Απεργία την Πρωτομαγιά

Χιλιάδες άνθρωποι ζητούν να «κοπεί» ο Ματ Ντέιμον από την ταινία «Ocean's 8»

Χιλιάδες άνθρωποι ζητούν να «κοπεί» ο Ματ Ντέιμον από την ταινία «Ocean's 8» Facebook Twitter
2

Τα σχόλια του Ματ Ντέιμον γύρω από το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις το τελευταίο διάστημα, με ορισμένους από τους επικριτές του μάλιστα να οργανώνουν διαδικτυακή καμπάνια ζητώντας την απομάκρυνσή του από την ταινία «Ocean's 8».

Ως γνωστών, το reboot της ταινίας θα αποτελείται από ένα all star γυναικείο cast, μεταξύ των οποίων οι Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Αν Χάθαγουεϊ, Rihanna και Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, ενώ σύντομα περάσματα θα κάνουν και σταρ όπως η Κιμ Καρντάσιαν, η Κένταλ Τζένερ, η Κέιτι Χολμς και ο Ζέιν Μαλίκ.

Cameo εμφάνιση στην ταινία θα έχει και ο Ματ Ντέιμον, υποδυόμενος τον ρόλο που είχε και στις προηγούμενες ταινίες.

Ωστόσο, μία διαδικτυακή αίτηση που έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει 18.000 υπογραφές ζητά την αφαίρεση της εμφάνισής του από την ταινία λόγω της στάσης που τηρεί στο μείζον ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης, θέμα που πήρε μορφή χιονοστιβάδας μετά το σκάνδαλο Γουάινστιν.

«Η συμμετοχή του Ντέιμον (στην ταινία) θ' απαξίωνε τον σοβαρό χαρακτήρα των καταγγελιών κατά θυτών σεξουαλικής κακοποίησης όπως ο Γουάινστιν - μία επίδειξη μεγάλης ασέβειας για τις γενναίες γυναίκες που μιλούν ανοιχτά» αναφέρει, μεταξύ άλλων η αίτηση.

Οι υπογράφοντες καλούν τους παραγωγούς του «Ocean's 8», Τζόρτζ Κλούνεϊ και Στίβεν Σόντερμπεργκ να κόψουν στο μοντάζ ολόκληρη την εμφάνιση του Ντέιμον.

Mε πληροφορίες από FOX.

Πολιτισμός
2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Είπε πέντε (σωστά) πράγματα ο Damon, πράγματα που συνιστούν λίγο ψυχραιμία, και ευθύς αμέσως κάποιοι/ες φανατικοί/ες, απαιτούν (αν είναι δυνατόν) να αφαιρεθεί από σειρά, λες και έκανε κάτι ο ίδιος.Ας υπήρχε τέτοια αφοσίωση και σε άλλα πράγματα, όπως πείνα, φτώχεια και αρρώστια, ίσως ήμασταν ένας καλύτερος κόσμος.Αλλά όχι! Ας την πέσουμε στον Damon και στον ΚΑΘΕ Damon που τόλμησε να μιλήσει με λογική.Πήγε να γίνει ένα καλό πράγμα με το να εκτεθούν οι κακοί της υπόθεσης. Ξαφνικά έγινε κυνήγι μαγισσών κάθε αρσενικού και μη αν δεν πει συγκεκριμένα λόγια.
Πέταξε μερικά truth bombs ο Damon και θίχτηκε σύσσωμο το Hollywood που ήξερε εδώ και δεκαετίες τί έκανε ο Weinstein και ο κάθε Weinstein αλλά επειδή παίζονταν βραβεία και λεφτά το έκαναν γαργάρα (βλ. Meryl Streep). Λογοκρισία από την ανάποδη.