Ο τηλεμαραθώνιος που διοργανώθηκε για τη στήριξη των θυμάτων των κυκλώνων Χάρβεϊ και Ίρμα και με τη συμμετοχή μιας πλειάδας αστέρων της σόουμπιζ είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το ποσό των 44 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τους διοργανωτές, που επισημαίνουν ότι οι τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας παραμένουν ανοικτές.

 

Περισσότεροι από 130 διάσημοι όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ, η Μπιγιονσέ, η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο Τομ Χανκς, η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ και η Σερ ένωσαν τις δυνάμεις τους και τραγούδησαν, απάντησαν στα τηλεφωνήματα των πολιτών και απηύθυναν έκκληση για προσφορά δωρεών για τους πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

 

Η όλη πρωτοβουλία υλοποιήθηκε μέσω μιας εκπομπής διάρκειας μιας ώρας που προβλήθηκε ζωντανά την Τρίτη το βράδυ στα τέσσερα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ όπως και στα social media.

 

Αμερικανικοί κολοσσοί κι επιχειρηματίες πρωτοστάτησαν επίσης στην προσπάθεια: η Apple ανακοίνωσε ότι δωρίζει το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων στις οργανώσεις αρωγής που πρόκειται να επωφεληθούν από τα χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής με τίτλο "Hand in Hand".

 

Ο Τεξανός επιχειρηματίας Μάικλ Ντελ, που έχει ήδη κάνει μια δωρεά 36 εκατομμυρίων δολαρίων για τα θύματα του Χάρβεϊ, προσέφερε επιπλέον 10 εκατομμύρια στον τηλεμαραθώνιο.