Η Κίρα Νάιτλι δηλώνει ενοχλημένη από την κουλτούρα του βιασμού στον κινηματογράφο

Η Κίρα Νάιτλι δηλώνει ενοχλημένη από την κουλτούρα του βιασμού στον κινηματογράφο Facebook Twitter
0

Η ηθοποιός Keira Knightley επικρίνει το μέγεθος της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών σε κινηματογραφικές ταινίες, λέγοντας ότι προτιμά τα ιστορικά φιλμ διότι στη σύγχρονη δραματουργία «οι γυναικείοι χαρακτήρες σχεδόν πάντοτε βιάζονται».

Σε μια συνέντευξη στο Variety, η Knightley εξήγησε το σκεπτικό της: «Βρίσκω πάντα κάτι δυσάρεστο στον τρόπο με τον οποίο απεικονίζονται οι γυναίκες [σε ταινίες που έχουν δημιουργηθεί στη σύγχρονη εποχή], ενώ πάντα βρίσκω πολύ εμπνευσμένους τους χαρακτήρες που μου προσφέρονται σε ιστορικά έργα».

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι υπήρξε κάποια βελτίωση στα τελευταία χρόνια καθώς η αλλαγή διάθεσης του Χόλιγουντ σημαίνει ότι «οι ιστορίες των γυναικών ξαφνικά θεωρούνται σημαντικές».

«Ξαφνικά εμφανίζονται σενάρια με τις σημερινές γυναίκες να μην κακοποιούνται στις πρώτες πέντε σελίδες και να μην είναι απλά εκεί για να είναι η αγαπημένη φίλη ή σύζυγος», ανέφερε.

Η Knightley εξέφρασε επίσης την υποστήριξή της στην καμπάνια #MeToo, λέγοντας ότι γνώριζε την κουλτούρα για σιωπή των γυναικών και τον εκφοβισμό.

Τόνισε επίσης ότι το πρόβλημα ξεπερνά την κινηματογραφική βιομηχανία. «Κάθισα με φίλες που δεν ήταν στη βιομηχανία ταινιών και δεν υπήρχε καμιά από εμάς που να μην είχε δεχθεί επίθεση κάποια στιγμή. Δεν είχαμε ποτέ  κάνει τη συζήτηση αυτή πριν. Ήταν κάτι το αποκαλυπτικό», ανέφερε η ηθοποιός.

Ο Knightley είπε ότι ποτέ δεν είχε δεχθεί επίθεση σε κινηματογραφικό στούντιο, αλλά το είχε βιώσει αλλού. «Στην προσωπική μου ζωή, όταν βρισκόμουν σε μπαρ, μπορώ να μετρήσω τέσσερις φορές που δέχθηκα επίθεση. Νομίζω ότι όλοι έχουν αντιμετωπίσει το μερίδιο τεράτων που τους αναλογεί. Δεν είναι μόνο για τους ηθοποιούς. Είναι δάσκαλοι, είναι δικηγόροι...».

Είπε επίσης ότι, παρά τις δύο ταινίες που έχει κάνει Weinstein Company, είχε μόνο «πολύ καλές και επαγγελματικές» εμπειρίες με τον Harvey Weinstein.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM