Η Cyntoia στα 16 της σκότωσε τον άντρα που την έκανε σεξουαλική σκλάβα- Η Καρντάσιαν και η Ριάνα την στηρίζουν

Η Cyntoia στα 16 της σκότωσε τον άντρα που την έκανε σεξουαλική σκλάβα- Η Καρντάσιαν και η Ριάνα την στηρίζουν Facebook Twitter
2

Η Rihanna, η Κάρα Ντελεβίν και η Κιμ Καρντάσιαν απαιτούν δικαιοσύνη για μια γυναίκα που πέρασε 13 χρόνια στη φυλακή, επειδή όταν ήταν μόλις 16 ετών σκότωσε έναν άντρα, ο οποίος την κρατούσε αιχμάλωτη σαν σεξουαλική σκλάβα. 

Το 2004, η τότε 16χρονη Cyntoia Brown συνελήφθη για τη δολοφονία ενός άντρα στο Τενεσί. Η νεαρή κοπέλα υπήρξε θύμα τράφικινγκ, είχε φύγει από το σπίτι της στα 16 και ζούσε με έναν 24χρονο άντρα (τον προαγωγό της), που ονομαζόταν «Cut-throat» και την κακοποιούσε σωματικά, σεξουαλικά και λεκτικά.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Cut-throat την ανάγκαζε να εκδίδεται και κάπως έτσι γνώρισε τον Johnny Allen, έναν 43χρονο κτηματομεσίτη από το Νάσβιλ. Ο Cut-throat την «πούλησε» στον Allen, ο οποίος την πήρε σπίτι του και την έκανε την σεξουαλική σκλάβα του. Κάποια στιγμή η 16χρονη Cyntoia βρήκε ένα όπλο του και τον πυροβόλησε, σύμφωνα με όσα κατέθεσε η ίδια στο δικαστήριο. Στη δίκη το 2006 κρίθηκε ένοχη, παρά τις ειδικές συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το έγκλημα, και καταδικάστηκε σε ισόβια. Με βάση την απόφαση, η Cyntoia δεν δικαιούται να κάνει αίτηση για υπό όρους αποφυλάκιση μέχρι να γίνει 67 ετών. 

Η υπόθεση της Cyntoia Brown ήρθε ξανά στο προσκήνιο και έγινε ευρύτερα γνωστή όταν πριν μερικές ημέρες κυκλοφόρησε στο Twitter μία φωτογραφία της από το δικαστήριο μαζί με λεπτομέρειες για την ιστορία της, με το hashtag #FreeCyntoiaBrown να γίνεται πολύ γρήγορα viral. Έκτοτε αρκετοί διάσημοι, ανάμεσά τους η Rihanna, η Κάρα Ντελεβίν και η Κιμ Καρντάσιαν και άλλα γνωστά δημόσια πρόσωπα έχουν κοινοποιήσει το hashtag για να την στηρίξουν, ζητώντας άμεση απόδοση δικαιοσύνης υποστηρίζοντας πως ήταν προφανές ότι το κορίτσι βρισκόταν σε άμυνα. 


The justice system is so backwards!!! This is completely insane #freecyntoiabrown

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cara Delevingne (@caradelevingne) στις


Το θέμα της Cyntoia ανακίνησε ένα ντοκιμαντέρ του παραγωγού ταινιών Dan Birman, που θέλησε να ρίξει φως στην υπόθεσή της. «Χαίρομαι που καταφέραμε να ανοίξουμε αυτήν την συζήτηση. Το πώς θα καταλήξει είναι πλέον στο χέρι των δικηγόρων, των δικαστών και της Πολιτείας», σχολίασε ο Birman. 

Ο δικηγόρος της Cyntoia, μιλώντας εκ μέρους της, είπε πως η ίδια εξεπλάγη με το ξαφνικό τεράστιο κύμα συμπαράστασης απέναντί της. «Μίλησα με την Cyntoia, που είναι ταυτόχρονα έκπληκτη, σοκαρισμένη αλλά και ευγνώμων, όπως και όλοι μας, για το ενδιαφέρον που έχουν δείξει τόσοι διάσημοι άνθρωποι. Στον σημερινό κόσμο, ποτέ δεν ξέρεις πότε η ιστορία σου θα ανάψει την φλόγα για κάτι μεγαλύτερο», είπε ο δικηγόρος.

«Το να βλέπω όλους αυτούς τους ανθρώπους και τους διάφορους οργανισμούς που πιστεύουν σε μένα και θέλουν να με υπερασπιστούν, είναι τόσο ταπεινό και εντυπωσιακό», δήλωσε από την πλευρά της η Cyntoia. 

 
Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM