O Bono αποκάλυψε πως παραλίγο να πεθάνει, αλλά το έκανε με μυστήριο τρόπο

O Bono αποκάλυψε πως παραλίγο να πεθάνει, αλλά το έκανε με μυστήριο τρόπο Facebook Twitter
0

Στην εκπνοή του 2017, ο Bono των U2 έδωσε μια συνέντευξη 10.000 λέξεων που προκαλεί συζητήσεις και αφήνει αρκετό μυστήριο.

Σε μια συνομιλία με τον ιδρυτή του περιοδικού Rolling Stone, ο μουσικός μιλάει για την αγάπη, την πολιτική, την πίστη και αποκαλύπτει ότι σχεδόν πέθανε.

Όμως ο Bono παραμένει αινιγματικός ως προς το τελευταίο θέμα και εξάπτει έτσι τη φαντασία των θαυμαστών του.

Οι δηλώσεις του είναι ασαφείς καθώς ο ίδιος λέει πως αντιμετωπίζει την εμπειρία (που δεν αποκαλύπτει) ως ένα «γεγονός εξαφάνισης» για το οποίο δυσκολεύεται να μιλήσει.

"Είναι απλά κάτι σαν... όταν οι άνθρωποι έχουν αυτά τα γεγονότα εξαφάνισης στη ζωή τους. Θα μπορούσε να είναι ψυχολογικό ή θα μπορούσε να είναι φυσικό. Και ναι, ήταν φυσικό για μένα, αλλά νομίζω ότι έχω απομακρύνει τον εαυτό μου απ' όλη αυτή τη σαπουνόπερα. Ιδιαίτερα με αυτό το είδος της εμμονής για τη διασημότητα και τις λεπτομέρειες με τις ζωές των ανθρώπων - είμαι έξω από αυτό. Θέλω να μιλήσω για το θέμα με τρόπο που επιτρέπει στους ανθρώπους να συμπληρώσουν τα κενά του τι έχουν περάσει...», αναφέρει ο τραγουδιστής.

Αναφέρει δε πως η τρομακτική δοκιμασία του στο θέμα της θνησιμότητας έχει επηρεάσει και το τελευταίο άλμπουμ των U2 «Songs of Experience» που κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες.

Αλλά όπως λέει αυτό που έζησε τον έκανε να επικεντρωθεί σε μια ευρύτερη παγκόσμια εικόνα της υγείας και της ανθρωπότητας συνολικά.

«Ξέρετε, οι άνθρωποι είχαν τόσο πολύ χειρότερες καταστάσεις να αντιμετωπίσουν, και αυτό είναι ένας άλλος λόγος για να μην μιλήσουμε γι' αυτό», είπε αργότερα εξηγώντας μάλλον γιατί δεν θέλει να μιλήσει περαιτέρω.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM