Αντιμέτωπος με σφοδρές αντιδράσεις, ο Μαρκ Γουόλμπεργκ δώρισε στο Time's Up 1.5 εκατ. δολάρια

Αντιμέτωπος με σφοδρές αντιδράσεις, ο Μαρκ Γουόλμπεργκ δώρισε στο Time's Up 1.5 εκατ. δολάρια Facebook Twitter
0

Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ συμφώνησε να δωρίσει το ποσό του 1.5 εκατ. δολαρίων που εισέπραξε για τα επαναληπτικά γυρίσματα της ταινίας «All the Money in the World» στο κίνημα για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης «Time's Up».

Ο ηθοποιός ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο αντιδράσεων για την επιπλέον αυτή αμοιβή, δήλωσε το Σάββατο πως θα κάνει τη δωρεά προς τιμήν της συμπρωταγωνίστριάς του Μισέλ Ουίλιαμς, που φέρεται να πληρώθηκε λιγότερο από 1.000 δολάρια για τα ίδια γυρίσματα. Η ηθοποιός είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του «Time's Up».

Ο Γουόλμπεργκ ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός στον κόσμο σύμφωνα με την ετήσια λίστα του περιοδικού «Forbes» για το 2017, έχοντας απολαβές 68 εκατ. δολαρίων τους τελευταίους 12 μήνες.

Το πρακτορείο William Morris Endeavor που εκπροσωπεί και τους δύο ηθοποιούς είπε πως σκοπεύει να δωρίσει επιπλέον 500.000 δολάρια, επίσης προς τιμήν της Μισέλ Ουίλιαμς. 


Ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ αποφάσισε να γυρίσει εκ νέου τις σκηνές της ταινίας «All the Money in the World» στις οποίες πρωταγωνιστούσε αρχικά ο Κέβιν Σπέισι, μετά τις κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση. Τα επαναληπτικά γυρίσματα διήρκεσα περίπου δέκα ημέρες και ο Σπέισι αντικαταστάθηκε από τον Κρίστοφερ Πλάμερ. 

Αρχικά ο Σκοτ είχε πει στην εφημερίδα Guardian πως όλοι οι εμπλεκόμενοι ηθοποιοί έκαναν τα νέα γυρίσματα δωρεάν. Λίγες ημέρες αργότερα, ανώνυμες πηγές αποκάλυψαν στο USA Today πως ο Γουόλμπεργκ πληρώθηκε 1.5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η Μισέλ Ουίλιαμς λιγότερο από 1.000 δολάρια. 

Ο Κρίστοφερ Πλάμερ και η Μισέλ Ουίλιαμς ήταν υποψήφιοι για Χρυσή Σφαίρα για τις ερμηνείες τους στην ταινία, που ασχολείται την απαγωγή του γιου του δισεκατομμυριούχου Ζαν Πολ Γκετί.

Η Μισέλ Ουίλιαμς από την πλευρά της, αν και απέφυγε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς πως πήρε αμοιβή μόλις 1.000 δολαρίων, μίλησε δημοσίως για την δωρεά του Γουόλμπεργκ, τον οποίο και ευχαρίστησε θερμά.

«Σήμερα δεν είμαι εγώ το θέμα. Οι συνάδελφοι μου ηθοποιοί στάθηκαν στον πλευρό μου και με υπερασπίστηκαν, οι ακτιβιστές φίλοι μου μού έμαθαν πώς να υψώνω τη φωνή μου, και οι πιο ισχυροί άντρες επικεφαλής άκουσαν και ανέλαβαν δράση. Σήμερα είναι μία από τις καταπληκτικότερες ημέρες της ζωής μου λόγω του Μαρκ Γουόλμπεργκ, του WME και την κοινότητας γυναικών και αντρών με τους οποίους μοιραζόμαστε αυτό το κατόρθωμα. Άντονι Ραπ, για όλους τους ώμους στους οποίους πάτησες, τώρα πατάμε εμείς στους δικούς σου», δήλωσε η ηθοποιός στο περιοδικό Elle.

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM