθρού για να καταγγείλει την αμερικανική πολιτική στην περιοχή. Είπε ότι η αμερικανική στρατιωτική ηγεσία είναι εγκληματίες πολέμου, ως ενεργή ακτιβίστρια του φιλειρηνικού κινήματος. Μάλιστα την είχαν αποκαλέσει μέχρι και «Hanoi Jane», δηλαδή η Τζέην από το Ανόι, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ. 

Η Μέγκιν Κέλι επέλεξε να φέρει ξανά στη δημοσιότητα την φωτογραφία, την οποία έδειξε στην κάμερα της εκπομπής της.

«Αυτή είναι μια γυναίκα της οποίας το όνομα είναι συνώνυμο της κατακραυγής. Δείτε την πώς συμπεριφέρθηκε στα στρατεύματά μας στην διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Η αγανάκτησή της είναι κάπως υπερβολική. Ειλικρινά δεν έχει καμία δουλειά να κάνει κήρυγμα σε κανέναν σχετικά με το τι θεωρείται προσβλητικό», συνέχισε η Μέγκιν Κέλι. 

Όχι, αγαπητή Τζέην Φόντα, δεν είναι έτσι το πρόσωπο όσων δεν έχουν κάνει πλαστικές Facebook Twitter

Να σημειωθεί πως η Τζέιν Φόντα έχει ζητήσει συγγνώμη για την φωτογραφία. «Με πληγώνει και θα το πάρω μαζί μου στον τάφο που έκανα ένα τεράστιο, τεράστιο λάθος το οποίο έκανε πολύ κόσμο να πιστεύει πως ήμουν κατά των στρατιωτών», είχε πει σε δήλωσή της το 2015. 

Η Μέγκιν Κέλι έκλεισε την αναφορά της on camera σχολιάζοντας: «Της έδωσα [σ.σ. στη Τζέιν Φόντα] την ευκαιρία να εμπνεύσει άλλες γυναίκες πάνω σε ένα ζήτημα που δήθεν γνωρίζει καλά, και εκείνη την απέρριψε». 

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ηξερα ότι η Jane Fonda ήταν anti-vietnam war -όπως και πολλοί άλλοι εκείνη την εποχή- αλλά δεν είχα αντιληφθεί ότι είχε δεχθεί τέτοιο backlash (μέχρι και σήμερα θεωρείται TRAITOR). Παρακάτω μία συλλογή από υλικό κατά της:http://oi66.tinypic.com/2rm2u0y.jpg...Για να είμαι ειλικρινής, δεν μου φαίνεται περίεργο που κάποιοι εμπλεκόμενοι (veterans, POWs) αντιδρούν/ ξεδίνουν ή δικαιολογούν (τα αδικαιολόγητα), κατ' αυτόν τον τρόπο -ταυτοχρόνως- έχουν υπάρξει και πολλοί άλλοι που πήγαν προς την αντίπερα κατεύθυνση, δυστυχώς: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2018158 [PTSD, guilt, suicide (attempts)], αλλά είναι εξωφρενικό πως οι ιθύνοντες στα κέντρα λήψεως αποφάσεων τελικώς "ξεφεύγουν", μ' αυτά τα petty distractions/ targets. Είναι πιο συμφέρον για τον βεβεράνο να μισεί μίας σκύλα Φόντα, παρά το Κράτος του και την γαμωκατάσταση, που τον έστειλε εκεί, I guess.____http://www.mixanitouxronou.gr/ethapsa-ta-12-apo-ta-15-pedia-mou-ke-etimazome-gia-ta-alla-dio-i-paramorfosis-ke-i-thanati-apo-ta-fitoktona-pou-psekasan-i-i-p-a-sto-vietnam-40-chronia-meta-prokaloun-akomi-teratogenesis/http://www.dailymail.co.uk/news/article-2613038/40-years-Agent-Orange-heartbreaking-pictures-babies-Vietnam-born-horrific-defects.html
Μια χαρά τα είπε το Τζενάκι. Απ' όλα τα θέματα που έχεις να συζητήσεις με μια ηθοποιό τόσων γεννεών (ανεξάρτητα από την υποκριτική της αξία) και με αφορμή τη νέα της δουλειά, αυτό που έχεις να φέρεις στο προσκήνειο είναι οι πλαστικές της; Τι πάει να πει έχει μιλήσει η ίδια στο παρελθόν; Το έκανε κατ' επιλογήν στο χρόνο που εκείνη ήθελε, δεν υποχρεούται να το κάνει όταν θες εσύ. Αντίθετα, η δημοσιογράφος κατινάρα, που προσπαθεί να συσχετίσει τη φωτογραφία της Φόντα στο παρελθόν, γνωρίζοντας πως έτσι θα χρησιμοποιήσει το "εθνικό φρόνημα" πολλών αμερικανών υπέρ της θέσης της. Τραγικό.