Χάος στο Twitter με τον θάνατο του Τσαρλς Μάνσον- Τον μπέρδεψαν με τον Μέριλιν Μάνσον

Χάος στο Twitter με τον θάνατο του Τσαρλς Μάνσον- Τον μπέρδεψαν με τον Μέριλιν Μάνσον Facebook Twitter
0

Ένα διαδικτυακό χάος έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Τσαρλς Μάνσον, που πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 83 ετών. Πάρα πολλοί χρήστες στο Twitter μπέρδεψαν τον διαβόητο serial killer, o οποίος ήταν φυλακισμένος για την δολοφονία της ηθοποιού Σάρον Τέιτ το 1969, με τον Μέριλιν Μάνσον και δημοσίευσαν φωτογραφίες του τραγουδιστή γράφοντας όμως «Rip Charles Manson». 

Ο Αμερικανός κατά συρροή δολοφόνος νοσηλευόταν από την περασμένη Πέμπτη καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί. Το όνομά του θεωρείται συνώνυμο της παράνοιας, οπότε ελάχιστοι εξεπλάγησαν όταν εμπνεύστηκε από αυτό ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους ροκ σταρ του πλανήτη- ο Μέριλιν Μάνσον. 

Το όνομα του Μέριλιν Μάνσον, που στην πραγματικότητα λέγεται Μπράιαν Γουόρνερ, είναι μια σύνθεση των ονομάτων του Τσαρλς Μάνσον και της Μέριλιν Μονρόε. Στην αυτοβιογραφία του «The Long Hard Road Out of Hell», ο διάσημος ροκ σταρ είχε εξηγήσει σχετικά: «Η ισορροπία ανάμεσα στο καλό και το κακό και οι επιλογές που κάνουμε στο ενδιάμεσο είναι ίσως οι πιο σημαντικές πτυχές που διαμορφώνουν τις προσωπικότητες και την ανθρωπότητα... Η Μέριλιν Μονρόε είχε μια σκοτεινή πλευρά όπως ακριβώς ο Τσαρλς Μάνσον είχε μια καλή, έξυπνη πλευρά». 

Αυτό όμως ακριβώς το «παιχνίδι» ονομάτων και οι διάφοροι συσχετισμοί είναι που προκάλεσαν σήμερα τεράστια σύγχυση στα social media αφού πολλοί μπερδεύτηκαν και πίστεψαν πως σήμερα πέθανε ο Μέριλιν Μάνσον, ο οποίος παρεμπιπτόντως χαίρει άκρας υγείας. 


Από την πλευρά του ο Μέριλιν Μάνσον δεν έκανε κανένα συγκεκριμένο σχόλιο για τον θάνατο του serial killer, αλλά πόσταρε απλώς μια φωτογραφία του Τσαρλς Μάνσον και ένα λινκ που παραπέμπει στη διασκευή του τραγουδιού του (ο Τσαρλς είχε κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μουσικά κομμάτια) «Sick City». 


Την ίδια στιγμή, οργή έχει προκαλέσει το γενικότερο φαινόμενο «RIP Charles Manson», αφού πολλοί δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς γίνεται να υπάρχουν άνθρωποι που αδυνατούν να κατανοήσουν τα ειδεχθή εγκλήματά του και θλίβονται για τον θάνατό του. Η εξήγηση ενδεχομένως κρύβεται στην σύγχυση που έχει δημιουργηθεί. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM