Νεοναζί στο Σάρλοτσβιλ φόρεσε μπλούζα με τον Johnny Cash και τα παιδιά του αντιδρούν με ένα οργισμένο μήνυμα

Νεοναζί στο Σάρλοτσβιλ φόρεσε μπλούζα με τον Johnny Cash και τα παιδιά του αντιδρούν με ένα οργισμένο μήνυμα Facebook Twitter
Η συγκεκριμένη φωτογραφία του Τζόνι Κας είναι από τις πιο χαρακτηριστικές του και μία από τις δημοφιλέστερες πάνω σε μπλούζες.
0

Οργισμένες αντιδράσεις στους θαυμαστές του Johnny Cash και όχι μόνο έχει προκαλέσει το βίντεο ενός νεαρού άντρα στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, ο οποίος δηλώνει οπαδός του Ναζισμού και εμφανίστηκε να φορά μια μπλούζα που είχε πάνω τον διάσημο τραγουδιστή.

Η εικόνα του άντρα προκάλεσε σάλο στα social media με τους χρήστες να αναπαράγουν στιγμιότυπα από το βίντεο, επικρίνοντας έντονα το περιστατικό.


Το θέμα πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις που έφτασε και στα αυτιά της οικογένειας του θρυλικού τραγουδιστή, η οποία αποφάσισε να πάρει θέση δημοσιεύοντας ένα οργισμένο μήνυμα στα Facebook όπου και καλεί τους Νεοναζί να σταματήσουν άμεσα να χρησιμοποιούν τον Johnny Cash για τους σκοπούς τους. 

Το μήνυμα πόσταρε στον λογαριασμό της η τραγουδίστρια Rosanne Cash, κόρη του τραγουδιστή, μιλώντας εκ μέρους και των υπολοίπων παιδιών του. Όπως εξηγεί, όλοι τους θορυβήθηκαν όταν είδαν το βίντεο με τον συγκεκριμένο άντρα, «έναν αυτοαποαλούμενο ναζιστή» που φορούσε ένα t-shirt του Johnny Cash «ενώ διέδιδε μίσος και χολή».


«Αηδιάσαμε με την σύνδεση. Ο Johnny Cash ήταν ένας άνθρωπος του οποίου η καρδιά χτυπούσε στον ρυθμό της αγάπης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Μεταξύ άλλων, προασπιζόταν τα δικαιώματα των ντόπιων Αμερικανών, διαμαρτύρονταν κατά του πολέμου στο Βιετνάμ και πάνω από όλα υπήρξε η φωνή των φτωχών, των βιοπαλαιστών και όσων στερούνται δικαίωμα ψήφου, ενώ ήταν και υποστηρικτής των δικαιωμάτων των φυλακισμένων», γράφει η κόρη του. Και συνεχίζει: «Η φιλειρηνικότητα και ο πατριωτισμό του ήταν δύο από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του. Θα είχε φρίξει στην παραμικρή χρήση του ονομάτός του ή μιας εικόνας για μια ιδεολογία ή έναν σκοπό βασισμένα σε διωγμούς ή μίσος». 

Η επιστολή συνεχίζει με επίθεση απέναντι σε όσους Νεοναζί διαδήλωσαν στο Σάρλοτσβιλ, «μια προσβολή για κάθε Αμερικανό που φόρεσε στολή για να πολεμήσει τους Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο». Άλλωστε, όπως διευκρινίζει, πολλά μέλη της οικογένειας Cash υπηρέτησαν στον στρατό σε εκείνον τον πόλεμο. 

«Για όποιον θεωρεί πως είναι ανώτερος από τους άλλους ανθρώπους, για όποιον πιστεύει στη φυλετική ή θρησκευτική ιεραρχία: δεν είμαστε σαν εσάς. Ο πατέρας μας, σαν άτομο, είδωλο ή σύμβολο, δεν είναι σαν κι εσάς. Ζητούμε το όνομα Cash να κρατηθεί μακριά από την καταστροφική και γεμάτη μίσος ιδεολογία σας», συνεχίζει η επιστολή, που καταλήγει με μια ρήση του Τζον Λιούις, μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και προασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Ούτε ένας από εμάς δεν μπορεί να ηρεμήσει, να ευτυχήσει, να νιώσει σπίτι του, να κάνει ειρήνη με τον εαυτό του, μέχρι να τερματίσουμε το μίσος και τις διακρίσεις». 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπήρχαν στιγμές που φλέρταρα»: Ο Κέβιν Σπέισι αρνείται ότι συμπεριφέρθηκε έκνομα μετά από νέες καταγγελίες

Πολιτισμός / «Υπήρχαν στιγμές που φλέρταρα»: Ο Κέβιν Σπέισι αρνείται ότι συμπεριφέρθηκε έκνομα μετά από νέες καταγγελίες

Ο Κέβιν Σπέισι προέβη σε δημόσια διάψευση νέων ισχυρισμών για παράνομη συμπεριφορά, εν όψει ενός νέου ντοκιμαντέρ που αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.
NEWSROOM