Κι όμως, αυτός δεν είναι ο πιο διάσημος Χάρι στην Κίνα

Κι όμως, αυτός δεν είναι ο πιο διάσημος Χάρι στην Κίνα Facebook Twitter
0

O γάμος του πρίγκιπα Χάρι με την αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ τον επόμενο Μάιο φιλοδοξεί να είναι ο γάμος της χρονιάς και ήδη η είδηση του αρραβώνα τους προβλήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

Όμως στη Κίνα τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά...

Η μεγάλη πλειονότητα των Κινέζων είναι πιθανότερο να γνωρίζει τον Χάρι Πότερ παρά τον πρίγκιπα Χάρι γι αυτό και η είδηση του αρραβώνα του δεν απασχόλησε σχεδόν κανέναν κάτοικο της χώρας.

Το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) έκανε ρεπορτάζ στους δρόμους της Σανγκάης, την πιο κοσμοπολίτικη πόλη της Κίνας, και έδειχνε στους περαστικούς μια έγχρωμη φωτογραφία του ζευγαριού ρωτώντας τους αν αναγνώριζαν τον Χάρι ή την μέλλουσα σύζυγό του.

Στους δέκα ερωτηθέντες μόλις οι τρεις μπόρεσαν να αναγνωρίσουν έναν από τους διασημότερους άνδρες στον πλανήτη και κανένας δεν αναγνώρισε την αρραβωνιαστικιά του.

«Πρόεδρος, σωστά; Ο πρόεδρος και η σύζυγός του;», αναρωτήθηκε η Χου Σιέ, η ιδιοκτήτρια ενός κοσμηματοπωλείου.

Δύο από τους ερωτηθέντες θεώρησαν ότι στη φωτογραφία εικονίζεται ο δημοσιογράφος του AFP.

«Συγχαρητήρια, συγχαρητήρια, συγχαρητήρια», είπε ο πωλητής ηλεκτρονικών ειδών Φανγκ Τσενγκ έτοιμος να σφίξει το χέρι του δημοσιογράφου προτού ο τελευταίος του επισημάνει το λάθος του.

Ένας άλλος ερωτηθείς απάντησε ότι γνωρίζει μόνο ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας τον Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM