Απεργία της ΓΣΕΕ

Η Ολυμπιονίκης Ιμπντιχάζ Μουχάμαντ θα «γίνει» η πρώτη στην ιστορία κούκλα Barbie που θα φορά χιτζάμπ

Η Ολυμπιονίκης Ιμπντιχάζ Μουχάμαντ θα «γίνει» η πρώτη στην ιστορία κούκλα Barbie που θα φορά χιτζάμπ Facebook Twitter
3

Η εταιρία Mattel ανακοίνωση τη δημιουργία μιας μοναδικής στο είδος της κούκλας Barbie που θα φτιαχτεί καθ' ομοίωσιν της Ibtihaj Muhammad, που έγραψε ιστορία το 2016 ως η πρώτη μουσουλμάνα Αμερικανίδα αθλήτρια που κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην ξιφασκία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, αγωνιζόμενη φορώντας μαντίλα.

«Μεγάλωσα παίζοντας με Barbie, οπότε το να με τιμούν φτιάχνοντας μια κούκλα που δείχνει ακριβώς σαν εμένα σίγουρα είναι κάτι απίστευτο. Επειδή γνωρίζω πολύ καλά πόση δύναμη έχει το να εξελίσσεις τα όνειρά σου μέσα από το παιχνίδι, είμαι ενθουσιασμένη που η κούκλα μου θα εμπνεύσει κορίτσια που ενδεχομένως ποτέ πριν δεν είχαν δει τους εαυτούς τους να εκπροσωπούνται σε αθλήματα, μέσα ενημέρωσης ή στο διάδρομο των παιχνιδιών», δήλωσε η Ibtihaj Muhammad. 

Η Ολυμπιονίκης Ιμπντιχάζ Μουχάμαντ θα «γίνει» η πρώτη στην ιστορία κούκλα Barbie που θα φορά χιτζάμπ Facebook Twitter

Η Sejal Shah Miller, αντιπρόεδρος global marketing της Barbie, εξήγησε από την πλευρά της τι ακριβώς είναι αυτό που κάνει την Ibtihaj μια «shero», δηλαδή ηρωίδα. «Η Barbie αναγνωρίζει την Ibtihaj όχι μόνο σαν Ολυμπιονίκη, αλλά κι επειδή αποδέχθηκε αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει. Η Ibtihaj είναι πηγή έμπνευσης για αμέτρητα κορίτσια που ποτέ δεν είδαν να εκπροσωπούνται, και τιμώντας την ιστορία της, ελπίζουμε η κούκλα να τους υπενθυμίσει πως μπορούν να γίνουν και να κάνουν ό,τι επιθυμούν», είπε. 

Η Ολυμπιονίκης Ιμπντιχάζ Μουχάμαντ θα «γίνει» η πρώτη στην ιστορία κούκλα Barbie που θα φορά χιτζάμπ Facebook Twitter

Η κούκλα της Muhammad αποτελεί ιστορική στιγμή όμως και για την ίδια την Mattel καθώς η εταιρία ποτέ πριν δεν έχει φτιάξει από το μηδέν μια κούκλα, η οποία να φορά χιτζάμπ. Στο παρελθόν υπήρξε ένας πολύ δημοφιλής λογαριασμός στο Instagram, το @Hijarbie, με κούκλες Barbie που απλώς είχαν ανάλογο styling αλλά ως εκεί. Η Haneefah Adam, δημιουργός του λογαριασμού είχε δηλώσει πέρυσι σε συνέντευξή της: «Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσεις ένα αίσθημα αξίας σε ένα παιδί Μουσουλμάνο, ειδικά αν είναι κορίτσι. Αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, περισσότερα κίνητρα, πιστεύουν πιο πολύ στον εαυτό τους και αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση. Αντί να ντύνει ένα κορίτσι τις κούκλες του με ρούχα που η ίδια δεν πρόκειται ποτέ να φορέσει, με το να φορούν χιτζάμπ τους δημιουργεί ένα αίσθημα πως ανήκουν στο σύνολο». 

Good Morning/ Afternoon/ Evening wherever you are!❣? #Hijarbie #hijarbiestyle #hijabfashion

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mini Hijab Fashion! (@hijarbie) στις

???? #Squad Have a wonderful week ahead! ? #habibadasilvaelmnt #hijarbiestyle #hijarbie

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mini Hijab Fashion! (@hijarbie) στις


Η κούκλα της Ibtihaj Muhammad θα είναι διαθέσιμη προς αγορά μέσα στο 2018. Άλλες γυναίκες που έχουν συμπεριληφθεί στη συλλογή Sheroes της Mattel είναι οι Gabby Douglas, Ava DuVernay, Misty Copeland και Ashley Graham.

Πολιτισμός
3

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM
Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα την επιλογή του νέου διευθυντή

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα στην επιλογή του νέου διευθυντή

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου και πρώην υπουργός οικονομικών της χώρας επί κυβέρνησης Ντέιβιντ Κάμερον, Τζορτζ Όσμπορν, αρνήθηκε κατηγορηματικά να ικανοποιήσει το παράτυπο αυτό αίτημα του Ρίσι Σούνακ
NEWSROOM
I’ll Be Your Mirror: Η Λόρι Άντερσον ανασταίνει τον Λου Ριντ μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Πολιτισμός / I’ll Be Your Mirror: Η Λόρι Άντερσον ανασταίνει τον Λου Ριντ μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Η διάσημη μουσικός και εικαστικός δηλώνει ότι έχει πάθει εμμονή με την τεχνητή νοημοσύνη, την οποία χρησιμοποιεί για να συνομιλεί και να γράφει μουσική με τον αείμνηστο σύντροφό της.
NEWSROOM