Απεργία την Πρωτομαγιά

Τζέσικα Τσάστεϊν: Υποκριτικό το Χόλιγουντ. Είναι μια βιομηχανία γεμάτη ρατσισμό, σεξισμό και ομοφοβία

Τζέσικα Τσάστεϊν: Υποκριτικό το Χόλιγουντ. Είναι μια βιομηχανία γεμάτη ρατσισμό, σεξισμό και ομοφοβία Facebook Twitter
0

Η Τζέσικα Τσάστεϊν πάντα αντιστέκονταν και καταδίκαζε την υποκρισία του Χόλιγουντ, μιλώντας ανοιχτά για το χάσμα των αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων και ήταν μία από τις πρώτες ηθοποιούς που καταδίκασαν δημοσίως τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν.


Μιλώντας στην εκδήλωση «Women In Entertainment» του περιοδικού Elle, η Τσάστεϊν κατέκρινε εκείνους που τηρούν αυτό που κηρύττουν.


«Είναι μία βιομηχανία γεμάτη ρατσισμό, σεξισμό και ομοφοβία», είπε η ηθοποιός σύμφωνα με το «Hollywood Reporter» και συνέχισε: «Είναι όλοι τόσο απορροφημένοι με τη δουλειά αυτή που σκιάζονται οι φρικτές αδικίες που συμβαίνουν κάθε μέρα».


Και πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ γρήγοροι να κουνάμε το δάχτυλο στους άλλους και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με κοινωνική δράση και συλλογή κεφαλαίων. Ωστόσο, υπάρχει μία σαφής αποσύνδεση μεταξύ του πώς ασκούμε αυτό που κηρύττουμε σε αυτή τη δουλειά».


Αναφέρθηκε ακόμα στους ηθοποιούς που για να κάνουν καριέρα αναγκάστηκαν να διατηρήσουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό μυστικό, παρά το γεγονός ότι η βιομηχανία του θεάματος υποστηρίζει τον γάμο του ίδιου φύλου. Τόνισε επίσης ότι εξακολουθεί να υπάρχει χάσμα στις αμοιβές μεταξύ γυναικών και αντρών, επικρίνοντας το Χόλιγουντ ότι ενώ λέει πολλά για το θέμα δεν κάνει τίποτα στην πράξη.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM