Η Γκουίνεθ Πάλτροου υποστηρίζει πως ο Χάρβεϊ Γουάινστιν είπε ψέματα ότι έκανε σεξ μαζί της

Η Γκουίνεθ Πάλτροου υποστηρίζει πως ο Χάρβεϊ Γουάινστιν είπε ψέματα ότι έκανε σεξ μαζί της Facebook Twitter
0

Η Γκουίνεθ Πάλτροου λέει ότι η κακομεταχείριση που υπέστη από την Χάρβεϊ Γουάινστιν επεκτείνεται πέρα από το φερόμενο συμβάν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μπέβερλι Χιλς και πως ήταν ψέματα ότι κοιμήθηκε μαζί της. 

Σε πρόσφατο άρθρο των New York Times για τις δεκάδες κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και επιθέσεων αναφορικά με τον πρώην μεγαλοπαραγωγό του Χόλιγουντ, η διάσημη ηθοποιός ανέφερε πως άκουσε ότι ο Γουάινστιν περηφανευόταν επανειλημμένα πως είχε κάνει σεξ μαζί της για να πείσει άλλες γυναίκες να κοιμηθούν μαζί του.

Μια γυναίκα έχει υποστηρίξει πως το 2000 ο Γουάινστιν της είχε πει ότι κοιμήθηκε με την Πάλτροου και πολλές άλλες, ενώ μια άλλη, η οποία λέει πως ο Γουάινστιν της είχε επιτεθεί το 2004, θυμάται να έχει ο παραγωγός μια φωτογραφία της ηθοποιού μέσα στο δωμάτιό του. Η Πάλτροου σχολίασε σχετικά πως το να ακούει ότι ο Γουάινστιν διέδιδε τέτοια ψέματα για εκείνη ήταν κάτι που την καταρράκωσε. «Δεν είναι ο πρώτος που λέει ψέματα ότι κοιμήθηκε με κάποιον, αλλά αυτός τα χρησιμοποιούσε σαν όπλο για τις σεξουαλικές επιθέσεις του», είπε η ηθοποιός. 

Μετά το αποκαλυπτικό άρθρο των NYT, οι δικηγόροι του Χάρβεϊ Γουάινστιν εξέδωσαν ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων ανέφεραν: «Ο κ. Γουάινστιν ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν προέβη σε οποιαδήποτε σεξουαλική επίθεση και είναι λάθος και ανεύθυνο να συνδυάζονται ισχυρισμοί απερίσκεπτης συμπεριφοράς ή συναινετικές σεξουαλικές πράξεις που αργότερα τις μετάνιωσαν με μια αναληθή αξίωση εγκληματικής συμπεριφοράς. Υπάρχει τεράστιο χάσμα ανάμεσα σε μόνο κατηγορίες και την αλήθεια και είμαστε σίγουροι πως οποιοσδήποτε σοβαρός υπολογισμός των γεγονότων θα αποδείξει πως δεν υπήρξε καμία αξιόποινη πράξη. Σε κάθε περίπτωση, απέναντι σε οποιονδήποτε θίχτηκε από την συμπεριφορά του, ο κ. Γουάινστιν ζητά συγγνώμη». 

Υπενθυμίζεται πως σε έκθεση που δημοσίευσε η εφημερίδα τον περασμένο Οκτώβριο, η 45χρονη ηθοποιός αναφέρθηκε σε μια υποτιθέμενη συνάντησή της με τον Γουάινστιν, που είχε γίνει πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας «Emma», το 1996. Η Γκουίνεθ Πάλτροου, που τότε ήταν 22 ετών, υποστηρίζει πως ο γνωστός παραγωγός την είχε προσκαλέσει τη σουίτα του στο ξενοδοχείο Peninsula Beverly Hills για εργασιακό μίτινγκ, το οποίο φέρεται να έληξε με τον ίδιο να έχει ακουμπήσει τα χέρια του πάνω της και να της προτείνει να πάνε στο υπνοδωμάτιο για μασάζ. 

«Ήμουν παιδί, είχα υπογράψει, ήμουν τρομοκρατημένη», είχε δηλώσει η Πάλτροου, προσθέτοντας πως αρνήθηκε τα όσα της έταξε, και πως στη συνέχεια είχε αποκαλύψει το συμβάν σε μερικούς φίλους, μέλη της οικογένειάς της, τον ατζέντη της και τον τότε σύντροφό της, Μπραντ Πιτ. «[Ο Γουάινστιν] μου έβαλε τις φωνές για αρκετή ώρα», συμπλήρωσε η ηθοποιός, σχολιάζοντας πως ο παραγωγός την κατσάδιασε επειδή είχε μιλήσει για το συμβάν. Μάλιστα λέει πως είχε φοβηθεί ότι θα χάσει τον ρόλο της σαν Έμα. «Ήταν σκληρό», πρόσθεσε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Μπραντ Πιτ φέρεται να υπερασπίστηκε τότε την Πάλτροου, λέγοντας στον Γουάινστιν πως καλά θα έκανε να μην το επαναλάβει. 

Βέβαια, παρά το φερόμενο συμβάν, η Πάλτροου συνέχισε να συνεργάζεται με τον Γουάινστιν, κερδίζοντας το 1999 βραβείο Όσκαρ για την ταινία «Shakespeare in Love». «Υποτίθεται πως έπρεπε να το κρατήσω μυστικό», εξήγησε η Πάλτροου. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM