Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Ντάστιν Χόφμαν από συνάδελφό του: «Φέρεται σαν γουρούνι στις γυναίκες»

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Ντάστιν Χόφμαν από συνάδελφό του: «Φέρεται σαν γουρούνι στις γυναίκες» Facebook Twitter
0

Αντιμέτωπος με νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση βρίσκεται ο ηθοποιός Ντάστιν Χόφμαν, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η άλλοτε συμπρωταγωνίστριά του, Κάθριν Ρόσετερ.

Όπως ισχυρίζεται η Ρόσετερ σε μακροσκελές άρθρο της που δημοσιεύτηκε στο «Hollywood Reporter», ο δημοφιλής ηθοποιός την παρενοχλούσε κατ' επανάληψη την περίοδο που συμπρωταγωνιστούσαν στο θεατρικό έργο «Ο Θάνατος του Εμποράκου», στο Μπρόντγουεϊ τη σεζόν 1983-84.

Η ίδια περιγράφει την εμπειρία της στα χέρια του κινηματογραφικού της ειδώλου «τρομακτική, ανήθικη και καταχρηστική».

Στα 60 της πλέον, η Ρόσετερ σκιαγραφεί ένα μάλλον ανησυχητικό πορτρέτο του βραβευμένου με όσκαρ ηθοποιού, περιγράφοντάς τον ως σπουδαίο και γενναιόδωρο, ενώ παραδέχεται ότι τη βοήθησε πολύ στο ξεκίνημα της καριέρας της. Όμως είναι και ένας άνθρωπος, λέει που χειραγωγεί, εκμεταλλεύεται την εξουσία του και γενικώς φέρεται σαν «γουρούνι στις γυναίκες».

«Το πρόβλημά μου δεν είναι αυτά που έλεγε, αλλά αυτά που έκανε», γράφει. «Εκτός από το να με παρενοχλεί, μείωνε την αυτοπεποίθησή και την αξιοπρέπειά μου. Με ταπείνωνε και με υποτιμούσε. Μου στέρησε τη χαρά της όλης εμπειρίας και άφησε τα βρόμικα αποτυπώματά του στην ψυχή μου», τονίζει σε άλλο σημείο του άρθρου της.

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Ντάστιν Χόφμαν από συνάδελφό του: «Φέρεται σαν γουρούνι στις γυναίκες» Facebook Twitter
H Kάθριν Ρόσετερ.

Ακόμη, αναφέρει ότι ο Χόφμαν την παρενοχλούσε τακτικά. Της έπιανε το στήθος και έπειτα τραβούσε το χέρι του μόλις έβγαιναν κάποια φωτογραφία.

Μία νύχτα, όπως αφηγείται, ο 80χρονος ηθοποιός, αποκάλυψε το στήθος της στους εργαζόμενους του θεάτρου. «Ξαφνικά τράβηξε την μπλούζα μου πάνω από το κεφάλι, δείχνοντας το στήθος και το σώμα μου στο προσωπικό».

Η Ρόσετερ προσθέτει: «Κάθε νύχτα γυρνούσα σπίτι και έκλαιγα. Ένιωθα ότι ήθελα να αποσυρθώ, είχα κατάθλιψη και δεν μπορούσα να έχω ούτε καλές διαπροσωπικές σχέσεις με το υπόλοιπο cast».

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Ντάστιν Χόφμαν από συνάδελφό του: «Φέρεται σαν γουρούνι στις γυναίκες» Facebook Twitter
Η Ρόστερ αναφέρει ότι ο Χόφμαν την παρενοχλούσε τακτικά. Της έπιανε το στήθος και έπειτα τραβούσε το χέρι του μόλις έβγαιναν κάποια φωτογραφία.

H ίδια παραδέχεται στη συνέχεια του άρθρου της ότι σκέφτηκε να τον καταγγείλει, αλλά υποστηρίζει ότι άκουσε τη γνώμη ορισμένων επαγγελματικών του θεάτρου που της είπαν ότι πιθανότατα θα έχανε τη δουλειά της αλλά και κάθε ελπίδα για καριέρα.

Μέχρι στιγμής, ούτε ο Χόφμαν, ούτε κάποιος εκπρόσωπός του έχουν κάνει κάποιο σχόλιο για τη συγκεκριμένη καταγγελία.

Με πληροφορίες από BBC και USA Today

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurovision 2024: Βίντεο με τη συμμετοχή του Ισραήλ να χλευάζει όσους την αποδοκιμάζουν για την Παλαιστίνη

Πολιτισμός / Eurovision 2024: Βίντεο με τη συμμετοχή του Ισραήλ να χλευάζει όσους την αποδοκιμάζουν για την Παλαιστίνη

Η αποστολή του Ισραήλ προσποιήθηκε τον κόσμο που φωνάζει «Free Palaistine»- Δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής απαντήσεις για το εν λόγω βίντεο, ούτε έχει διαψευστεί η γνησιότητά του
NEWSROOM